kayıt

eljif elmas

  1. 4
    iki ayağını kullanabilen, top saklama özelliği olan, çalım atabilen, top kapan, dikine boş koşu atabilen, temiz gol vuruşu olan oyun görüşü olan, sahayı hem enine hem dikine görebilen bir genç isim.

    bunları sayınca süperstar sanılmasın. hepsinden ufak ufak yetenek gösterileri sunuyor. bu özelliklerinden 3 tanesi iyi derecede yapabilirse türkiye liginde cengiz etkisi yaratır.

    bizim yerli orta sahalar hücum hattına gitmiyorlar, bu çocukta bu özellik var. yani topu ileriye ya da kanatlara attıktan sonra stabil kalmıyor, ceza sahasına koşusuna devam ediyor.
    ikiye bir yapabiliyor.
    benim yeteneğim var koşmayım, ileride dikileyim, top kapmayım da yapmıyor.

    modern futbolun aradığı box to box etkisini hissettirdi. ama daha şimdiden fenerbahçe'yi uçuracak, 20 milyon euro'ya satacağız falan bunlar gerçekçi değil. kesinlikle gelişimini sürdürmeli ve biz kulüp olarak oyuncu geliştirebilen bir kulüp değiliz, alper, salih, ozan tufan, stoch bunlar hep genç isimlerdi.

    ayrıca elimizde halihazırda bu işi bir tık daha iyi yapan erdi can şehit var, fakat yerli olduğu için, altyapıdan çıktığı için hiiiç düşünülmüyor.

    edit: yabancı sayılıyor mu bilmiyorum, ama sürekli yerdiğimiz 30 yaş üstü transfer hamlelerinin arasında, 18 yaşını doldurmamış bir ismin değerlendirilmesi açısından takdir ediyorum. kim izlemiş ve kadroya dahil edilmesi için uğraştıysa eline sağlık. olur yada olmaz o başka. bu tarz isimleri almaya devam etmeliyiz.