kayıt

teyk*

  1. 201
    Dünyadaki bütün güzel sarışınlara savaş açmış yazar kişisi.
    • ölmek var dönmek yok. sen ne anlarsın...
  2. 202
    Sabah sabah Şebnem ferah dinliyor, sanırım tekstilde işe girmiş ehehe...
    • Herkesin şarkısına kimse karışamaz cjjdkckd
    • İyi hatırlattın, ben de dinliyim.
  3. 203
    Kendisinin kripto güzel kadın sevici olduğu ortaya çıktı bugün. Güzel kadınlara sallayıp, çöpleri beğenmesinin nedeninin tamamen şov ve bu ayak takımının arasına karışmak için bir taktik olduğu ortaya çıkmıştır.

    Eee bu işler böyle tmu. Bu sözlükte hiçbir şey gizli kalmaz.
    • iftiradan kim ölmüş be yallah...
  4. 204
    balon..
    • hiç de bile.
  5. 205
    dikkatimi çeken yazar.
  6. 206
    Sana kızgın olmak istedim ama yapamadım. Sadece kırgın olabildim...
    (bkz: çaldığın o kalbi yerine koy lütfen)
    • kjfgkdfg yaşandı bitti saygısızca...
  7. 207
    Girdilerini sevdiğim guzide bir yazar.
    • teşekkür ederim tomris hanım... tatlı gül
  8. 208
    İşâret-i evsâf-ı aşk: Aşk âsâyîş-i cândur, aşk ârâyiş-i cihândur. Aşk nemek-i dig-i vefâdur, aşk hadîka-i ehl-i safâdur. Aşk hakîkat çarhınun ahteridür, aşk cân leşkerinün mehteridür. Aşk bir sultân-ı kaahir ve tîzdür ki alem çekicek birbirine urur vücûdla ademi, aşk bir bî-karâr ve şûrengizdür ki, kadem basıcak şûr u gavgaaya bırağur âlemi. Âşk bir cevher-i pâkdür araz sanman, aşk rahat-ı cândur maraz sanman… Aşk bir murgdur ki me!âmet-i halk ana bâl olur, aşk bir devletdür ki idbâr-ı dünyâ ana ikbâl olur. Aşk bâzârında câme-i dîbâyı bir habbeye almazlar, uşşak mahallesinde nâmusla namı bir çöpe saymazlar. Âşık olanlar gayret ve arı bırağur-lar, dost isteyenler evvel vekaarı bıragurlar. Âkil eydür: “Cübbe ve destâr kanı?” Âşık eydür: “Hâne-i humar kanı?” Âşık dü kevnden bî-niyaz olur, âşık cihân içinde ser-firâz olur. Aşk bir külüng-i pûlâddur ki her vakit var-luk binasın yıkar, aşk bir binâ-yı üstâddur ki dâim yokluk sarayın yapar. Aşk bir derd-i mâder-zâd olur, âşık iki cihandan âzâd olur. Ne vuslatda şâd ve ne gamdan firârî olur. Ne destinde sabr ve ne pâyinda karârı olur. Âşık hemîşe belâ-keş olur, dâim belâ içinde hoş olur, Âşık her dem sûz ve şevkde olur, derd-i aşk içinde zevkde olur. Âşıka gıdâ belâ olur, âşıka safâ cefâ olur..

    Âşık ki yolında merd olur, renci dârû ve rahatı derd olur…

    Aşk iledür göğün döndüği. Aşk iledür yirün durduğı. Aşkdur çarhma koyan feleği. Aşkdur temcîd okudan meleği. Aşkdur yıldızlan seyr itdüren. Aşkdur ay u güni devr itdüren. Aşkdur nebatatı bitüren. Aşkdur çiçekleri getüren. Aşkdur ke’s-i şakaaikı pür-şarab iden.

    Aşkdur dide-i nergisi nîm-hâb iden. Aşkdur zemîn yüzine pür-envâr iden. Aşkdur hevâyı külbe-i attâr iden. Aşkdur bâd-ı sabâyı Mesîh-dem iden. Aşkdur lâleyi mübarek-kadem iden. Aşkdur arûsân-ı çemene zer ü zîver viren. Aşkdur cihânun bağına zîb ü fer viren. Aşkdur bülbülleri ırladan. Aşkdur dolabları inleden. Aşkdur her murga âvâz itdüren. Aşkdur mutriblere sâz itdüren. Aşkdur gülleri peyda iden. Aşkdur gül yüzlüleri hüveydâ iden. Aşkdur çemende reyhanlar açan. Aşkdur zülüfleri reyhan gibi saçan. Aşkdur gülşende servi âzâd iden. Aşkdur servi boylu âdemi zâd iden. Aşkdur mâdende ahcârı lâ’l ve yâkuut iden. Aşkdur lâ’l-i nigârı cana kut iden. Aşkdur Aden’de dürrile mercan iden. Aşkdur bedende mercânı dendân iden. Aşkdur âlemi lâle ve yâsemen iden. Aşkdur insanı sîmîn-beden iden. Aşkdur kaşları keman itdüren. Aşkdur gamzelere kasd-ı cân itdüren. Aşkdur yâr yarını müdâm iden. Aşkdur hâlini dâne, zülfini dâm iden. Aşkdur müjeleri tîr eyleyen. Aşkdur iki gönülü bir eyleyen. Aşkdur mahbûblara ân viren. Aşkdur mürde gönüle cân viren. Aşkdur gözleri sâkî iden. Aşkdur güzelliği bâkî iden. Aşkdur cemâllere ziynet viren. Aşkdur güzellere izzet viren. Aşkdur suretleri mahbûb iden. Aşkdur dil gülşenine nûr viren. Aşkdur gönül gözin açduran. Aşkdur marifet çiçeklerin saçduran. Aşkdur dili âbâd iden. Aşkdur derûnı şâd iden, aşkdur gönüli gülşen iden. Aşkdur içi ve taşı rûşen iden.

