kayıt

alevi

  1. 21
    aleviler tavşan yemez aleviler koyun eti inek eti yemez aleviler şunu yemez bunu yemez diyenlerin amaçları alevilerin açlıktan ziyan olması alevilerin aç kalıp açlıktan canından olması zaferini kazanmak alevileri açlıktan ziyan etmek için ellerinden gelini yapma çabasına girip mezhep falan alevilik malevilik falan yalan bahane ben ce haksız mıyım siz ce.
  2. 20
    Almanya'da alevilik çok daha farklı bir boyuttaydı. Ya da benim yaşadığım bölgede tanıdığım aleviler için konuşmam daha doğru olur. Türkiye'deki alevileri gördükçe nasıl olur da Aleviliği öyle bir boyuta taşımızlar anlam vermekte zorlanıyorum. Benim tanıdığım aleviler Hz. Ali'yi peygamber olarak kabul ediyordu. Cebrail'in vahiy getirirken şaşırdığını ve yanlışlıkla hz. Muhammed'e geldiğine inanıyorlardı. Nasıl bu tarz bir deformasyona uğradılar acaba? Türkiye'de bu şekilde inanan tek bir aleviye rastlamadım henüz.
  3. 19
    bazı güruhlara göre, ülkenin en büyük problemlerinden biri olan mezheptir. mezheplerin problemliğinden başlayacaksak; vahhabilik'e bakalım önce.
  4. 18
    Erzincan'da kaldığım süreçte kendilerinden olduğumu düşündüğüm dönemler oldu.

    (bkz: çabuk asimile oldum dikkat edersen)
    • afedersin alevi...
  5. 17
    bana “yezid” diye seslenen topluluk. naptım lan ben size...
  6. 16
    Alevilik kimine göre mezhep kimine göre mezhep değil . Pek bir araştırmam yok ama sınırlı insanlar çoğu şeye laf ettirmiyorlar
  7. 15
    hazreti ali den yana olan ve alilik mehzepini seven demek olan pis kelime.
  8. 14
    ali(r.a.)'ya karşı savaştığı için ayşe(r.a.) ve bazı sahabelerden hoşlanmazlar.
  9. 13
    hazreti aliye bağlı olan manasındaymış.
  10. 12
    www.youtube.com/...
  11. 11
    aleve dair olan, evet,,,

    (bkz: alev-i,,,)
  12. 10
    İnançsızlığa ve özellikle deizme çok yatkınlar. Bir değil iki değil onlarca örnek var etrafımda. Niye bu böyle araştırılmalı.
  13. 9
    eline diline beline sahip olandır.
  14. 8
    bir islam mezhebi mensubudur. günümüzde çok okumuş,aydın doğruluk timsali aleviler olduğu gibi hiçbir işe yaramayan gereksiz tipleri de mevcuttur. yani diğer insanlardan hiçbir farkları yoktur iyisi de kötüsü de vardır.
    ortada ayrım yapılacak bir durum yok anlayacağın.
    birde çevremdeki bazı alevi arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla aleviliği mezhep olarak değilde sadece kültür olarak sahiplenen bireyler vardır. hiçbir inancın mensubu olmadığını ama kan bağından alevi olduğunu,aleviliği kültürel olarak benimsediğini ve aleviyim demekten gurur duyduklarını söylerler.
    insanın dini inancı ne olursa olsun soy ağacına,kültürüne bu kadar bağlı olması güzel birşey olsa gerek.
  15. 7
    birçok ifiraya maruz kalmış topluluktur. tanıdığım kadarı ile iyi insanlardır. ağzı salyalı, sik beyinli insanların iftiralarına maruz kalmışlardır.

    birde bu insanların acılarını, emeklerini kullanan kompradorlar vardır. onlar da türkiye'nin kutlu mutlu azınlığıdır, hiçbir şey de kolay kolay onlara dokunmaz.

    tanım: mezhep.

    *
  16. 6
    türkiye'ye beşir atalay, efkan ala ve cevdet selvi gibi daha birçok übermensch kazandıran dini doktrin.
  17. 5
    genellemenin dibine vurulup en dürüst en bilgili en seçkin insan olarak gösterilmişlerdir efendim. benim tanıdıklarım da tam tersiydi. hadi bakalım.
  18. 4
    tarih boyunca çok acılar çekmiş/çektirilmiş,sürekli hor görülmüş,kötü gözle bakılmış,aşağılanmış,ibadetleri ve yaşam tarzları hakkında iftiralar atılmış,yakılmış,öldürülmüş,fişlenmiş,işaretlenmiş,ibadetlerini gizli yapmak zorunda bıraktırılmış,inanışları sapkınlık olarak adlandırılmış,nefret beslenmiş,mezhebi nedeniyle iş verilmemiş,kız verilmemiş,ayrıştırılmış insanların mensubu olduğu bir mezheptir.bütün bunlara karşılık aleviler hoşgörmüş, ülkelerini ve bayraklarını çok sevmiş, asla bölücülük yapmamış, gördüğü zulümlere karşılık sadece ya allah ya muhammed ya ali demiş, vatana-millete hayırlı insanlar olmaya çalışmış,her şeyden önemlisi "iyi insan" olmayı kendilerine hayat felsefesi edinmiş çağdaş bireylerdir.
  19. 3
    ben bunlar kadar dürüst bilgili aydın güzel insan tanımadım. ezilmiş olmanın verdiği durumdan ötürü okur-yazarlık oranları yüksektir. şimdi aleviler hakkında bilinen yanlışları ve hurafeleri ele alalım.

    1- aleviler allahsızdır: alevi hz. ali'nin soyundan gelip, onu halife kabul edenler anlamına gelir, nasıl biz türk doğmayı seçmediysek onlar da seçmediler. alevilik bir tercih değil bir soydur. hz. ali de halife olduğuna göre allahsız olmaları düşünülemez.
    2-alevilerin yemeği yenmez: bir yanlış daha, gayet temiz pürü pak özenle yemek yaparlar. bunları hep o gazali denen herif çıkardı muhtemelen.
    3-aleviler ibadet etmez: aleviler cemevlerinde ibadet ederler, çünkü camiden dışlanmışlardır.
    4-mum söndü: bunu grup seks olarak adlandıran bazı o.ç'ler var onların ben... aleviler ibadet ederken mum yakarlar, en son cemevini kapatacak kişi ibadet bittikten sonra mumu söndürür ve öyle çıkar.

    unutmadık unutmayacağız.
    (bkz: madımak)

    edit: alevilik din değil bir mezheptir. müslümanlığın islamın bir mezhebidir. ve alevi sonradan olunamayacağı gibi (hristiyanlık,müslümanlık,ateistlik) vb. şeyler gibi tercih meselesi de değildir.
  20. 2
    türkiye'nin ötekileştirilen tabakalarından biri ne yazık ki. bir dönem kürt kelimesi duyulunca dikenlerini çıkaranlar bugün aynı muameleyi alevilere yapmaya çalışıyor.
  21. 1
    ali'den gelen anlamındadır, araplar genelde seyyidlere alevi der.