kayıt

alışkanlık

  1. 1
    iyi ve kötü olsa bile devamlı olarak yaptığımız yapmaktan vazgeçemediğimiz davranış. yeni çıkan bir çok ve oldukça güzel temalar olsa bile alışkanlıktan dolayı ilk açılış temasını kullanmak durumu.
  2. 2
    kudurmuştan beter olma durumuna neden olur.
  3. 3
    belki de hayatımızın büyük kısmını oluşturandır.
    bir gün saysanız tüm alışkanlıklarınızı, kaçı bulur?
    çok olur çook...
  4. 4
    duyarlılığı güçsüzleştirir. çabayı azaltarak edimi hızlandırır. işte bu yüzden alışkanlığın kökeni, canlı bir varlığın yinelenmesi ile başlar. yinelenme esnasında oluşan değişikler ise alışkanlığın direnç göstermesine neden olur. çünkü yeni ortamda yeni ihtiyaçlar belirecektir. ve elbetteki insan, tıpkı yeri değiştirilen saksıdaki bitki gibi uyum göstermeye çalışırken, bir süre ürün vermeyecektir.
  5. 5
    bilimsel araştırmalara göre max 21 gün içinde vücuttan atılabilen eylemler. 21 gün sonra hala aklınıza geliyorsa o tamamen sizin isteğiniz doğrultusunda oluyordur. sevgili, sigarayı-alkolü bırakmak vs olabilir. gereken süre geçtikten sonra beyin o davranışı silmeye hazır oluyor ama insanoğlu kendi kendine o davranışı aklına getirip vazgeçmeyi geçiktiriyor.

    mesela benim bir arkadaşım var üniversitede 3. sınıf ama hala tuvalette sigara içiyor. neden diye sorduğumda ise ''lisede alışmışım dışarıda içtiğimde keyif almıyorum'' diyor. şuan bütün fakülte hem açık, hem kapalı sigara içme alanı olmasına rağmen tuvalette sigara içen o manyağı arıyor ve o benim en yakın arkadaşlarımdan biri askjdas
  6. 6
    Birçok laçkalaşmış ilişkinin zoraki devam etme nedenidir.
    Her şey bitmiş olsa bile hala sevdiğinizi sanarak alışkanlıklarınızı sürdürüyorsunuz.

    Bazen kötü bir şey.
  7. 7
    "ağır ağır, sinsi sinsi içimize sızar; başlangıçta sevimli, alçakgönüllüdür; ama zaman geçip de oraya yerleşip kökleşti mi, öyle azılı, öyle amansız bir hâl takınır ki kendisini eleştirmenize bile izin vermez."
  8. 8
    10 yıldır sigara içiyorum. Bazen bir gün, bazen bir hafta ve bazense bir ay sigara içmem. Hiçbir zaman sigara alışkanlık olmadı benim için ama sigaradan çok çok sonra hayatıma giren ve çıkan insanları stalklıyorum. Onların alışkanlığı daha kötü.

  9. 9
    bir tek mutluluk için geçerli olmayan durum. insan her şeye alışıyor da mutluluğun kısa sürdüğüne alışamıyor mesela. orgazm gibi ibine, kısacık ama tekrar istiyorsun.