kayıt

Hocamdan kocama geçiş

  1. 1
    Herhangi bir eğitim kademesinde, özellikle üniversite, eğitim ve öğretimine devam eden öğrencinin, hanımefendinin, öğretmeni ile okul sonrası ya da okul devam ederken gönül bağı kurması ve ardından evlenmesi sürecidir.

    Burada kadın öğrenci için sapyoseksüel kavramı kullanılabilir ya da dersten geçmek için türlü gayretlere soyunduğu(!) da iddia edilebilir.
    Öğretmenin birtakım toplumsal dayatmalardan sıyrıldığı iddia edilebileceği gibi sübyancı sıfatı da yakıştırılabilir.
    Bizim okulda da var böyle, geçenlerde hoca sınıfa gelip kızından bahsetti. Evet, muhtemelen 15 yaş küçük karısından olan kızından bahsediyordu.
    Açıkçası ben de karşı tarafın onaylayacağını düşünsem hocama ilgi duyardım. (bkz: sapyoseksüel)
    Karşınızda işi gücü eline almış, zamanla, akademik kariyer sürecini kastediyorum, kültür seviyesi yükselmiş, yaşça büyük oluşunun empati açısından muazzam bir yetenek kazandırmış olması falan derken bana da mantıklı geliyor. Gel gör ki benim imkanım yok.

    Tabii bu durumu çok romantik algılayan kesim de var, genel itibariyle ergen ve kezban liselilerin üniversiteye evrilmiş halleri olabilirler.
    Bu süreç bazı mantıklı sebepler ile kabul edilmeye, ettirilmeye çalışılsa da mevzu bahis bir eğitimcinin bilgisi ile aydınlatması gereken öncencisine Hallenmesidir.
    Düşünsenize, bin bir eziyet yetiştirdiğiniz evladınızı okumaya gönderiyorsunuz ve bir eğitimci ile, genel itibariyle yaşça epey büyük, gönül ilişkisi, en iyi ihtimalle, yaşıyor.

    Benim de arafta kaldığım bir süreç bu, toplumsal normlar dikkate alındığında pek hoş değil ama zekanın cazibesine ise ne kadar karşı konulabilir? Tabii kaç öğrenci öğretmeninin zekasından etkilenip de evleniyor, o da muamma.