    • Oha çok hızlıydı djckfkfk
    • sana geç kalmak en büyük kabusum...
    • Aşk canın huzur, cihanın ziynet bulmasıdır. Aşk vefa azığının tuzu; gönülden anlayanlar için hazırlanmış bir bahçedir. Aşk hakikat göğüne yıldız; can ordusuna mehterdir. Aşk, öylesine kudretli ve hızlı savaşan bir sultandır ki sancağını çekip de yürüdüğünde varlık ile yokluğu birbiriyle çarpıştırır; aşk öylesine delifişek bir kargaşa adamıdır ki ayak bastığı yeri çoraklaştırıp kavgaya salar. Aşk pak bir cevherdir; onu araz sanmayın; aşk bir can rahatlığıdır, hastalık anlamayın.

      Aşk bir kuştur ki halkın ayıplaması onun kanadı; aşk bir talihtir ki dünya zilleti onun açık bahtı sayılır. Aşk pazarında ipek kumaşlar bir arpa tanesi etmez; aşıklar mahallesinde itibar kaygısı veya şöhretin çöp kadar değeri olmaz. Aşık olanlar gayret ile namusu bırakırlar; sevgili peşindekiler elbette ağırbaşlılığı terk ederler. Akıllının sorusu "Hani rütbe ve makam?"; aşıkın sorusu "Nerde aşk meyhanesi?"dir. Aşık dünya eğlencesine dönüp bakmaz; bu yüzden başı dik dolaşır. Aşk tunçtan bir külünktür ki durmadan varlık binasını yıkmakta; aşk öyle usta bir mimardır ki (yıktığı varlık binasının yerine) daima yokluk sarayını yapmakta. Aşk, aşıkta anadan doğma bir derttir ki onunla kendini iki cihan kaygısından kurtarır; bu uğurda ne vuslat ile şad olup ayrılık derdinden kaçınır; ne sabır elde edebilir, ne ayağına dur durak bulunur.

      Aşık bela çekmede devamlılık gösterir; çünkü bela ile hoş geçimdedir. Aşık her an yanış ve özlem içindedir; aşk derdiyle daima zevk içindedir. Aşık için (sevgilisiz) işret bir bela; eğlence de bir cefa olur. Aşık ki gidişatında mertlik üzeredir; sıkıntıları zehir, rahatı ise dert sayılır. Beyit: "Gönül ki aşk kokusuyla kendinden geçip sarhoş olmuyorsa; ehl-i diller katında o gönlün taştan farkı yoktur". Aşk gülü açmamış bir gönül bahçesi; şarabı olmayan bir işret meclisi kadar beyhude ve yavandır.

      Aşk masal veya hikaye değildir; aşk oyunu anlatıl(a)maz, rivayete gelmez. Aşk alemi başka bir alemdir; aşk payesi ise ondan da yüksektedir; öyle ki sıradan bir mekana gelip konabilir; hatta bir avuç külde bile vatan tutabilir. Aşk vicdana ait bir makamdır ve cezbesi de nurani bir cezbedir. Aşk avamın gözünde bir delilik ve kendi kendisine (kendi varlığına ve varlık alemine) yabancılıktır. Aşk, ta ezeldeki kadehin sarhoşluğudur ki aşık, bu dünyayı da, öte dünyayı da unutmuştur (vesselam)!..

    • puh yorum kısmına sığmamış hepsi. buradan okuyabilirsin fh'cığım leylimecnun.blogcu.com/...
    • Beni bu menşından çıkarın.
  9. 209
    ciddi sayıda yazarın borcu falan var herhalde bu yazarınıza. yazarımız yazamadım, elim gitmedi.

    başlık: elma.
    takemeunder girdisi: yeşil oluyor bazen.

