kayıt

askeri alanların imara açılması

  1. 1
    daha önceden başlamış olup, 15 temmuz 2016 darbe girişime ve ardından gelişen olaylarla mümkün kılınmış ve uygun zemine getirilendir.

    istanbul için konuşmak gerekirse;

    az da olsa kalan yeşillik alanlar ya mezarlık ya da askeriye. yıllardır müteahhitlerin ağızlarının salyalarının akarak izledikleri "şu arazi benim olsa neler yaparım" dedikleri arazi bunlar. aslında çok eskiden şehir dışında olarak kurulan bu askeri alanlar zamanla şehirleşmeyle birlikte şehrin göbeğinde kalmıştır.

    zamanınız varsa okuyun lütfen.

    (bkz: levent harp akademileri komutanlığı)

    istanbulun en merkezi yerlerinden birinde belki de en merkezi yerde ünlü alışveriş merkezlerinin, iş rezidanslarının ortasında yaklaşık 120 hektar alana sahip devasa askeri üs. darbe girişiminin ardından kapatılıp milli savunma üniversitesi adı altında devam ediyor. böylesine yeşillikli alanın imara açılması demek zaten havasız olan şehri iyice cehenneme çevirecektir. bu sadece olayın en küçük boyutu. siyasi boyutuna hiç girmek istemem.

    (bkz: kuleli askeri lisesi)

    üsküdarın en güzel yerinde, denize sıfır harika bir okuldu nam-ı diğer "harbiye". 15 temmuz'dan sonra kapatıldı. geçenlerde ise msü'nün rektörlük binasının orası olacağını arkasındaki boş yeşillik arazinin "değerlendirileceği" açıklandı. takdir size kalsın.

    (bkz: deniz harp okulu)

    tuzla'da çok büyük araziye sahip denizci yetiştiren okuldu. şu anda tuzla sahilinin en değerli arazisidir. geçtiğimiz aylarda imara açıldı.

    (bkz: metris kışlası)

    istanbul esenler'de çok büyük araziye sahip askeri alan. imara açıldı ve yakında şehitler parkı olacak.

    daha nice yerler var fakat iş işten geçti. noktayı şöyle koyalım o zaman.

    "Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!"
    • bence buraların imara açılmasından önce buraların kapatılmış olmasını konuşmamız lazım. ben şahsen bunu sindiremedim henüz. ülkede asker yetiştirme olayı durdu resmen. yerli tank üretiyoruz len emq diye geziyorlar ortalıkta.