kayıt

türkiye'den siktir olup gitmek

  1. 89
    5 senedir ekşi sözlük takip ederim. 2 senedir de orada yazarım. bu 5 sene içerisinde görmekten en çok nefret ettiğim başlık bu başlıktı. burada da görmek nasip oldu.
    gidecek olan kardeşim yolun açık olsun da nereye böyle?
    burası şöyle kötü böyle kötü gitmek lazım nasıl hala bilinçlenmiyoruz. e giiit. eğer gidebiliyor isen zaten git. gidenler var ve hiç de sesleri çıkmıyor yurt dışında. vallahi ben de gitmek istiyorum bazen sonra diyorum ki gitmek için naptın lan ne kadar çalıştın?
    sen yeterince donanımlı ol sonrasında siktir olmana bile gerek yok. paşa paşa gidersin kimse de ardından bir bok demez.
  2. 90
    Yahu ben anlamadım. Yemin ederim ki anlamadım.. Hala neredeyse her şehirde %50 ' yi nasıl geçiyorlar? Türkiye gerçekten kör mü bu kadar? Onca yaşanan şeyi hiç mi görmez? İnsanı delirtiyorlar.
    • 91
      Mrb arkadaşlar kanalıma hoş geldiniz. Ufacık bir sitem edip köşeme çekileceğim sadece.

      Madem herkes İnce'ci Meral'ci vs. kim veriyor akepeye bu oyları amk?

      Teşekkürler.
      • senin baban mesela xd.
    • 92
      siktir olacak insanların donanım oranları düşünülecek olursa Tsknin Suriye operasyonu sonucu adres belli. Avrupa kabul etmez çünkü.
    • 93
      Herkesin hayatında en az bir kere düşündüğü ama çoğu insan için asla gerçekleşmeyecek olan hayal
    • 94
      tam bugüne kadar yapmak istediğimdi.

      bunu o kadar çok istiyordum ki. şimdi düşünüyorum da memnun olmayan siktirsin gitsin diyenler gitse çok daha huzurlu oluruz. ben gittim, annem, babam, kardeşim, sevgilim, samur gitti ee geriye kim kalacak? hadi kaldı birkaç kişi onları düşünerek yaşayabilir misiniz? ben yaşamam. hayatımda görmediğim, görmeyeceğim bir tıp fakültesi öğrencisinin ölümüne saatlerdir ağlayacak kadar vicdanım var benim. yaşadığım topraklara bir aşk sevgi beslemiyorum hele insanlarına hiç sevgi beslemiyorum. ancak bu topraklar için çalışmak, bu topraklar için yaşamak, yaparsam şans eseri çocuğuma iyi bir gelecek bırakmak istiyorum. bunlar benim en doğal hakkım değil mi? yaşadığım bu yerde her gün bugün taciz edilecek miyim korkusuyla metrobüse binmek, karanlık ve ara sokaklardan hızlı adımlarla koşarak yürümek, gece yarısı taksiye bindiğimde birine yerimi söylemek, meydanlarda yürürken şüpheli şüpheli insanlara bakmak, etek giyince acaba bugün zarar verecekler mi diye düşünmek istemiyorum. ben elimde kitabımla deniz kıyısında insanlarla selamlaşarak, günlerinin nasıl olduğunu sorarak, istediğim gibi giyinerek, gezerek yaşamak istiyorum. bunun hayal olmasının saçma olmasından daha saçma bir şey varsa bunun şu an yaşadığım yerde gerçekleşmeyecek olmasıdır.

      her olaydan sonra bir hafta kendime gelmekte çok zorlanıyorum, bugün kaç saat oldu sayamadım ağlayıp duruyorum. neden? beni ülkesinde istemeyen cahil, beyinsiz insanların destekleriyle oluşan birkaç paçavranın sebep olduğu ölümler yüzünden. beni en çok üzen bu kadar değersiz olmamız galiba.