    8 karlı oy.
    7 favori.
    4 yorum.

    yak şu senetleri de kurtulalım.
    • Yine mi yakalandik?
    • Davanda yanindayim.
    • Frante'ye katılıyorum, bu balon yazarın entryleri gereksiz manipüle ediliyor..
    • Franteciğim, azizim, ben sizi destekler nitelikte görüş bildirdim, dikkatinizi celp ederim..
  10. 210
    kendisiyle tanışmamış olsam da büyük sempati duyduğum nadir yazarlardandır. Bir de Ne zaman bir yazar ukdesini açsam adını görüyorum ^^
    Kaliteli de bir kişiliği var bence. 2. Nesil kendisi biliyorum ama adettendir diyeyim ben yine de. daim olalım sayın yazar :)
    • Teşekkür ederim mavili hanım. Düşüncelerimiz karşılıklı^^
      Ukdelerim de sana karşı boş değillermiş...
    • Ben de pek boş sayılmam onlara karsı ^^
  11. 211
    Subliminalci bir erotik manyak bi yazar.
    Take me under ne demek ?
    Take : almak
    Me : beni
    Under : alt

    Beni altina al diyen manyak asure kazani
  12. 212
    Bir piremses.
  13. 213
    Bomboş çar.

    Şu mecrada dilimi bilen, anlayan tek kişi. Sana bakıyorum ve aklıma uzay geliyor.

    Öyle sonsuz, öyle güzel.
  14. 214
    (bkz: overrated)
  15. 215
    Umarım bir gün benimle evlenir.
    • Görürsün.
    • Beni seçecek ama...
    • İzle ve gör jeymiciğim..
    • Gider misiniz?????
    • Benim için değmez bunlara...
  16. 216
    Hangi başlığa girsem muhakkak entry'sini gördüğüm ve mutlu olduğum yazar. Ve dertleşmek istediğim yazarlardan biri ^^
    • Teşekkür ederim bordoların kadını, seviliyorsun. Bir mesaj uzağındayım^^
  17. 217
    beni stalklamak için açtığı butik hesabın gelirinin 12 bin liraya ulaştığını iddia eden yazar. hala dm'den jinsei kolye satmaya çalışıyorsun bana.. utanmıyor musun? sadece soruyorum.
    • Sadece stalkımın ve ekmeğimin peşindeyim...
  18. 218
    torbacı.
    • Yakalandık.
  19. 219
    dünya fenerbahçeliler günümüz kutlu olsun şehrimin ışığı.
    • Ben fenerbahçeli, sen benden de fenerbahçeli...
  20. 220
    himayem altına girmeyi başarabilmiş son insan, kontenjanı son olarak kendisi ile doldurduk. elindeki şeylerin kıymetini ne kadar bilemese de, benim kıymetimi bilecektir, inanıyorum. ihihi^^
    • bu aralar çok şanslıyım jdkfgfd bi kediye nankörlük edemem^^
    • şansın daim olsun.^^
  21. 221
    Ben smeagol o tek yüzük...
    • En sevdiğin yazar benim di mi...
    • Yaaa...
  22. 222
    Sözlükte öne çıkan yazarlardan olan ama hakkında hiçbir şey bilmediğim yazardır.
  23. 223
    şem'i ruhuna cismimi pervane düşürdüm
    evrak-ı dili âteş-i sûzâne düşürdüm
    bir katre iken kendimi umrnane düşürdüm
    takrir idemem derd-i derûnum elemim var
    mevlâyı seversen beni söyletme gamım var
    dinle sözümü sana direm özge edadır
    derviş olana lazım olan aşk-ı hûda'dır.
    aşıkın nesi var ise maşuka fedadır
    sema safa, cana şifa, ruha gıdadır.
    ey sofu bizim sohbetimiz cana safadır
    bir cur'amızı nûş ide gör derde devadır
    hak ile ezel ettiğimiz ahde vefadır
    semâ safa, cana şifa, ruha gıdadır.
    aşk ile gelin eyleyelim zevk u safâyı
    göklere değin er görelim hûy ile hâyı
    mesiâne olup debreşelim çeng ile nâyı
    semâ safa, cana şife, ruha gıdadır.
    aşk ile gelin talib-i gûyende olalım
    şevk ile safâlar sürelim zinde olalım
    hazret-'i mevlana'ya gelin bende olalım
    semâ sofa, cana şifa, ruha gıdadır.
  24. 224
    Kendisi ricam üzerine bir günlük Çerkes oldu. Kendisine bu ekipmanları hediye ediyorum. Bir günlüğüne abrek gibi gezebilir.

    www.exkutupsozluk.com/...
    • ricayı kıramazdım dkjfgdf. ekipman için teşekkürler güzel günlerde kullanacağım...
  25. 225
    youtu.be/...
    • çok hoş. teşekkür ediyorum.
    • kime niyet, kime kısmet. ben de aşık oldum.
    • aramızda paylaşırız^^
    • İkinizin olsun tatlı gül tatlı gül