kayıt

muammer kaddafi

  1. 16
    BM konuşmasından taşaklarının ağırlığını tahmin edebildiğim devrik lider.
    • ortadoğu barışının anahtarıydı, bilge bir insandı.
  2. 15
    linç görüntülerini unutamadığım devrik lider. "evlatlarım, saygısızlık yapmayın, bu yaptığınız haram"
  3. 14
    Gazze'ye en çok yardım edenlerden biriydi.
  4. 13
    Kıbrıs harekatında Türkiye'ye destek veren tek liderdir. Kendisinin döneminde her evlenen libya vatandaşına ev ve araba tahsis edilir, benzin bedavaya yakın fiyattan satılırdı. Ülke zenginlik içerisindeydi.
    Bugün libya fakirlikten kırılıyor, iç savaş var. Ama diktatör kaddafi yok. yaşasın amk. diktatör kaddafi'dense amerikan conisini tercih etti bu halk.
  5. 12
    www.youtube.com/...
  6. 11
    (bkz: şakir) libya'ya çalışmaya giden türkler, libya'da bulunduğu zamanlarda kendisinden bahsederken kullandıkları isimdir. İsmini kullananı, bahsin iyi veya kötü olduğuna bakılmaksızın götürüldüğü zamanları yaşamış ülke, sonlara doğru sıkılık yoktu.
  7. 10
    ankara kara harp mezunu eski asker eski siyasetçi.
    • ankara değil, bursa askeri akademi mezunudur. ilginçte olsa harbiyelidir. ^^

      1206085
    • bu konuda farkı şeyler söylüyorlar lakin benim bildiğim ankara kara harp
    • ki bizde eğitim aldıktan sonra darbe ile başa geçmişti ülkesinde.
  8. 9
    azılı bir kürdistan savunucusuydu.
  9. 8
    Çok büyük adamdı kıymetini bilemediler
    youtu.be/...
  10. 7
    katar eski emiri hamid el tani'nin sözlerini bant kaydıyla alan libyalı dayı.

    emir'in suud'la ilgili ileri geri sözlerinin kasedi kaddafi öldürüldükten sonra suud'un eline geçince hamid 2013'te tahttan indi.
  11. 6
    islami sosyalizm parolasıyla devrim yapmış, Libya Arap Sosyalist Birliği partisinde görev almış asker, siyasetçi ve tarihçi. kendisinin mao'nun kırmızı kitabına karşılık yazdığı ve yeşil kitap adını verdiği bir eseri bulunmaktadır. bu kitapta mao'nun görüşlerini islami bir açıdan törpüleyip islami sosyalizm adını verdiği fikriyatı beslemiştir. aynı zamanda türkiye'de bildiğim kadarıyla bursa askeri lisesinde eğitim almıştır.

    - iktidara geldikten hemen sonra tüm yabancı devletlerin üstlerini libya'dan kaldırması için 72 saat süre tanımıştır. aksi takdirde kendisinin kaldıracağını belirtmiştir. bunun üstüne libyadan tüm yabancı devletlerin üstlerini kaldırmıştır.

    - libyadan çıkarılan doğan madenlerin satışını onaylayan kral idris'in tüm anlaşmalarını tek taraflı fes etmiştir.

    - kıbrıs harekatı'nda abd ambargosuna karşılık gemilerle yakıt ve silah göndermiştir.

    otoriter birisiydi. fakat dikdatör ? bilemiyorum...

    kendisi hakkında unutmadığım en büyük anılardan birisi çadırında azarladığı necmettin erbakan'ın*yüz ifadesi .d

    herkes amca bush'dan yakınırken kendisi amca bush'a siktir çekmiş fakat amca bush varlığını gösterdiğinde herkes bir kenara kaçmıştır. ortada kalan kaddafi terörist muamelesiyle ilkel bir şekilde katledilmiştir.

    bonus: kendisini katledilirken etrafta ki amerikalıları gördüğünüzde bazı şeyleri daha net anlayabiliyorsunuz.

    www.youtube.com/...
  12. 5
    halkını susuz, elektriksiz, eğitimsiz ve sağlık hizmetsiz bırakmadığı gibi teröristleri mühimmatsız bırakmayan zavallı erab.

    türkiye o'nun anısını yaşatmaktan vazgeçmeyecek.

    (bkz: havaalanı bombacılarına malzemelerinin türkiye'den gelmesi)
  13. 4
    götüne yok yere demir çubuk sokularak öldürülmüş müteveffa libyalı lider. adamı öldürüp tıkır tıkır çalışan kuyularına çöktüler; o kuyular çalışmamasına rağmen petrolün varil fiyatının 40 dolara bile inebileceği konuşuluyor.

    www.bloomberg.com/...

    bu adamcağız bunu hak etmiş miydi ? niçin ortadoğululara kendilerine en uygunsuz sonu seçmek zorunda bırakılıyor ? falafel, hurma ve tuareg usulü çöl tafşanı...
  14. 3
    halkına elektrik, su ve doğal gazı bedava dağıtan, yurt dışında okuyan libyalılara karşılıksız burs veren, ulusal bankanın libyalılara faizsiz kredi vermesini sağlayan, eğer araba alan bir libyalıysanız aracın ulaşım bedelinin devletin üstlenmesini sağlayan zalim diktatör.
  15. 2
    türk kara harp okulu mezunu, libyalı diktatör. türk dostudur. kıbrıs barış harekatı zamanında uygulanan ambargo sonucu tekerleksiz ve yakıtsız kalan jetlerimize her türlü parça/malzemeyi ücretsiz sağlamıştır.
  16. 1
    libya'nın halk ayaklanması sonucu öldürülen liderleri. yaşadığı zaman diktatör olduğuna bizi inandıran türk basını öldüğü zaman ülkesini nasıl bolluk refah içinde yaşattığını yazmıştır .