kayıt

ödünç verilen kitabın geri gelmemesi

  1. 1
    kitap koleksiyonu yapanların kitaplarını paylaşmamalarının en büyük nedenidir. orospu çocukluğudur.
  2. 2
    iyilik yapmak insanların pişman olduğu bir hadisedir.
  3. 3
    (bkz: Ödünç verilen okeyin gelmemesi)
  4. 4
    Yarayan kanadır. Ulen 3 yıl önce bi kitap verdim hala alamadım, bulucam o herifi.
  5. 5
    bunun korkunç pençesinden kıl payı döndüm.. penguen dergisi koleksiyonumun ilk on sayısını verdiğim arkadaşımın kapısına dayanarak söke söke aldım.. yoksa aklıma geldikçe şapşahane koleksiyonun ilk on sayısını yad ellere verdim diye hayıflanacaktım..
  6. 6
    en sinir bozucu durumlardan birisidir. ulan en güvendiğin adam bile getirmiyor kitabi. hayır bişey de diyemiyorsun. sonra bi kitabın lafını yaptı oluyorsun. ibne oluyorsun. çok afedersin götoş oluyorsun.

    yaklaşık 4 sene önce bıraktım birisine kitap ödünç vermeyi. kitap okuyor musun diye sorana "yok abe nerde en son okuduğum kitap cin ali mehehe" diyor geçiyorum.
  7. 7
    hele ki yapı kredi yayınları ya da iş bankası yayınları'ndan çıkmış bir kitapsa, içinize oturur.

    hayır pezevenge soruduğumda da "ehehe abi valla getircem" diyo ya. 1 yıl olmuş lan, nereye getiriyorsun karaktersiz herif.

    o değil, olan benim paraya oldu amk.

  8. 8
    küçücük hayatımda defalarda yaşanan şey. Daha kapağını doya doya incelememişken, yapraklarını yıpratamamışken alıyorlar sonra birdaha getirmiyorlar. üzücü..

    ama duyarlı insanlar yok değil. Mesela bir arkadaşım var. ödünç aldığı kitaplara çok iyi bakar, kapağı 180 derece açmamaya özen gösterir. bu da mutluluk verici..
  9. 9
    kitap sahinin, farkında olmadan faydalı olduğu durum. kitabı birine veriyorsan, o kişi de illa ki bir başkasına veriyor. kitap hediye etmek güzel bir durum (tabi ödünç kitabı vermek bu güzelliğin dışında) ancak elindeki ödünç kitabı görüp "aaaa bilmem ne değil mi o ya? okudun mu? ben de okuyabilirmiyim?" gibi emrivaki sorularla kitabı kendine hediye ettiren kişiler sağ olsun. hayır diyemiyorsun tabi.

    not: ayrıca kitabı ne diye ödünç verirsin ki? okuduysan, ver başkaları da okusun (bence).
  10. 10
    evlat acısı gibi koyar. düzenli bir kitaplık oluşturduktan sonra o kitaplıktaki kitapların her biri paha biçilemez değerde olur sizin için. yeni bir kitap bitirdiğinizde özenle koyarsınız kitaplığınıza. sürekli izlersiniz kitaplığı, göz gezdirirsiniz kitapların üzerinde. sonra hayır diyemeyeceğiniz biri kitap ister sizden. içiniz burkula burkula verirsiniz. çocuğunuzu emanet ediyor gibi hissedersiniz. o kitabın yeri gözünüze kitaplıkta açılmış bir yara gibi gözükür. o kitabın gelişi uzadıkça içten içe sinirlenmeye başlarsınız. kitabınız geri geldiğinde ise çocuk gibi mutlu olursunuz. o kitabı ilk aldığınızda bile o kadar mutlu olmamışsınızdır. çünkü siz başına imzanızı atıp her sayfasını ellerinizle çevirerek okuduktan sonra o kitabın değeri katlanmıştır.

    ben sadece teyzeme ödünç veriyorum. başka kimse de istemiyor zaten. teyzeme de hayır diyemiyorum. eninde sonunda getiriyor sağ olsun, üzerine yatmıyor ama aylar sürüyor kitabın gelmesi. kitaplıktaki o boşluk sürekli rahatsız ediyor beni. bir kitap alıp bir hafta sonra getirse, başka bir kitap istese seve seve veririm her seferinde ama bir kitap gidip 5 ay dönmeyince bir daha kitap veresi gelmiyor insanın.
  11. 11
    sosyalmal'ın yaptığıdır.

