kayıt

Evetçi arkadaş bir bakar mısın

  1. 1
    Lütfen mehterin sesini kısıp biraz dikkatini buraya ver çünkü yarın, hem benim, hem de senin bu ülke sınırları içerisindeki hayatlarımızla ilgili kendi irademizle alacağımız son karar olacak.

    Belli ki hayatından sıkılmış kendine bir heyecan arayışı içerisindesin. Belki doların depar atması sana yeteri kadar heyecan vermemiş olabilir. belki uzaktaki suriyedeki savaşın kıpırtılarını gümbür gümbür içinde hissetmek istiyorsundur. Acunun programına özenip ‘survival’ bir hayat yaşamak en doğal hakkın tabi. Ama mesela ben bir giyim mağazasından bir kot pantolona 4-5 katı para ödemekten hoşlanmıyorum. Bilgisayarımın parçası bozulduğunda bunun yerine 1-2 dönüm arsa alırdım ikilemi yaşamaktan sıkıldım. Sokağa çıktığımda şurada mı patlarım yoksa burada mı patlarım diye düşünmekten yoruldum. Yani dostum senin gibi düşünmeyen insanlar da var. Belki tarih okumaktan hoşlanmıyorsundur diye seni zahmete sokmamak adına şurada bir iki satır bir şey karalamak istiyorum.

    Sen evet dersen ne mi olacak ? birincisi Tayyip ülkeyi eyalet sistemine bölecek. ‘Eeee ne olmuş yani ABD de eyalet sistemini kullanıyor bak adamlar dünya devi’ falan diyorsundur. Tayyip; ‘Lazistan’ ‘Kürdistan’ gibi eyaletler vardı diyor bak ‘Osmanlı da bu sistemi kullanıyordu‘ diye öve öve bitiremediği sistemin Osmanlı zamanında, Fransız ihtilalinden, yani Fransanın milliyetçilik akımından etkilenerek param parça olduğunu biliyor muydun? Her ayrı türden mezhep ingilizlerin gazıyla ve yardımıyla kendi ülkelerini kurmaya kalktı ve memleketi parsel parsel ayırdılar. Mustafa kemal geldiğinde bölgedeki istikrarı ve barışı sağlamak için hür ve bağımsız bir yaşam için ulusal bir anlayışla her türden insanı tek bir bayrağın altında toplamaya çalıştı. Bu uğurda yüzbinlerce insan hayatlarını verdi. Senin ataların sen bağımsız hür ve eşit şartlara sahip olasın diye kurşunların önüne atladı. ABD deki eyalet sistemi Kıta sahanlığının büyüklüğünden kaynaklı yönetim biçimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan bir sistem. Türkiye ile kıyaslarsan İspanyollar için ayrı İngilizler için ayrı İtalyanlar için ayrı bir eyalet yok. Tayibin yaptığının neticeleri bölünmeyi doğurur. Şimdi bunları bir tarafımdan uydurduğumu düşünüyorsun o zaman şunu hatırla, suruçta patlayan bomba. Tayyip, ısrarla o bombayı esadın patlattığını söyleyip suriyeye savaş açmaya kalktı. Hatırlarsın ozamanlar yemedik fakat sonra başka bahaneler girdi falan derken sonra bi baktık mehter eşliğinde suriyedeyiz. Peki girdikde ne oldu? bu savaştan kimlerin çıkarı var ? Sonra feto ile tayyip birbirine girdi feto ikide bir bant kayıtları salıp durdu ortalığa, kayıtlardan birinde de üst düzey birileri bi masada toplanmış ‘ya gidelim suriyeye ordan kendi toprağımıza füze attıralım sonra savaş çıkaralım’ falan filan. Hadi diyelim bu kayıtlar sahte farz edelim. Suriyeye girdik mi ? girdik. Tamam da arkadaş biz suriyeye niye girdik ? Kimin çıkarı var ? Çok basit. Tabi ki A-B-D nin büyük Ortadoğu projesine hizmet etmek. Böl, parçala, yönet, politikası, tanıdık geldi değil mi. ABD ne girecek oraya, ABD nin askerinin bir günlük maliyeti ABD ye 200 dolara patlıyor. Türk askerinin ise 10 dolara. Onların dolarları bizim askerlerimizin canlarından daha değerli çünkü. Hadi amerikanın projesi olsun biz girdik falan bize kemik attılar mı? Tabi ki hayır. Kim bu bizim ordumuzu ısrarla suriyeye yollayan, ABD nin böl, parçala, yönet politikasına bu kadar hizmet aşkıyla yanıp tutuşan ? kim bu ?
    Lütfen ortadoğunun yakın tarihini incele ve gör başlarına dikdatör getirilip, sonrasında ‘bu halk dikdatörlükle yönetiliyor halkı zulme uğruyor ah yazık canlarım benim’ diye halkı özgürleştirmeye gelen ABD yi unutma. Yarın bir gün bizide özgürleştirmeye geldiklerinde ağlama.

