kayıt

zorunlu askerlik

  1. 10
    18-23 yaş arası,
    liberal,
    türkiye standartlarında ortalama bir eğitimden geçmiş/geçiyor olan,
    en azından yakın tarih ile ilgili 3 kitap okumamış,
    körfez savaşı, vietnam savaşı veya kore savaşı'nın en azından neden dahi çıktığını bilmeyen

    biri iseniz kaldırılmasını gerekli görebilirsiniz. ben size başka bir pencereden askerliğin ve ordu kültürünün ne kadar önemli olduğunu söyleyim.

    - abd'nin teknolojisi karnını zor doyuran vietnam'da defalarca tokatlanıp evine gönderilmiştir.
    - abd'nin muazzam teknolojisi ırak işgalinde paketlenip evine gönderilmiştir.
    - büyük büyük britanya'nın toplama paralı askerleri birinci dünya savaşında onlarca cephede silah bırakıp teslim olmuştur.
    .
    .
    .

    dünya'da ordusu olan, ordu kültürü olan devlet sayısı bir elin parmaklarını geçmez. bundandır ki rusya bugün suriye içerisinde 5 ayda rahatça konuşlanabilirken abd'nin konuşlanması bm'nin olağanüstü çabalarına rağmen yıllar almıştır. türkiye'de zorunlu askerliği kaldırdığınız zaman ordu kültürü kaybedersiniz, ordu teşkilatçılığını kaybedersiniz. bunları kaybettiğiniz zaman ortadoğu gibi coğrafyada barınamazsınız.

    zorunlu askerliği bir gericilik, teknoloji düşmanlığı zannedenler yanılgıdadır zira zorunlu askerlik;

    - israil, 36 ay.
    - norveç, 12 ay.
    - çin, 36-48 ay.
    - iran, 20 ay.
    - rusya, 12-24 ay.
    - güney kore, 24-32 ay.

    bu ülkelerde bu şartlarda uygulanırken, paralı askerlik tarih boyunca orduya ve ordu kültürine sahip olmayan belçika, hollanda, izlanda, kanada gibi ülkelerde uygulanmaktadır.

    askerlik yapmak istemiyorsanız, vicdani ret hakkınızı kullanabilirsiniz. ama henüz bir baltaya sap olmadan, dikili bir taşınız olmadan, küçücük bilgi dağarcığıyla moden bilimin vazgeçilmez insanlarından biriymişçesine takınılan bir tavır ile zorunlu askerliği hor görmek absürd.

    bonus:

    merhaba ben keremcem. 23 yaşımdayım, ite kalka bir üniversiteye yerleştim ve ite kalka 2 ortalamayla bitirdim. aldığım eğitim ile alakalı hiçbir ulusal/uluslararası projeye katılmadım. aldığım eğitim ile alakalı ulusal/uluslararası hiçbir girişimim yok. aldığım eğitim ile ilgili herhangi bir ulusal/uluslararası yayınlanmış bir yazım yok. eğitimim ile alakalı 3 adet konferansa gitmedim. ne yakın tarih bilirim, ne tarih bilirim. ne sanatsal sivrilmiş bir birikimim/özelliğim var ne de zanaatsal. fakat ben biliyorm ki zorunlu askerlik çağın gerisindedir. bu devirde zorunlu askerlik mi kaldı yeaa. hem belki ben eğitimim ile hizmet etmek istiyorum !???!