kayıt

lahmacun vs pizza

  1. 23
    vedat milor mod on

    lahmacunun açık ara fark atacağı karşılaştırma. Peki neden? Şimdi bir lahmacunu güzel yapan öncelikle eti, sonra içinde kullanılan baharatlarıdır. Ayrıca lahmacunun pişirilme şekli de önem arz ediyor. Aslında bakarsanız ben ne lahmacunun ne de pizzanın en güzelini(nesnel anlamda) yedim.

    Bu güne kadar tattığım en güzel lahmacunu memleketim diyarbakır'da yedim. Dört ayaklı minarenin yakınında bulunan küçük bir mekandı ve malum terör olaylarından sonra kapandı. Ondan sonra çeşitli yerlerde yedim ama o tadı birdaha alamadım. Demem o ki lahmacunu gerçekten iyi bir mekanda yerseniz pizza kesinlikle aklınıza gelmez.

    İkinci bir husus da fiyat. Hepimiz biliyoruz ki lahmacun daha ucuz. Mesela bahsettiiğim mekanda lahmacunun porsiyonu 12 tl idi ve acayip şekilde doyuruyordu. Şimdi gelelim pizzaya. İyi bir pizza yemek ve doymak için en az 20 tlyi gözden çıkarmak zorundasınız. Ki o pizza bile o kadar iyi olmayabiliyor. 12 tlye yiyeceğiniz pizza zaten bi' boka yaramaz afedersiniz.

    Metropol şehirlerde zaten güzel lahmacun yapan mekan yok. Anadolunun değişik köşelerinde lahmacun yedim ama yine de pizzanın gerisinde kalamadı lahmacun. Kısacası hem lezzet açısından hem de cebe uygunluk açısından lahmacun kazanır.

    vedat milor mod off

    Lan siz kimsiniz lahmacuna laf ediyorsunuz ha pis kapitalist uşakları? Lahmacunun içinde envai çeşit tat bulunur ama pizzada bulunmaz. siz kimsiniz ha?? eyy pizzabulls!!!