    Bugün eyalet sistemi yarın özerklik öbür gün bağımsızlık, al sana Amerikanın büyük orta doğu projesi, al sana 97 yıl önce bize imzalatamadıkları ‘Sevr antlaşması’ al sana ‘Büyük güçlü türkiye’. Hani şu 2002 de 130 milyar dolar olan borcu, bugün 421 milyar dolara çıkan türkiye. Al sana sanayileşememiş, üretememiş, eğitimi felç edilmiş, yol ve betondan ibaret olan türkiye. Zamanında ucuzdan aldığı dolarlarla teknolojiye yatırım yapıp zenginleşen ülkelere nazaran, üretim yapmak yerine o parayla oy kapmak için yol ve köprü yaparak parayı toprağa gömen türkiye. Savaştan kaçan mültecileri sırf oy rezervlerini çoğaltmak için ülkeye alıp kendi vatandaşından daha el üstünde tutan türkiye. Bütün büyük şirketlerini yabancılara satan ‘büyük güçlü türkiye’ Kendi yediği haltları yaptığı yanlışların üstünü kapamak için ya ‘kandırıldık’ ya da ‘Dış mihraklar yapıyor, yoksa biz elhamdülillah Müslümanız biz de yanlış olmaz’ diyerek kapatan türkiye. Ayakkabı kutularının adaletin gözleri önünde hırsızlarına geri iade edildiği, yolsuzluğun tavan yaptığı türkiye. Bilim kurumlarının politik atamalarla saçma sapan insanlarla sığlaştırıp dünyaya kendini rezil ettiren türkiye.

    Bak canım kardeşim osmanlıya özeniyor olabilirsin ki ben de çok severim Osmanlı tarihini, ama o dönem kapandı artık ‘allahu akbar’ diyerek atlara binip nükleer bombalara kafa atamazsın. Artık ülkeler iman gücüyle değil teknoloji ve para gücüyle büyüyebiliyor ve de üretimle.

    Osmanlı, zamanında bunları elinin tersiyle itti. Çünkü geri zihniyet artık bi tabu haline geldi,
    rasathane açıldı ‘meleklerin bacaklarını izliyorlar’ dediler yıktılar, bilimi gelişmedi.
    Matbaa geldi katipler ‘ekmeğimizi elimizden mi alacksınız, biz Müslümanız gavurların kitaplarını okumayız’ dedi cahil kaldı eğitimi gelişmedi.
    Coğrafi keşifler başladı Avrupa hadi sizde gelin dedi ‘zaten baharat yolu bizimdir, ne gerek var dedi’ eğitimini ve bilmini geliştiremediği için gemilerini geliştiremedi ve gidemedi ticari yollar değişti ufkundan oldu ve fakir kaldı.
    Dünya sanayileşirken Osmanlı bunlara ‘gavur icadı’ dedi getirmedi üretmedi her yönden geri kaldı.
    Bütün bunlar neden oldu ? Dinini devlet yönetimine karıştırdıkları için oldu.

    Atatürk bunları gördü laik sistemi kurdu birdaha bunlar yaşanmasın yolumuza bakalım diye. Kimse senin dinine karışmıyor. Kimse sen secdeye varırken kıçına tekme atmadı oruç tutarken ağzına ekmek sokuşturmadı. Sadece 'din ve devlet işlerini birbirinden ayırdı' ki bu zihniyetten bağnazlıktan geri kalmışlıktan kurtulalım istedi. Şimdi başımızdakiler de aynı eski bağnaz zihniyetin peşinde koşturuyor. Sana geçmişle ilgili ne söylendiyse yalan! Hiç çekinmeden pişkince yalan söyleyebiliyorlar. Ben bir Osmanlı padişahındaki dürüstlüğüne ve şerefli görüşlerine her zaman hayran kaldım fakat bunlarda o erdemlerden eser yok..

    Eski çağlarda iman gücü işe yarıyordu ama belli bir zamandan sonra din yerine milliyetçilik yerini aldı şimdi ise para ve teknoloji. Dostum anlıyorsun değil mi ?

    Sana burada o kadar zaman ayırmamın sebebi kendimin ve bu ülkede yaşayan insanların ve senin için endişe duymam. Büyük oyun falan yok. Daha büyük daha karışık bir oyun var. Sadece bütün oyunlar senin gözlerinin önünde oynanıyor. Sana ne söyleniyorsa inanma bana da inanma, ama en azından sana söylediklerimi kendin araştır kendin gör. Ve yarın beni yalnız bırakma, bu cumhuriyeti kurmak için canlarını veren dedelerini, onca cephaneyi sırtlanan ninelerini, milli mücadele uğruna çocukluk ne demektir öğrenememiş minicik Mehmetçikleri, sırf sen rahat, bağımsız, özgür ve eşit yaşayabil diye canlarını vermiş onca ecdadını ve vicdanını, her şeyden önce aklını da yanında götür. Senden tek isteğim bu.