kayıt

sol frame'de okunan tüm girdiler oylansın kampanyası

  1. 61
    yüce kutup sözlük üyeleri,

    Kalbi bu sözlük için atan sağduyu sahibi sözlüktaşlarım kabul edeceklerdir ki; sözlüğümüzün halen içinde bulunduğu hayati önemi haiz oylama sorunları, sözlüğümüzün bekasını tehdit eder boyutlara ulaşmış ve bu hal sözlüğümüzü, Cumhuriyet tarihinin en ağır buhranına sürüklemiştir.

    Yine hepinizin bildiği gibi oylama yapmama, her gün birkaç sözlüktaşımızın yazma hevesini söndürmektedir. Aynı değerleri paylaşan sözlüktaşlar çeşitli çıkarlar uğruna, çeşitli suni ayrılıklar yaratılmak suretiyle muhtelif kamplara bölünmüş ve birbirlerinin yazılarını oylamayıp, gözleri döndürülerek, adeta birbirlerine düşman edilmişlerdir.

    Atatürk ilkelerini esas alarak kurulan sözlüğümüzün bu duruma düşürülebileceğini, bundan 5 sene evvel tasavvur dahi etmek mümkün değildi.

    Bugüne kadar sözlüğümüze gelen çeşitli yazarlar, her yıl artan bir hız ile yaygınlaşan ve dünya tarihinde sayısız örnekleri görülen özel harbin sızma ve çökertme harekatına karşı iç güvenliği sağlayacak kararları ve tedbirleri birinci öncelikle alacaklarını vadetmelerine rağmen; sonuç alacak teşebbüsleri, sözlüksel çıkar çatışmaları ve basit parti hesapları, kaprisler, hayaller, gerçek dışı talepler ve kutup sözlük niteliklerine ters düşen gizli ve açık emeller arasında kaybolup gitmiştir.

    Sevgili sözlüktaşlar,

    İşte bütün bunlar ve buna benzer sayılabilecek ve hepiniz tarafından yakinen bilinen daha birçok sebeplerden dolayı kutup sözlük üyeleri kutup sözlüğün bütünlüğünü, sözlüktaşların hak, hukuk ve hürriyetini korumak, can ve mal güvenliğini sağlayarak korkudan kurtarmak, refah ve mutluluğunu sağlamak, kanun ve nizam hakimiyetini, diğer bir deyimle sözlük otoritesini tarafsız olarak yeniden tesis ve idame etmek gayesiyle hepinizi oylamaya davet etmektedir.

    Büyük Atatürk’ün deyimiyle "sözlük kültürümüzü, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak sözlüğümüzü sözlük aleminin en mamur ve en uygar araç ve kaynaklarına sahip kılmak" hedefine yönelik hızlı bir kalkınma döneminin en kısa zamanda gerçekleştirilmesi zaruretine inanıyoruz. Bu inancımızın gerçekleşmesi için yüce sözlüğümüzün, bağrından çıkardığı ve yurdumuzdaki kutuplaşmada hiçbir tarafı tutmayan, sadece Atatürk ilkeleri doğrultusunda yürüyen kutup sözlük yönetimine güveneceğinden kuşkumuz yoktur. İçinde bulunduğumuz buhrandan çıkmamız için sözlükçe arzu edildiğine inandığımız, disiplinli ve her türlü tasarrufa ağırlık veren bir yaşam ve dayanışma ortamına girilmesini ve sözlükçe gücümüzün tümünü ortaya koyacak bir çalışma hızını bekliyor ve yüce sözlük üyelerine güveniyoruz.

    Kıymetli sözlüktaşlarım;

    sözlüktaşların birbirlerinin hak ve hukukuna saygılı olmalarını, sevgi içinde kırgınlıklarını unutmalarını, hepimizin bu mübarek topraklar üzerinde aynı haklara sahip bir kutup sözlük yazarı olduğumuzun idraki içerisinde olarak sözlük yönetimine yardımcı olmalarını sözlükperverlik ve asil karakterlerinden bekler, mutlu ve aydınlık yarınlar dileyerek, hepinizinin oylamaya önem göstermesini arz ederiz..
    • ilk rey benden o zaman xd