kayıt

Groundhog Day

  1. 1
    dünya sinema tarihinin en başarılı filmlerindendir.

    başrolde bill murray var bir defa..

    konusundan tutun da çekilmesine kadar enfes bir filmdir. gülmek istediğim zamanlarda açar seyrederim.
  2. 2
    başrollerini bill murray ve andie macdowell'in paylaştığı enfes film.
    bolca gülebileceğiniz bir film.
    müziği de güzeldir.
    www.youtube.com/...
  3. 3
    bill murray ve andie macdowell'in oynadığı harold ramis'in yönettiği 1993 yapımlı fantastik komedi filmi.

    filmde hava raporcusu olan phil connors, yılda bir kez amerikadaki geleneksel 2 şubat groundhog day günü için Punxsutawney adlı kasabaya gitmek zorundadır.kar yağışının yolları kapaması nedeniyle kasabada kalmak zorunda olan phil için daha büyük bir sorun vardır artık.uyandığı her gün 2 şubattır ve dün aynı şeyleri yaşadığını sadece kendisi bilmektedir.

    filme söylenecek söz yok, böyle bir durumda olsak aklımıza gelecek çoğu şeyi yapıyor zaten.bill murray çok iyi oynamış fakat ben sırf daha çok sevdiğim için bu filmde tom hanks'in oynamasını isterdim.bu bir eleştiri değil sadece o halde film çok daha özel olurdu benim için.

    pazar günleri akşam dörtte izlemelik film.7.5/10

    -- spoiler --

    +bugün günlerden ne olduğunu biliyor musun?
    -hayır.neden?
    +bugün yarın.oldu.

    -- spoiler --

  4. 4
    acayip güzel bir filmdir. tesadüflerin zamana tesellisi yoktur. her şey dilediğimiz gibi gitmeyince zaten zaman kendini tekrara düşürür. her şeyi kırabilmek değiştirebilmek öncesindeki yanlışlara akabindeki düzeltileceklere işaret eder. çırpınışlarını seveceğiniz yapıttır.
  5. 5
    izlemesi aşırı zevkli olan bir film. aynı konuda çok fazla şey izlediğim için sonunu tahmin etmesi hiç zor olmadı ancak ona rağmen çok hoşuma gitti.

    filmin eski olması çok hoşuma gitti, oyunculuklar harikaydı zaten ancak içimi gereksiz huzurla doldurdu. eskiden her şeyin daha güzel olduğunu suratıma suratıma çarptı.
  6. 6
    şimdi düşünüyorum da, bu film aslında beni anlatıyor. her günüm görünürde farklı gibi olsa da özünde hep aynı gibi. sürekli aynı şeyleri yapıyorum. kendimi değiştirmek için gerçekten bir şeyler yapmıyorum. alışkanlıklarımı değiştirmiyorum. hep güvenli limanlarda takılıyorum. şubatın 3'ü kim bilir ne zaman gelecek...
  7. 7
    şüphesiz türünün (konusunun demek daha doğru olabilir) en iyi filmidir. bunun üzerine çıkılması imkânsız gibi. aynı konuda senaryo olarak daha dolu bir film yapabilirsiniz ama bu samimiyeti bulamazsınız. efsane bir filmdir kısacası. yıllar önce izledim ama hâlâ hatırladıkça gülümsüyorum. bir ara tekrar izlerim belki.
  8. 8
    türkçeye ''bugün aslında dündü'' olarak çevrilmiş filmdir. romantik komedi filmi olarak nitelese de hayata dair sağlam cümleleri vardır. hikayenin anlatılışı, filmin temposunun kararı çok iyi bir biçimde tutturulmuştur. bill murray ve andie macdowell oyunculuklarının en iyi örneklerini bu filmde sergilemişlerdir.
    ilk defa 16 yaşımda izlemiştim. filmden aldığım en önemli ders, çok sevdiğinizde bunu sevdiğinize defalarca anlatmanız da gerekse, zaman ve boyut mekanından bağımsız bir şekilde ispatlamanız da gerekse bunu çok yüksek bir emek ölçüsünde yapın. sizden istenmese de yapın.
  9. 9
    keyifli vakit geçirmek için ara sıra, defalarca izlediğim filmdir. fikirleri arka plana alarak, aynı durumda olsam nasıl sürdürürdüm o günü diye de düşünürüm.

    kaç defa izlediğimi bilmiyorum ama neredeyse filmi ezberledim. o kadar izlememin sebebi çok iyi film olduğunu düşündüğümden değil bu arada, iyi ama çok iyi değil bence. çok izlemiş olmamın sebebi çok güzel bir konusunun olması ve insana düşünecek hayal gücü vermesi olabilir.

    bu arada filmle ilgili öğrendiğim bir detay, eğer doğruysa, filmin senaristinin dediğine göre, hikayede 2 şubat günü 30-35 yıl kadar sürüyor. belki de bir insanın olgunlaşma süresinin bu kadar sürdüğünü düşünmüştür ekip.
  10. 10
    çekiminde sürekli kavgalar edildiğinin söylendiği dünya sinemasına çok güzel bir katkısı olmuş hollywood filmi.

    bu olaylar silsilesini tekrar yaşamak isteyen sinefil varsa aramızda, Russian Doll adlı diziye bakmalı. insanı mest eden başka bir yapım daha.
  11. 11
    uzun zaman önce izlediğim, mutlu sonuyla içimi yumuşatan bir film. ayrıca aynı konudan esinlenilmiş groundhog day: like father like son adlı vr oyunu da piyasaya yeni çıkmış, fena görünmüyor.
  12. 12
    Konusu çok çok güzel olan ve sonuyla mutlu edip bir "ohh bee" dedirten ancak beni zaman zaman sıkan bir film. Filme dair tek bir kötü eleştiri görmedim ama Bu tarz filmlere Bünyem alışık olmadığı için kabullenemedim sanırım..
  13. 13
    cardcaptor sakura animesinin 12. bolumune gayet guzel ilham olmus film. 1993 yapImIymIs hayli de eski sayIlIr.