kayıt

17 ağustos 1999 depremi

  1. 15
    tam 14 sene önce bugün meydana gelen deprem. türkiye'yi çok derinden sarsmıştır. türkiye yakın tarihinin en önemli olaylarından biridir. türkiye'nin depremin acı yüzünü gördüğü olaydır.

    ben bu depremi yaşamadım. hatay'da yaşıyordum o yıllarda. bir yakınımı da kaybetmedim. ama televizyondan izlediğimiz o görüntülerin karşısında annemin ağladığını hatırlıyorum. nasıl bir seferberlik yaşandığını, nasıl bir üzüntü yaşandığını hatırlıyorum.

    benim bu depremin insanlarda ne kadar büyük bir hasar bıraktığını ise istanbul'a taşındıktan sonra gördüm. depremin bahsi geçtiğinde bu depremi yaşamış olan insanların sesindeki titremede, gözlerindeki yaşlarda gördüm. o insanların neler hissettiğini anlayabiliyorsunuz deprem anılarını anlatırlarken.

    allah bize, hiç kimseye böyle acılar yaşatmasın...

    bir de şöyle bir şey var. biz ülke olarak bundan ders aldık mı? artık binalar daha mı sağlam? artık malzemeden çalınmıyor mu? yandaki bina yıkılırken onun bitişiğindeki bina zarar görmesin diye uğraşılıyor mu? insanlar deprem konusunda bilinçlendi mi? hiç sanmıyorum...