kayıt

igor tudor

  1. 21
    kesinlikle gönderilmemesi, hatta üstünde ısrar edilmesi gereken teknik direktör.

    dünya futbolunda artık başarıya doymuş, yaşlı teknik direktörlere yer yok. avrupa'daki neredeyse bütün büyük takımlar ve büyük takım olma yolundaki takımlar bunu gördü. artık para göz, kurt hocalardan ziyade başarıya aç, kazanma arzusu olan teknik direktörlere yatırım yapıyor ve uzun vadeli sistem kuruyorlar. oynattığı topu, futbolu beğenirsiniz/beğenmezsiniz orası ayrı konu lakin bir yola girildiyse, bu kadar çabuk dönmek hatadır.

    bu adamın kafasında bir sistem var ve en kötü sistem bile sistemsizlikten iyidir, bunun örneğini geçen sene gördük.. sahaya çıkan 11 topçunun ne defansta ne de hücümda yapacağını bilmeden dağınık bir şekilde tabici caizse allah ne verdiyse oynamaya çalışmasından ziyade, sahada herkesin ne yapacağını veya ne yapmayacağını bilmesi her türlü daha iyidir.

    ayrıca sneijder mevzusuna gelirsek, evet bende her galatasaray'lı gibi sneijder'i çok seviyorum lakin artık miladını doldurdu ne yazık ki. olmuyor yani, bu saatten sonra olmaz. kaldı ki tudor'un oynatmak istediği sistemde de yeri yok sneijderin, tudor'u geçtim, dünya futbolunda yeri yok sneijder tipindeki oyuncuların. devir 9.5 numara veya 8.5 numara devri artık. bunu da ligimizden bir kaç örnekle açıklamak gerekirse ya elinde talisca olacak ya da belhanda/sosa tarzı bir adam. artık klasik 10 numara devri kapandı bunu anlayın rica ediyorum, geçmişte sneijder'in yaptıklarına bakarak ölü seviciliği yapmayın, sneijder ilk geldiği zamanki gibi 28-29 yaşında değil artık.

    bu adamın arkasında durun, kursun kendi sistemini bakalım. olacak bu adamdan, inanıyorum ben.