kayıt

türkçü

  1. 5
    - akp hükümeti türkçüdür.
    - bahçeli ve akp hükümetini destekleyen milliyetçi hareket partililer türkçüdür.

    kalanlarda perinçekçistti zaten değil mi ? .d.d.d.

    ben size türkçüler kim kısa bir özet geçeyim, beyninize kan gitsin.

    - ziya gökalp

    türkiye'de sosyoloji biliminin babası. feminizm gibi terimleri anadolu ile tanıştıran büyük insan. divan-ı lügatit türk'ü yüzyıllara aradan sonra bize kazandıran, kurtuluş savaşı'nda hürriyet ve itilaf fırkası godoşlarına karşı durmuş, atatürk'ün fikir babam dediği insan.

    - ismail gaspıralı

    20 yaşında üç dil bilen, dilde birlik fikirde birlik akımının öncüsü, ardına 30'un üstünde kitap yazıp bir o kadar makele bırakmış bilim adamı. günümüzde halen ismail gaspıralı fikir ödülleri devam ediyor.

    - Yusuf Akçura

    üç tarzı siyaset'in yazarı. hani ümmetçilerle aynı kefeye koyuyorsunuz ya türkçüleri... türkçülüğün manifestosunu yazıp, panislamizmin terkedilmesini savunan türkçü. paris'de, kazan'da hizmet etmiş, mustafa kemal atatürk'ün güvendiği sayılı insanlardan birisi olmuştur. bunun neticesinde çalışmalarına türk tarih kurumu'nda yıllarca devam etmiştir.

    - zeki velidi togan

    viyana üniversitesi, kazan üniversitesi, göttingen üniversitesi'nde türkoloji ve arkeoloji çalışmalarını profesör olarak yaptıktan sonra milli mücadele de yer aldı zeki bey. daha sonra ırkçılık turancılık davasında yargılanıp türkiye'nin kafkas tarihini bizzat kendisi yazdı.

    - jöntürkler , ittihat ve terakki

    padişah'ın istibdatına karşı, şeylühislam'ın bunlar kafirdir ve öldürülmeleri vaciptir fermanına karşı bir yanda emperyalist güçlerlerle bir yanda istibdatçılara karşı savaşmış isimlerini saymakla bitiremeyeceğimiz nice insan.

    gudik ümmetçilerle bir tuttuğunuz şahıslar, türkiye cumhuriyeti'ni kurmuş, anayasasını hazırlamış ve fikirlerini içine koymuş, paçalarından kalite akan insanlar. 4 yıllık üniversiteyi okurken şekilden şekile girenler tembel gericileri;

    hüseyin nihal atsız,
    mehmet emin yurdakul,
    ömer seyfettin,
    ahmet ağaoğlu,
    ali turan,
    reşit galip,
    fuat köprülü,
    nuri kiligil,
    reha oğuz türkkan,
    neçdet sancar,
    munis tekinalp,
    arif nihat asya
    gazi mustafa kemal atatürk,

    ile bir tutmak sarhoşluktan başka bir şey değildir. bu insanlar ya istibdat ya ittihat demiştir. bu insanlar kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet demiştir. ya ittihat ya istibdat demek öyle kolay değildir.