kayıt

kadın cinayetleri

  1. 1
    ülkemizin büyük yaralarından bir tanesidir .bir günde 7 kadının öldürüldüğü bir ülkedir memleketimiz.uzmanlar tarafından tartışılan ,kanunlar çıkarılan bu konuda ,iyi yönde hiç bir ilerleme olmaması durumu daha vahim hale getirmektedir. işin özüne bakıldığı zaman basit şekilde hepsinin altında yatan neden kıskançlıktır .
  2. 2
    cinayeti işleyen kadar, işleyene ceza vermeyen devletin de, işleyene değil, cinayete kurban gidene kötü gözle bakan toplumun da faili olduğu cinayetlerdir. ataerkil sistemin gündelik ekmeği kadın eti, gündelik şarabı da kadın kanıdır.
  3. 3
    www.kadincinayetlerinidurduracagiz.net/...
  4. 4
    sık sık duyduğumuz artık önemsemediğimizdir.

    pbs.twimg.com/...
  5. 5
    (bkz: erkek cinayetleri)
  6. 6
    Hemen hemen hergün duymaya alışık olduğumuz cinayetlerdir. Yıllardır önlenmesi gerektiği düşünülür ancak bu düşünceye yönelik bir adım atılmaz.

  7. 7
    kanun koyucuların çözmeyi hiç düşünmediği problemdir.

    çıkartıp masaya vursalar kanunları deseler ki kadın cinayetleri demek müebbet hapis cezası ile başlar ve hiçbir davranış ve gerekçe bu cezalarda indirim yaratmaz, o zaman bizim eli silahlı erillerimiz counter'daki gibi rahatça adam öldüremeyeceklerini fark ederler.

    yetmiyor kadın cinayetleri yanlıştır, bu durdurulmalıdır diyen bir hükümet vekili, bakanı bile yok. bu parti içerisindeki kadınların bile ilgisini çekmiyor gibi.

    tabiki buradaki müebbet hapis cezası söylemi, tecavüzcüler için de geçerlidir.
  8. 8
    Dünyanın her yerinde gün geçtikçe sayısı artan cinayetlerin alt başlığıdır.

    Gerek yayın araçları gerek ise sosyal medyada cinayetlerin normalleştirilmesi ve algısal olarak karizmatik gösterilmesi gibi bir dünya zırvanın sonucudur.

    Her geçen gün artacak, her geçen gün daha da normal görülmeye başlanacaktır.

    Zehri vücuda aldıktan sonra bağışıklık kazanıp üstüne söylenmenin pek bir yararı yok gibi.


  9. 9
    Artık katlanamadığımdır.

    Her akşam ana haberde eski eşi, boşanmak istediği eşi, eski sevgilisi , sevgilisi tarafından öldürülen kadınların hikayelerinden ve bunun normalleşmesinden canım yanıyor artık.
  10. 10
    gayet mantıklı. ne hale geldiğimizin resmidir.
    www.karikaturu.com/...
  11. 11
    Esenyurt Belediyesi'nde cinayet ve intihar!
    Yine bir kadın cinayeti ile karşı karşıyayız!
    Silah bulundurma bu kadar kolay olmamalı !
    Bireysel silahlanma kontrol altına alınmalı!
  12. 12
    kadın cinayetleri politiktir cümlesi kesinlikle içi boş bir slogan değildir. devlet aygıtı herkesin malumu üzree erkek bir örgütlenmenin adıdır. son on altı yılda bu aygıtın erki, cumhuriyet tarihi boyunca hiç görülmemiş bir güç ve eril bir dil içindedir. bu tepeden çok fazla pompalanan testesteron dalgasının, sokaktaki sıradan erkeğe sirayet etmemesi düşünülemez. bu da son yıllarda kadınlara daha önce hiç görülmediği ölçüde yoğun bir saldırganlık olarak tezahür etmiştir.
  13. 13
    İlgili haber

    şu haberi izlediğimden beri o kadar ama o kadar üzgünüm ki üzerine bir şey söylemek dahi gelmiyor içimden. Bunu yapan insan dünyadan merhameti törpüleyenlerden sadece birisi.. Umarım O kadının, her şeyden önce bir annenin, ölmek istemiyorum, diye çocuğunun gözü önünde attığı çığlıklar silinmez hiçbir zaman aklından. O çocuğun annesi ellerinden kayıp giderken çaresizlik içinde " anne gitme " diye çırpınışı gitmez gözünün önünden ve vicdanın yakanı bırakmaz.
  14. 14
    Ardı arkası kesilmeyen, kesilecegine de inancım kalmayan cinayetlerdir.
    Her gün bir kadın cinayeti haberi duyuyoruz neredeyse, insanlar artık birbirini öldürme konusunda çok acımasız. Çok vicdansız. Neden toplum bu hâlde bilmiyorum, toplum olarak inanılmaz derecede ilerlemiş bir kansere yakalanmış gibiyiz.
    Yazık, çok yazık.
  15. 15
    karşı çıkılmasını gereksiz bulduğum cinayetlerdir. şimdi bu erkekleri bu kadınlar buluyor ve onlara cinayet işletebilecek kadar yaklaşıyor, hatta çocuk bile yapıyorlar. bir elmanın iki yarısı diyebiliriz. bu kadınlar ve adamlar aramızda özgürce dolaştıkça çocukları da olacak ve muhtemelen kendileri gibi yetiştirecekler. oysa bir adam bir kadını öldürdüğünde kendisi hapse gidiyor, çocukları yetimhaneye düşüyor, kadını da gömüyorlar. böyle böyle hepsinin sonu gelecek yani. onun için bizim kılımızı kıpırdatmamızı gerektiren bir durum yok.
  16. 16
    ülkemizde son sekiz günde yedi kadın öldürüldü. Yedi kadın son anlarını yaşadı, yedi kadın eceliyle değil eşlerinin/sevgililerinin/platoniklerinin onları öldürmesiyle öldü.
    Bugün eşi tarafından öldürülen Hatice çelik, oğlunun önünde yaşamını yitirdi.
    Artık diyecek herhangi bir kelime bulmakta zorlanıyorum. Bu insanlara doğru düzgün ceza verilmediği gibi ceza alanları da salıyorlar. garip..
    Artık birçok hak ve özgürlükten geçtik insanların yaşama hakkı bulmasını istiyoruz...

