kayıt

primer

  1. 1
    karın ağrısı gibi bir bilim kurgu filmi.

    www.imdb.com/...

    tavsiye edilmez, dürüstçe söyleyeyim bir bok anlamadım filmden. çok dikkatimi de veremedim ama adamlar da açıklamak istememiş, en azından göstererek açıklamamışlar bir şeyleri, filmin başından sonuna iki tipin suratını görüyoruz ve dialog da dialog... bir buçuk saatten az olmasına rağmen bitmedi bir türlü, bir şeyler olacakmış edası ile müzikler basmalardır, saçma sapan toparlama girişimleridir. yazık hiç paraları yokmuş herhalde ya da ne bileyim bağımsız yapım falan mıdır nedir, hiç yapmasalar daha iyimiş.

    -- spoiler --

    .anladıklarımı yazayım da kanıt niteliğinde olsun. dört kafadar mühendis elemanından iki tanesi yaptıkları bir çalışmayı (ilk yer çekimi ile oynamaya çalışıyorlar sandım sonra başka bir şeyler dendi ya neyse ona hiç girmiyorlar) zaman makinası yaptıklarını fark etmeleri ile farklı boyuta taşıyorlar.

    .aslında olayların hepsi bu kadar, geriye geldikçe önceki kendilerini uyutup bir yerlere kapatıyorlar imiş. aslında öldürmeleri lazımdı ama gönülleri mi el vermiyor nedir anlamadım. sonunda kapattıkları çiftleri orataya çıkıyor ama olaylar nerde karışıyor hiç anlamadım.

    .öncelikle zengin olacak yollar için takılıyorlar biraz ama ucundan niyeyse, tek geri dönüşte her şeyleri olabilirdi aslında, sonra yok birileri bunları takip ediyor cart curt meselesi yapıyorlar ki onlar da gelecekten gelen kendileri olmalı, baba meselesini falan hiç anlamadım.

    .neyse elemanın kaydedicisi devamlı ortamdaki muhabbetleri kaydediyor ve ona göre konuşmaya çalışıyor niyeyse, geçmişi değiştirmeme muhabbeti falan çok saçma idi, paradokslara falan zaten girmeyiz muhabbeti yaptılar.

    .üstüne olay olsun diye bir partiyi silahla basan arkadaşını engelleme muhabbeti döndü ama ne yaptıklarını gram anlamadım. birileri mi öldü ne oldu? sonra bu iki kafadardan biri fransaya gitti ve film bitti. bu kadar da gereksiz bir senaryo izlemediydim sanırım. anlamadığım için böyle diyorsam da özür dilerim yapandan da yönetenden de ne diyeyim. çıksın biri anlatsın neyse dertleri de anlayalım anasını satayım.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  2. 2
    An itibariyle bitirdiğim film. İzleyip hiçbir bok anlamadığım filmler listesinde başa çıktı. Herkes benim gibi gerizekalı değildir ekşiden okuyup anlarım dedim ordan da tam anlayan çıkmamış.

    -- spoiler için tıkla --


    Ula zaman makinesi zamanı yavaşlatıyor mu, tam durdurup normal hayat mı ileri gidiyor onu bile anlayamadım. Bir yerde bulduğum bir fotoğrafta filmde 9 ayrı timeline olduğunu görünce sövüp kapattım. Sikerler o kadar da zorlayamam beynimi.


    -- spoiler --

  3. 3
    (bkz: İlkel)