kayıt

tezer özlü

  1. 4
    okuyan çoğu insanın bu dünyadan değil de toplumlar olarak ne hale geldiğini görmekten gerçekten tiksineceği romanların yazarı. tamam içten, samimi, mutsuz ve yaşanmışlıkların en doğru ifadesi bu kadın ama insanı ağır bunalımlara sürüklüyor. topluma, insanlara, aileye ve en yakın dostlara bile inancını zedeliyor. kendin olduğundan nefret eder hale geliyorsun. bir bakıyorsun üstünde star wars t-shirt'ü, bir bakıyorsun t-shirt kelimesini kullanıyorsun... lan diyorsun ben ne hale gelmişim.


    bu kadını okuyan insanda uzun tren yolculukları yapma isteği doğuyor. sade türk kahvesi yanına soda, içine bir dilim limon atılmış. belki bir sigara yakarsın sonra. sabahleyin bir simiti ucundan kemirirsin. ama uzun dağların tünellerinden geçersin. birileri sürekli şikayet etmez başında. sen sadece kendini ve yaptığın boktan toplumsal kalıplaşmış davranışları düşünürsün, bunlarla bunca zaman nasıl da " alışılmış insan " olduğunun farkındalığının acısını çekersin.


    belki bir kasabay uğrarsın. bilmediğin, güvenmediğin bir otelde bir yatakta sızarsın yorgunluktan. ama bunca zaman zaten hep düşündün. hep bir şeyleri taşıdın kafanda. bırakırsın belki. tezer özlü gibi başka tenleri denemez yalnızlığının gerçek tadını damağında hissedersin belki ama bu saf yalnızlık şehirdeki korsan yalnızlıklara benzemez. hani şeyden bahsediyorum " cumartesi akşamı evde takılmak!!!! " , " pazar günleri milyonlarca kişinin gittiği metropollere yakın günübirlik kasabalara gitmemek " tipi yalnızlık. yani toplumun bizi sürüklediği aslında yalnız olmadığımız ama kendimizi yalnız hissettiğimiz bu boktan yalnızlıktan farklı gerçek arı bir yalnızlık yaşarsın.


    eminim iyi gelecek. işte tezer özlü bu tür şeylerin kadını. hazırsan oku.