kayıt

the broken circle breakdown

  1. 1
    hüzünlü müzikli romantikli bir film.

    www.imdb.com/...

    filmin altyapısındaki fikir aslında güzel, patlama anı da güzel. oraların hatrına filminden hoşlandığımı söyleyebilirim. romantik kısımları bana pek gelmiyor, devamlı sevişiyorlar falan, tabi sevişsinler laf yok da ne bileyim feyz alamıyorum hehe. katmanlı hikayelerimiz mevcut, kurgu olarak da düz bir gidiş benimsememişler. müzik filmi olmasına rağmen bir iki müziği haricinde pek beğendiğimi söyleyemem ha tür olarak çok yatkın değilim ama yine de daha iyisini bekliyor insan türünde müzik yazan filmden. başlarda ateş etrafında bir de son sahnede çalan müzik yanlış hatırlamıyorsam sandmountain ~ www.youtube.com/... , en çok bunu beğendim.

    -- spoiler --

    .ilişkiler üzerine bir senaryo beni çok kasıyor aslında sonunda kadının ölmesine şaşırdım. kurtarılacak gibi gösterdiler hafiften ama en son bir müzikle veda ettiler. tabi veda müziği için pek hareketli oldu ama yine de pek dokunaklıydı.

    .çocukları meselesi de çok garipti, hele filmin ortasında pat diye annesinin yatakta cansız bedenine sarıldığı sahne pek etkiliydi, pek şaşırtıcıydı. filmin yarısında kızı öldürdüler, oha dedim ne oluyoruz?

    .sonra film ağırlaştı, bir şey olmadı. gidişat sıkıntıya düştü, zaten depresyonu filmin akışına vermişler gibi oldu ama aslında hikayeyi baltalamak ile ilgiliymiş sanki bilemedim. tam böyle düşünürken meseleleri amerika, velet bush ve din karşıtlığına getirdiler ki orada güzel oldu.

    .ha konuyu dağıtmak gibi olmasın ama allahın belçikasında ya da nereseyse country müziği ne alaka? amerika'nın halk müziği değil miydi bu? bu adam burada nasıl iş tutmuş? bu amerika 11 eylül muhabbetlerine ne gerek varmış onları çözemedim ya neyse geçelim bu kısmı...

    .adam ilk inançlı karısına doluyor, sonra tvde velet bush'a doluyor. kök hücre araştırmalarına destek vermeyen amerika yüzünden kızının öldüğünü düşünüyor. bunun nedeni de dinen yasaklanmasına bağlıyor. aslında özünde inançsız bir insan ama tüm bu olaylar da birikince bir konseri sonrasında patlıyor. evrimden giriyor, amerikadan çıkıyor. tükürükler saçarak, göz yaşlarını tutamayarak kızından bahsederek mesajını çakıyor.

    .karısı da bu noktadan sonra dağılıyor iyice ve hafif inancın savaşını vererek lafları da sokarak ayrılıyor, neye inanmak istiyorsa odur muhabbeti yapılıyor diyebiliriz ve gidiyor intihar ediyor. beyin ölümü de gerçekleşiyor, film de burada bitiyor.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  2. 2
    izlerken inanılmaz keyif aldığım, yeri geldiğinde güldüren, yeri geldiğinde ağlatan mükemmel film. oyuncular çok güzel bir iş başarmışlar. içinde barınan bütün müziklere aşık oldum efenim.


    -- spoiler --

    son sahnedeki dövmeyi görüp gözleri dolmayan, ağlamayan insan değildir sanırım.

    -- spoiler --
  3. 3
    iç karartan bir film. vallahi çok içim karardı. bu tarz filmler izlediğimde kendime kötülük ediyormuşum gibi hissediyorum. iç açıcı filmler varken neden iç karartan bir film izledim ki şimdi diyorum. ama sürekli iç açıcı filmler izlemek de, ne bileyim...
  4. 4
    aldığım bir tavsiye üzerine izleyeceğim filmdir. bakalım belçikalılar yine ne yapmış...
  5. 5
    kızla izlenir güzel filmlerden biri...
  6. 6
    felix van groeningen' in filmi. yönetmeni çok övmüşlerdi ondan izlemiştim ama keşke daha uygun zamanda izleseymişim.
    din aşk ölüm beraber işlemişler konuyu haklı isyanlar var. vazgeçişler var biraz mutluluk var ama genel hüzün kaplı. ağlatmıştı. zıtlıklar var aslında filmin temelinde çokça ama o zıtlıklar nasıl kulladığımıza bağlı şekilleniyor işte olay. şans mı şassızlık mı bilemeyiz. birçok yerinde boğazımda düğüm oluştu gözler doldu sonra hop bi güldük geçti gibi oldu.

    he herkesin dediği gibi o son dövme bitirdi beni de.
  7. 7
    nasıl lan? ben bu başlığa yazdım diye hatırlıyorum...

    bu filmi bana soranlara şöyle anlatıyorum; hız trenindesin. aşırı keyif alıyorsun. tren yavaş yavaş en tepeye kadar çıkıyor, en tepeye çıktıktan sonra birden hızla aşağı çakılmaya başlıyorsun. aşağı çakılırken farkediyorsun ki oturduğun koltukta güvenlik kemeri yok ve yere yapışacaksın. film senin ağzına sıçıyor.

    filmi ilk izlediğimde beğenmemiştim. çok keyifliyken falan izlenecek bir film değil. biraz daha modunuz düşükken izlerseniz filmden daha çok verim alabilirsiniz.

    8/10 izlenmeli