      çalıştığım şu sınavdan 100 alsam ne olacak ki? 4 sene sonra kendimi mezun olarak göremiyorum ben birkaç ay sonramı göremiyorum.

      yapamıyorum arkadaşlar, hiçbir şeyi umursamayan yerlerim bu konuda çalışmıyor. keşke gitmek tek çözüm olsaydı. gittim, bitti oh olmuyor işte. eğlenmeye de yaşamaya da gitmeye yokum şu an. sadece aldığım nefes yaşadığımı hissetmemi sağlıyor.

      bu siktiri boktan düzen içinde eriyip gidersem çok sevdiğiniz allahınız sadece parası olanları seviyor demektir.

      yazdıkça yazasım geliyor,.

      hayatına devam edenlere baktıkça bir imrenme geliyor.

      alış diyenlerden nefret ediyorum. alışmayacağım.
    • 95
      (bkz: diego dur allahını seversen zaten ortalık karışık)
    • 96
      yıllardır aklımda, son 2-3 senedir ise neredeyse her gün bunu düşünüyorum. az kaldı diyorum ama az da olsa çok da olsa bu çöplükte yaşadığım rezil günler hayatımdan gidiyor ve bir daha geri gelmeyecek.

      nefes alamıyorum burada.
    • 97
      karikaturistan.files.wordpress.com/...
    • 98
      Biz neden gidiyoruz ki tecavüzcüler, teröristler, ülkeyi iyi yönetemeyenler siktir olup gitsin bizde bir rahat nefes alalım canım memleketimde.
    • 99
      Bunu diyenlere o zaman yallah git diye cevap verilmesi gerekendir. Çok çabaladım arkadaşlar belirli potansiyele sahip gördüğüm insanlarla konuşup gitmemeleri, her şeye rağmen kalıp bir şeyler için çabalamalarını, herkes giderse bu ülkenin halinin ne olacağını, kimse ucundan tutmazsa hiçbir zaman beğenilmeyen şeylerin düzelmeyeceğini, oturduğun yerden mucize beklemenin aptallığını, sadece kendi rahatını düşünmenin bencilliğini söylesen de kâr etmiyor. Eğitim için türkiyede olmayan imkânlar için gidebilirsin ama bunları burada oluşturmak için çabalamadan küstüm abi oynamıyorum ühühü modunda takılanlar bu ülkeden bir şey olmaz kendimi kurtarayım banane diyenler; Gidin o zaman yallaaaaaah başka ülkeye mümkünse geri dönmeyin.
    • 100
      manyak manyak konuşmayın lan ne gitmesi türkiye vatandaşı olup türklüğünüz değerini bilin.
      • Ben gitmek istiyorum, ne istediğimi de sana sormqyacağım..
    • 101
      böyle müthiş bir memleketten nereye siktirolacaksınız acaba?

      sevmediğiniz kişiler, durumlar, yönetimler vs olabilir de, ne demek ülkeden gitmek?

      Tuhaf, şaşkınım. Evinize sevmediğiniz misafir geldiğinde evi de mi bırakıp kaçıyorsunuz?
    • 102


      Canım taşına toprağına kurban olduğum memleketimi bırakıp gitmem ama allah aşkına bu insanlarla nasıl yaşanır?

      Bakın seçimi şuyu buyu demiyorum ama gerçekten ülke içinde sağından solundan öyle çok beynine konduğum insan var ki.

      Cennet vatanımda ben miyim garip, bu şerefsizlerle nasıl yaşanır ya?
    • 103
      müdafilerinin derhal tutuklanıp toplama kamplarına tıkılmasını gerektiren bir fikir.

      şu an bu ülke sınırları içinde yaşayıp da bu ülkeden kaçmak gibi bir fikre sahip olan her kim ise bu vatanın faresinden çerkesine kadar her şeyine düşmandır. musluğundan akan suya, göğündeki güneşe ihanet etmek istemektedir. gönlünü başka halklara, başka hikayelere kaptırmıştır. ve ülkemize her türlü fenalık etmekten imtina etmeyecektir.

      dolayısıyla bu tipteki insanların zorla gözetim altına alınması, her türlü hareketlerinin izlenip kayıt altına alınması gerekmektedir. lan sevan nişanyan bile mahkumiyetinin ne zaman biteceğini bilmediği için yunanistan'a kaçtı. yoksa çıkınca yine ekmeğine ticaretine bakacaktı. köpek oğlu köpekler sizi !