    ayıb be karşim. 4 kitabını rehin aldım ben de.
  12. 12
    ödünç değildir o. ödünç olsa duramazdı.
  13. 13
    afedersiniz ama tam bir haysiyetsizliktir. kitabı verirken özellikle diyorum 'okuyunca getir bak' diye. ne okuyor ne de geri getiriyorlar dıbını siktiklerim.
  14. 14
    okuduğum her kitapta benden de izler vardır not alırım, altını çizerim ileride bir gün o kitaba dönüp baktığımda o kitabı hangi duygu ve hislerle okuduğumu bilmek için. Bu sebeple hiç utanmadan sıkılmadan o kitabı geri isterim
  15. 15
    kaş çizeyim derken göz çıkarmaktır.

    giden kitap geri dönmediği gibi 2-3 kez de isteyemiyorsun.

    hele de en sevdiğin kitapsa onun acısı çok kötü oluyor be ;(
  16. 16

    kitabın hem ödünç alınıp hem okunmayıp hem de aylarca rehin tutulmasıdır.
    en son ödünç verdiğim kitabı zorla alıp evime getirdiğimden beri ödünç kitap vermiyorum.
    geri gelmez zaten gidip alıp getirmek gerekir. benim gibi 24 saatini evde yaşamayı seven biri bile kitap için yollara düşmüşse vahimdir.
  17. 17
    dugunboyun itinayla yaptığı.
    geri ver lan kitabımı okumayacaksan.*
  18. 18
    öğrencilik döneminde adettendir. her adet güzel olacak diye bir şey yok ne yazık ki.
  19. 19
    Best sellerıma saldırdılar. Kütüphaneye donla girdiler.
  20. 20
    kitaplığınıza baktıkça sinirlerinizin bozulmasına sebep olan şey.

    #804281

    hâlâ gelmedi. verdiğim kişi anne yarım, teyzem de olsa sinirlerim bozuluyor.
  21. 21
    Yıllar yıllar önce (bkz: suç ve ceza)'nın iki ciltlik versiyonunu almış okumuş ve kitaplığıma koymuştum. Sonra okumak için bir arkadaşım ısrarla isteyip 1. Cildini alıp gitmişti. İşin kötüsü hangi arkadaşım olduğunu bile unuttum ancak kitabın 2. Cildi hala kitaplığımda duruyor. Ya gel 2. Cildini de al, ya da 1. Cildini geri getir allahsiz.
  22. 22
    bu aralar abarttığım olay.
    kitaplığımda benim olmayan bir dünya kitap birikmiş durumda.
    ama açıklayabilirim. normalde asla böyle bir şey yapmam ama kitabı ödünç aldığım kişilerle ya küsüyorum ya kopuyorum. bir şekilde kitaplar bende kalıyor.
    sonuncusu ise ayrı bir olay.
    arkadaşımın kitaplığından kitabı kendim aldım. hemen okudum bir kenara koydum. buraya gelince vermek üzere bekliyordu kitap. ama arkadaştan önce kardeşim geldi. aldı kitabı gitti. iyi dedim bir ara alırız. sonra kız kitapla yurt dışına gitti. iyi dedim okur gelir. gelince annem yanına gitti. bir iki kitap yollamış ama arkadaşın kitap yok. hemen aradım dedim kız gelecek kitap nerede?
    oda arkadaşım okuyor dedi.
    benim arkadaşımın kitabından üç kişi nasiplendik. hakkını helal etsin. ama peşindeyim kitabın. sağ salim ulaşacak eline.
  23. 23
    yaşadığım durum. çok sevdiğim bir kitabım, 2015 bahar ayında verdiğim arkadaşımda rehin durumda. 2 sene oluyor lan. okusa neyse diyeceğim de okumadı da adım gibi biliyorum. hiç sevmiyorum insanların bu huyunu. madem okumuyorsun, ver amk. kızdım bak gece gece. o kitabı tekrar satın alacağım gibi. gidişat o yönde.
  24. 24
    insanın gözünün yollarda kalmasına sebep olur.. inşallah kitabım sağ sağlimdir diye zaman zaman düşünür..
  25. 25
    yıkıntı...
    hele pahalı bir kitapsa ciğer yakan bir durumdur