kayıt

eleştiri

  1. 1
    bir olay ya da bir kişi için olumlu ve olumsuz değerlendirme .olumsuz yapılanı kabul etmek zordur .
  2. 2
    Bir edebiyat veya sanat eserini her yönüyle sağlamak ve değerlendirmek amacıyla yazılan yazı türü, kritik.
  3. 3
    genelde olumsuz anlamda kullanılsa da eser/konu hakkındaki tüm düşünceleri kapsayandır.
  4. 4
    birçok insanın kabul edemediği hede.
  5. 5
    çoğu insan için hakaret ederek değersizleştirmeye çalışmakla eş değer olarak anlaşılır. aslında analitik değerlendirme ve yorumlama sürecidir. hükümetin yeni trafik yasası değişiklikleri içinde ehliyetlerin süreli olması yerindedir. 101 lira olarak ilan edilen değiştirme ücreti faiş iken bunun inşallah 15 liraya gerilemesi yerindedir.

    hükümeti sevmemek ve taraftarı olmamak ayrı bir durum. yapılan her şeyi otomatikman reddedip olumsuz eleştirmek ayrı bir durum. allah bize beyin vermişse kullanalım.
  6. 6
    aydın diye geçinenlerden, eleştirmen diye geçinenlere kadar pek çok kişinin olumlu* tarafından haberi olmadığı herhangi bir şey/durum/olay hakkında yazılı ya da sözel olarak ifade edilen düşünce.

    türkiye'de, bahsedilen şeyi itin götüne sokma olarak algılanandır.
  7. 7
    genelde olumsuz olduğu varsayılır. bir konuda veya bir işte ilerleme olması için muhakkak olması gerekendir.
  8. 8
    tenkid, târiz, tâyib, te'dib.
  9. 9
    tamamen bir yaşam becerisi sayılıp, ayrıca bir sanat olarak kabul edilir.

  10. 10
    ülkemizde desteksiz ve abartılı gerçekleşen eylem.
  11. 11
    olumsuz olarak algılanan kavramdır. Fakat olumsuz olacağı gibi tarafsız ve olumlu yönde de olabilir.
    herhangi bir şey hakkında en ufak görüş bildirmeniz dahi eleştiri sayılabilir. Düşünmeyi engelleyemediğimiz sürece eleştirmeye de devam edeceğiz.
  12. 12
    adam gibi yapılmassa monologların çatışmasıdır. Yani kuru gürültüdür. Manası, sonucu, değişkenliğe üretkenlik faydası yoktur.
    yağmur gibi yağıyorsa veya hiç yok ise, bırakın gitsin.
  13. 13
    Eleştiri dediğiniz şey tamamen öznel bir şeydir bence. Yani kişinin kendi deneyimlerinden ve gözlemlerinden çıkardığı bir takım sonuçlardır. Kalkıp bunu istatistik sonucuymuş. Olanı biteni gözüyle görmüş kimin nerede ne yaptığını ne söylediğini biliyormuş gibi yazmak çizmek ahkam kesmektir, suçlamaktır.

    Okudukça şaşırıyorum laağn.
    • şaşkınlıkta cümle kuramamışsın canısı :D
    • Telefon yapmış : )

  14. 14
    evlenme programlarında bolca bulunan şey. boş boş konuşma, eleştirilen kişinin itirazı, lütfen sözümün bitmesini bekle, ok, yanlış konuşuyon. zuhal abla ben ondan yorum istemiyorum tşk çaya çıkalım.
  15. 15
    çoğu zaman bonboş bir eylemdir. çok şükür kendimi birine eleştirmeye hiç hevesli biri değilim.
  16. 16
    aynı zamanda edebi bir türdür.
  17. 17
    gürültüsü, itirazı, tepkisi, karşı saldırısı eleştirilenden değil, eleştirilenin eleştirildiği konuyla ilgili olan kesimden gelen eylem.
  18. 18
    dozunda olması gereken olumlu/olumsuz yorum. kıskançlık ile karıştırılmaması gerekir; zira çoğu kişi kıskandığını sözde eleştiriyor..
  19. 19
    yapıcı eleştiri olduğu sürece bir insana yapılabilecek en büyük iyiliklerden biri.
  20. 20
    Üretkenliğin en önemli parçalarındandır.

    "Eleştirinin olmadığı bir iklimde ne fikir ne de sanat yeşeriyor. 16 yıldır edebi eleştiri çalışmadı, şair ve yazarlar kümeler halinde çeşitli dergilerde birbirlerini ağırlamak gibi bir yanlış içindeler. Kimse neyin iyi neyin kötü olduğunun farkında olmadan sürekli üretiyor..."

    16 yıl saçma bir söylem fakat aktarılmak istenen anlaşılıyor.

    twitter.com/...
  21. 21
    Hakaretle karıştırılmaması gereken.
  22. 22
    Düzgün bir eleştiriyi kaldıramayan insan net gavattır.
  23. 23
    daha eleştirinin ne olduğunu bilmeyip eleştiri yapan insan net vurduruyordur.
    • Bu cümleyi yazmak için kaç saat düşündün? Ancak düşünerek bu kadar saçmalayabilirdin.
    • Sana o dersi veren hocanın kalemini yapan fabrikadan halka
  24. 24
    ya bunun muhatabı olan çoğu kişi "ama bu eleştiri değil, hakaret" demeye çok meyilli. herkes mağdur, herkes alıngan. "bog gibi fikir" diyorsun, herif alınıyor, bunun hakaret olduğunu söylüyor. ya asıl hakaret senin varlığın amk ahaha. yani illa sana istanbul beyefendisi gibi mi fikirlerinin boktan olduğunu anlatıcaz. boktan işte abi. sence değilse de değildir. az rahatla, sakinleş, kendinle alakalı fikrin benim senin hakkında olan fikrimden daha önemli. ona odaklan sen.

    mesela bu @2 muhabbetini eleştiren biraderlerimden biri bu yazılan ikinci entry'lerin zorlama ve çöp olduğunu söylemiş, birisi de hakaret olarak algılamış ahahaha. ya yok ebenin amı. bir de bunlara çöp gibi demek yerine daha yapıcı olmalıymışız. niye? öyle gelişirmiş. aga çocuk mu yetiştiriyoruz yoksa 20 kişinin online olduğu sözlüğe yazı mı yazıyoruz? takılın işte abi. evet, bu 2. entry'ler gerçekten zorlama ve çöp. he yazanı tatmin ediyorsa da ediyordur, doğrudur. ama şimdi bana göre çöp olan o entry'nin sahibi gelip sürahi nine gibi "bana hakaret ettin" derse ohoo yani, medeniyeti yeniden keşfetmeyelim. her sikte de mağdur olmayın.

    edit: sövmek ile eleştirinin sertliğini ayırmak gerekiyor. bir eleştiri sert ya da uzun uzun eleştirdiği şeyin karşıt fikrini temellendirmiyor ise bu o eleştiriyi hakaret yapmıyor. yanlış yapabilir ama hakaret yapmaz. milyarlarca insan var ve bunların büyük bi çoğunluğunun ürettiği şeylerin bi değeri yok bu dünyada. her emeğe saygı duyulamaz. siktir edin bu saygı meselesini artık yaa.
  25. 25
    Hatırladığım kadarıyla elemek sözcüğünden gelir. özü alıp posayı atmak... Hakikatin tezahürü için bu nevi bir ameliye mecburi ve bir o kadar da naziktir.