kayıt

hayat

  1. 12
    hayat bazen tam bir özgüven eksikliği. etrafındaki bunca senden farkı olmayan insan arasında kendini sevememe yenilgisi.


    hayat bazen ne istediğini bilmeden sırf bir şeyler istemen gerektiği için herhangi bir şey istemek. bu isteğin yanlış olduğunu bir zaman sonra anlamana rağmen ne istediğini hala bilemediğinden başka istemediğin şeylere zorunda olmak.

    evet hayat bazen zorunda olmak, hatta çoğu zaman. kendini sevmemene, istememene rağmen kendinle yaşamaya zorunda olmak. sevmediğin işi yapmak, iğrendiğin patrona yaranmak, kuyunu kazanlara gülümsemek, güçlüymüş gibi görünmek, eksiklerinle yaşayabiliyormuş gibi yapmak, aile baskısına çok sevdiğinden tahammül etmek. tüm bunlara zorunda olmak, tahammül etmek.


    hayat bazen sayfalarca yazmak isterken, uçup giden düşünceleri yakalayamadığından hiçbir zaman iyi bir yazı yazamamak, kendini apaçık ifade edememek.


    hayat bazen, gecenin dördünde ara sokaktaki bir apartmanın balkonundan, plansız yapılaşmanın getirdiği uzun ve kısa apartmanların yanan sönen ışıklarını seyrederken, sadece bir an zamanın durduğunu sanma yanılgısıyla mutlu olma ihtimali.


    ve hayat çoğu zaman tam bir yanılgı, görece.