    "insanların eceliyle ölmediği her ölüm siyasidir."
  17. 17
    "Tercihinin sonucu" diyenlerin kol gezeceği bir başlık.

    Adamlar, tercihi en son sikimsonik bir sınavın sonucunda yaptıkları için, bir kadının veya bir erkeğin karşı cinsine yönelik tercihinin sonucunu, ölüm bile olsa, mantıklı görüyorlar.

    Bir kadın yanlış adamı seçti diye ölmemeli, tercih ile açıklanamaz bu.
    Bir erkek de yanlış kadın seçti ve ihanete uğradı, cinnete sürüklendi diye de sonucu ölüm olmamalı.
    Her şey aklın süzgecinden geçmeli.
    Daha önce bu konu hakkında küçük bir söz paylaşmıştım.

    Sen değişirsen değişir dünya

    Değişin, aklınızı kullanın, vicdanınızı veya inancınızı bastırmayın.
  18. 18
    Her gün 3-5 tane olması alışkanlık haline geldi. Yemin ediyorum başka ülkede olsa şu anda ihtilal olurdu. Bu nedir?

    twitter.com/...
  19. 19
    ya yemin ediyorum farklı bir sebep arıyorum artık kadın cinayeti haberlerini okurken. erkeklik gururunun ön planda olmadığı bir haber arıyorum. bir tane olsa... y kromozomuyla birlikte otomatik geliyormuşçasına kullanılan erkekadamlık, erkeklerin kişiliğinin içini bu kadar boşaltan namus kültürü, benlik saygıları sıfır erkekler yetiştirdi, yetiştirmeye devam ediyor. kendilerine hayır denmesini, terk edilmeyi, boşanmayı yediremiyorlar. ne yaşama hakkı ne de beden ve ruh sağlığı...
    kamuoyunun gücü ve desteği önemli. ama hala devlet ve halk arasında çok büyük bir uçurum var. mahkemeler bile birleştirmeye yetmiyor.
  20. 20
    Suçlusu sadece erkekler değildir. Onlarca kadının öldürülmesine rağmen hala bunlara ne tedbir alabilen ne de ceza verebilen hukuk ve yönetim sisteminindir. Karı koca arasına girilmez zihniyetidir. Kadını erkeğe eş görmeyen, emanet(!) eden bir inançtır. Çocuklarını kötü yetiştiren anne babadır.

    Bu olaylara sadece kadınlar değil erkekler de tepki göstermeli, hak aramalıdır. İstanbul sözleşmesine bile karşı çıkan, iptal ettirmeye çalışan pislik canlılarla topyekûn mücadele edilmelidir. Kurbanla değil suçluyla empati kuran insanlarla savaşılmalıdır.

    Her şeyden önce başta kadınlarımız bu seslerine kulak tıkayan, öldürülmelerine, şiddet görmelerine çanak tutan devleti yönetenlere tepkisini göstermeli, kokuşmuş hukuk sistemi ve çökmüş ahlak düzenini bu pisliklerden arındırmalıdır.
  21. 21
    Söyleyecek bir söz bulamıyorum.

    Erkek yeğenim var iki yaşında, geçen gün Kardeşim çocuğun mızmızlanmasına kız gibi ağlıyorsun diye söylendi çocuğun suratına suratına. Dedim böyle deme, sana ne istediğimi derim diyor.

    Kardeşim 30 yaşında.

    Tepki göstermek, ayaklanmak, sokaklara dökülmek herhangi bir kalıplaşmış düşünceyi değiştirecek mi? Sanmam.

    Ama İstanbul sözleşmesi gelmeli, belki caydırır. En azından okuduğumuz haberler azalır.
  22. 22
    artık dur denilmesi gerekendir. Yapanlara gerekli yaptırımlarin yapılması gerekendir .
  23. 23
    Ülkemizin en büyük sorunu.

    Erkekler olarak kadınları öldürmemeliyiz bence.