kayıt

erdoğanın türkiyeli açıklaması

  1. 1
    cumhurbaşkanı olduğu netleşince akp binasında * açıklama yapmış halka seslenmiş ve gene her seçim sonrası dediği gibi hepinizin cumhurbaşkanı olacağım diyerek 77 milyonu selamlıyorum dedi.

    lakin açıklamasın bir ayrıntı vardı ki kimsenin dikkatini çekmedi. öncelik türkiyeli insanların gibi bir şey söyledi. samsunda yapılan flört edemezsin anlayışının bir benzeridir bu da. yavaş yavaş beyine monteleniyor ve kimse ses etmiyor bir şey demiyor. kimse de çıkıp demiyor ki ben türküm ya da ben kürdüm türkiyeli değilim. türkiyeli dersek biz devşirme oluruz.

    bakın arkadaşlar amerika devlet ismi vatandaşını amerikalı denir. kanada devlet ismi kanadalı denir. ingiltere devlet ismi ingiliz denir ingiltereli denmez. italyalı denmez italyan denir. bunun gibi sayısız örnek vardır dünyada. amerikalılar devşirmedir bir kökeni yoktur. kökeni olup tarihten gelen bizim gibi toplumlara ülke adlarında hitap edilmez.

    ben türk oğlu türküm. bunu söyledim diye ırkçı olmaya başladık bir de ama nafile.
    ve bence kürd olan da demeli ki ben türkiyeli değil kürdüm demeli.

    sonra uyu türkiye uyu deyince laf söyleniyor.
  2. 2
    osmanlı'nın yıkılış zamanında ki osmanlıcılık akımıyla paraleldir.şuan ki türkiye'nin haline bakarsak hem türk milliyetçiliği hem kürt milliyetçiliği ülkeyi ayırmaktan başka bir işe yaramayacak.türkiyeli kavramı ise ırk ayrımını ortadan kaldırmaya çalışacak gibi görünüyor.
  3. 3
    (bkz: Erdoğan'ın biz ve bunlardan başka zamir bilmemesi)