kayıt

kadın cinayetleri

  1. 20
    Suçlusu sadece erkekler değildir. Onlarca kadının öldürülmesine rağmen hala bunlara ne tedbir alabilen ne de ceza verebilen hukuk ve yönetim sisteminindir. Karı koca arasına girilmez zihniyetidir. Kadını erkeğe eş görmeyen, emanet(!) eden bir inançtır. Çocuklarını kötü yetiştiren anne babadır.

    Bu olaylara sadece kadınlar değil erkekler de tepki göstermeli, hak aramalıdır. İstanbul sözleşmesine bile karşı çıkan, iptal ettirmeye çalışan pislik canlılarla topyekûn mücadele edilmelidir. Kurbanla değil suçluyla empati kuran insanlarla savaşılmalıdır.

    Her şeyden önce başta kadınlarımız bu seslerine kulak tıkayan, öldürülmelerine, şiddet görmelerine çanak tutan devleti yönetenlere tepkisini göstermeli, kokuşmuş hukuk sistemi ve çökmüş ahlak düzenini bu pisliklerden arındırmalıdır.
  2. 21
    ülkemizde son sekiz günde yedi kadın öldürüldü. Yedi kadın son anlarını yaşadı, yedi kadın eceliyle değil eşlerinin/sevgililerinin/platoniklerinin onları öldürmesiyle öldü.
    Bugün eşi tarafından öldürülen Hatice çelik, oğlunun önünde yaşamını yitirdi.
    Artık diyecek herhangi bir kelime bulmakta zorlanıyorum. Bu insanlara doğru düzgün ceza verilmediği gibi ceza alanları da salıyorlar. garip..
    Artık birçok hak ve özgürlükten geçtik insanların yaşama hakkı bulmasını istiyoruz...

    "insanların eceliyle ölmediği her ölüm siyasidir."
  3. 22
    Hemen hemen hergün duymaya alışık olduğumuz cinayetlerdir. Yıllardır önlenmesi gerektiği düşünülür ancak bu düşünceye yönelik bir adım atılmaz.

  4. 23
    ya yemin ediyorum farklı bir sebep arıyorum artık kadın cinayeti haberlerini okurken. erkeklik gururunun ön planda olmadığı bir haber arıyorum. bir tane olsa... y kromozomuyla birlikte otomatik geliyormuşçasına kullanılan erkekadamlık, erkeklerin kişiliğinin içini bu kadar boşaltan namus kültürü, benlik saygıları sıfır erkekler yetiştirdi, yetiştirmeye devam ediyor. kendilerine hayır denmesini, terk edilmeyi, boşanmayı yediremiyorlar. ne yaşama hakkı ne de beden ve ruh sağlığı...
    kamuoyunun gücü ve desteği önemli. ama hala devlet ve halk arasında çok büyük bir uçurum var. mahkemeler bile birleştirmeye yetmiyor.
  5. 24
    İlgili haber

    şu haberi izlediğimden beri o kadar ama o kadar üzgünüm ki üzerine bir şey söylemek dahi gelmiyor içimden. Bunu yapan insan dünyadan merhameti törpüleyenlerden sadece birisi.. Umarım O kadının, her şeyden önce bir annenin, ölmek istemiyorum, diye çocuğunun gözü önünde attığı çığlıklar silinmez hiçbir zaman aklından. O çocuğun annesi ellerinden kayıp giderken çaresizlik içinde " anne gitme " diye çırpınışı gitmez gözünün önünden ve vicdanın yakanı bırakmaz.
  6. 25
    "Tercihinin sonucu" diyenlerin kol gezeceği bir başlık.

    Adamlar, tercihi en son sikimsonik bir sınavın sonucunda yaptıkları için, bir kadının veya bir erkeğin karşı cinsine yönelik tercihinin sonucunu, ölüm bile olsa, mantıklı görüyorlar.

    Bir kadın yanlış adamı seçti diye ölmemeli, tercih ile açıklanamaz bu.
    Bir erkek de yanlış kadın seçti ve ihanete uğradı, cinnete sürüklendi diye de sonucu ölüm olmamalı.
    Her şey aklın süzgecinden geçmeli.
    Daha önce bu konu hakkında küçük bir söz paylaşmıştım.

    Sen değişirsen değişir dünya

    Değişin, aklınızı kullanın, vicdanınızı veya inancınızı bastırmayın.
  7. 26
    Söyleyecek bir söz bulamıyorum.

    Erkek yeğenim var iki yaşında, geçen gün Kardeşim çocuğun mızmızlanmasına kız gibi ağlıyorsun diye söylendi çocuğun suratına suratına. Dedim böyle deme, sana ne istediğimi derim diyor.

    Kardeşim 30 yaşında.

    Tepki göstermek, ayaklanmak, sokaklara dökülmek herhangi bir kalıplaşmış düşünceyi değiştirecek mi? Sanmam.

    Ama İstanbul sözleşmesi gelmeli, belki caydırır. En azından okuduğumuz haberler azalır.
  8. 27
    cinayeti işleyen kadar, işleyene ceza vermeyen devletin de, işleyene değil, cinayete kurban gidene kötü gözle bakan toplumun da faili olduğu cinayetlerdir. ataerkil sistemin gündelik ekmeği kadın eti, gündelik şarabı da kadın kanıdır.
  9. 28
    Ardı arkası kesilmeyen, kesilecegine de inancım kalmayan cinayetlerdir.
    Her gün bir kadın cinayeti haberi duyuyoruz neredeyse, insanlar artık birbirini öldürme konusunda çok acımasız. Çok vicdansız. Neden toplum bu hâlde bilmiyorum, toplum olarak inanılmaz derecede ilerlemiş bir kansere yakalanmış gibiyiz.
    Yazık, çok yazık.
  10. 29
    Her gün 3-5 tane olması alışkanlık haline geldi. Yemin ediyorum başka ülkede olsa şu anda ihtilal olurdu. Bu nedir?

    twitter.com/...
  11. 30
    artık dur denilmesi gerekendir. Yapanlara gerekli yaptırımlarin yapılması gerekendir .