kayıt

namus

  1. 1
    * *

    --! alıntı !--

    bir toplum içinde ahlak kurallarına karşı beslenen bağlılık" ve "dürüstlük, doğruluk

    --! alıntı !--

    olarak tanımlanmıştır. zihniyeti bozuk insanların elinde çok kötü şeyler doğurur ne yazık ki.
  2. 2
    bacak arasında olmayandır.
  3. 3
    (bkz: namus belası)
  4. 4
    hiç varolmaması gerekendir. namus nedir diye soranlar arttıkça namussuzluk ortadan kalkacaktır.
  5. 5
    toplumu toplum yapan temel yapı taşlarından biridir, toplumun olmazsa olmazıdır.
  6. 6
    dinlenesi sezen aksu şarkısı.

    www.youtube.com/...

  7. 7
    tıpkı hurşit külter gibi kerkük'te olabilir. bi bakın bence.
  8. 8
    ıngilizcede olmayan bir kavram. eminim ki avrupa ve dogu asya dillerinde de yoktur. anladigim kadariyla tarihin gordugu en yuce millet olan turkler olarak namus kavramini uydurmusuz.
  9. 9
    bir kanal 7 tv filmi. konusu bir doktorun, 30 yıl çalışmış ve artık hasta olduğundan çalışamayan bir hayat kadınını her şeye rağmen sahiplenmesi, onun tedavisini yaptırıp iyileştirmesi fakat kadının doktorun karısı tarafından aşağılanması sonucu bileklerini keserek intihar etmesi.

    resmen her şeyi anlattım fakat zaten sonu önemliydi; o kadın toplumun her statüsünden insanla birlikte oluyor fakat ona namussuz deniyor. ona giden adamların içinde eşini aldatanı vb var, onlar hiç namussuz olmamışlar gibi saygı görüyolar.

    öyle ikiyüzlü bir şeyler işte.
  10. 10
    İnsanımızın mantıktan yoksun olduğunun güzel bir örneğidir. Mesela milletin karısına kızına yan gözle bakan namussuzdur. Aynı şekilde makale yazarken intihal yapan da namussuzdur. Evli olmadığı halde cima eden de -kadınıyla erkeğiyle- namussuzdur. Yani mefhumlardaki çok yönlülüğü görmezden gelmek aptallıktan başka bir şey değil. Kafa da bacak arası da namus için pekala kriter olabilir. Gibi gibi...
  11. 11
    "Fazilet dediğin meğer masalmış,
    Namuslu görünmek kimlere kalmış,
    Zenginmiş, fakirmiş, halkmış, kralmış,
    Gördüm ki kimseyi takmadın namus..."

    Diyen güzel bir sezen aksu şarkısıdır.

    -cvp
  12. 12
    babalığın keşfinden sonra ortaya çıkan hegemonik toplumsal yapının çok önemli bir parçası olan kadınları bir nevi cinselliklerinden men etmek adına peyderpey yapılaşmış kavram. namus ikinci doğa semiyosferinde birden fazla anlamlara yahut kültürel kodlara bürünmüştür fakat genelde her zaman hastalıklı bir fallik gücün kullandığı acziyet sopası olmuştur.
  13. 13
    avcı toplayıcılık ile yerleşik düzene geçiş ve babalığın keşfi arasında büyük bir temas var. babalık kurumunun namus gibi bir kavrama da ihtiyacı vardı. ataerki değeri.