kayıt

17 ağustos 1999 depremi

  1. 16
    99 sonrası uzunca bir süre hatrımda yer eden, tuhaf bir şekilde üzgün olarak geçirdiğim bir gündü. yazan yazmış hakkında yeterince, söyleyen söylemiş o yüzden bir de ben ne okuyanı ne yazanı kasıp da öykü tadında bir şeyler dökmeyeyim ortaya...

    benim için en öz tanımı "oradaydım" demek olur artık. "biraz genişlet bakalım şunu" derseniz eğer "tam vakitinde, tam merkezine yaklaşabildiğim kadar yaklaştığım elim bir vakaydı" der; kaderdi, kısmetti, tesadüftü kavramlarına hiç bulaşmadan, bulaşılmasına müsaade dahi etmeden köşeme çekilirim.

    99 sonrası uzunca bir süre... dedim çünkü artık benim için çoğu şey gibi pek bir şey ifade etmiyor ne o tarih ne de o tarihin yıl dönümleri. sadece hani, böyle, unuttuğun ama o kadar da önemsemediğin bir şeyi hatırlayınca "aa! öyleydi" vs vs. dersin de önemsemediğin için hatırlar hatırlamaz unutursun ya... işte benim için sadece o "aa!" ünleminden öte bir gün değil bu 17 ağustos tarihi.

    durum noktası virgülüne böyleyken oturup konu hakkında bu kadar yazmamsa bi nevi kendimi yalanlama yöntemi değil, sadece can sıkıntısı göstergesi.
    'patlıycam; çok sıkıldım kendimden, ben bile' durumu yani.