kayıt

türk silahlı kuvvetleri

  1. 4
    eğitim zayiatı gibi lanet bir kavrama sahip kağıttan kaplandan öteye gidemeyen kurum. insana depolama koşullarında yahut nakil sırasında bozulan sebze, meyve muamelesi yapan kurum. mehmetçikmiş. içinde peygamberin adının anılmadığı sözde peygamber ocağı. zerre kadar itimadım yok kendilerine. makarnası soğuk geldiği için askerini sakatlayan, fırsat eğitimi adı altında askerin eline pimi çekilmiş bomba tutuşturan ve kaç askerin saçma şekilde ölüme neden olan şerefsizleri bünyesinde bulunduran kurum. adına eğitim zayiatı der geçerler. başlarına ne geliyorsa hak ediyorlar. halkın da kendilerine itimadı kalmıyor. kemalist falan değilim de bu tsk denilen kurumun atatürk' ün ordusu ile zerre kadar alakası olduğunu hiç bir zaman düşünmedim.

    belki korkarak, altına kaçırarak belki de onurlu, başı dik şekilde ölmeyi göze alan on binlerce insan. ölmeyi anladım da birilerinin keyfi için ölmeyi anlamadım. ve ardında adam gibi hesap verilmemesini.

    oyak denilen kurum ile şeffaflıktan uzak bir şekilde vergisiz kazancın tadına varmalarını, halkı sömürmelerini anlamadım. onlarca kez arkasında sövdüğüm siyasiler kadar beterler bu konuda. insan hayatına karşı tutumları ile onlardan daha da beterler gözümde. insanın midesini bulandıran kurum.

    bir zamanlar en az kirlenmiş kurum olduğunu, kötünün iyisi olduğunu düşünürken şimdi saflığıma gülüyorum. en az diğer kurumlar kadar beter bu da. hatta daha beter.