kayıt

otobüste yer vermek

  1. 8
    Bazen yaptığım, bazen yapmadığım eylem. O an ki ruh halime göre değişiyor.
  2. 7
    Bugün 1 saatlik okula gitme serüvenim için otobüse bindim ve 2 dk bekledikten sonra bir amca gel kızım otur sen ben iniyorum dedi. Bu bir ilk kimse o otobüste kimseye yer vermezdi, mutlu oldum...
  3. 6
    bugün hamile olduğunu düşündüğüm bir ablaya hemen yer verdim. teşekkür edip oturdu. suratı biraz asıktı. birden lan dedim acaba hamile değil sadece kilolu mu iyilik yapayım derken üzdüm kadını. on dakika kendimi paraladım ne halt ettim ben diye. sonra abla çantasını kucağından kaldırınca dikkatlice baktım hamile tişörtü giymiş. valla rahatladım bee. bu da bugünki mutluluk sebebim.
  4. 5
    insanı ömür boyu erken boşalmaya mahkum edebilecek kadar korkunç bir tramva. otobüse bindin oturuyorsun. teyze geldi gözünün içine bakıyor yer ver diye. (yer vermezsen taallukatını sikerim gibi bakıyor daha çok). yer vermezsen o bakışı çekiyorsun yol boyu. bir güzel geriliyorsun. bir de otobüste orospu çocuğu konumuna düşüyorsun. bakışları iplemezsen ve yakınlardaki bir adam tamam teyzecim gel buraya otur derse yine orospu çocuğu konumuna düşüyorsun. (anahtar kelime "tamam". hani bu yeni tüylenen ergen yer vermedi sana ama tamam önemli değil benim yerime oturabilirsin "tamam"ı). kalkıp yer versen bu kez de delikanlılık taslamak gibi oluyor. samimiyetsiz oluyor. yine orospu çocuğu gibi hissediyorsun. her ucu boklu değnek yani.

    yazarın çok çok önemli notu: erken boşalmıyorum yanlış anlaşılmasın.
  5. 4
    (bkz: Otobüste vermek)
  6. 3
    bazı nineler ve dedelerimiz bana yer versin diye genç elemanın yanına gider ve gözüne gözüne bakar. sonra genç kıyamaz acır ve yer verir. bu da bir meslek olmuştur.

    8.sınıfta dersane zamanından bir anım vardır bu konuyla alakalı. dersane kitapları vermiş eve gidiyordum. her dersin 2 kitabı vardı zar zor taşıyordum. nese otobüse bindim oturdum. sonra bir dede geldi başıma ve gözleriyle beni yedi adeta. sonra kıyamadım amcaya yerimi vereyim zaten elimde ki kitapları alır kucağına diye düşündüm. gel amca otur sen dedim. amca teşekkür bile etmeden oturdu. ben kitaplarla mal gibi kaldım ayakta. adamın bana yaptığını yapayım gözlerimle yiyeyim dedim ama nafile. adam çok profesyoneldi kafasını camdan çevirmemişti. tabi sonra ben onca küfür ettim. yer verdim diye kazandığım sevap pointleri amca teşekkür bile etmedi diye ettiğim küfürlerin günah pointlerin onda biri olamaz herhalde.
  7. 2
    ayrıca;

    (bkz: erdem)
  8. 1
    özelikle gençlerin dikkat etmesi gereken bir eylemdir.


    ayakta olan şahıs, annemiz, babamız, dedemiz, ninemiz de olabilir.