kayıt

taşınmak

  1. 1
    ikametin bir yerden bir başka yere geçmesi.

    keşke kendisi de tanımı kadar kolay olsa...
  2. 2
    bir şehirden başka bir şehire, ya da aynı şehirde bir evden başka bir eve yer değiştirmek anlamına gelen kelime.

    insanlık için çok küçük ancak maruz kalan kişi için çok büyük bir kelimedir.
  3. 3
    hayatınızın tamamına sirayet eden meşakkatli iş.
  4. 4
    1 ay önceden başlayan, eve tüm eşyalar yığıldıktan sonraki 5 gün aralıksız çalıştıktan sonra etkileri tamamen ortadan kalkan şey. allah bir daha yaşatmasın. gerçi halen tam anlamıyla toparlanamadık ama bir nebze de olsa eve benzedi galiba. bu arada salı gününe kadar internetsiz kaldım ki bu tam anlamıyla bir ölümdü. sövdüm çok sövdüm ama kontrolümü yitirmedim.
  5. 5
    çok eşya edinmeme konusunda birtakım tecrübeler edinmenizi sağlar. ev yine bi derece ama ofisin taşınması demek büyük çile demekmiş. direkt işi değiştirmek daha iyi lan.
  6. 6
    Benim için çile olan eylemdir. Bundan önceki işimde çalışırken ofisimizin taşınması gerekti sağolsun taşınma olayını organize eden endüstri mühendisleri işin içine etti başka bir ofise 15 kişi sığıştık. Bilgisayar kabloları falan ortada karman çorman bi vaziyetteydik. Şuan çalışıyor olduğum yerde de iki haftaya taşınmamız söz konusu. Bunun üstüne bi ay sonra başka bir eve taşınacağım ev kutu dolu. Eşyalar dağılmış durumda.

    Çok dertliyim sözlük.
  7. 7
    başka bir yere göç etme eylemi. bunun sınırının ne olduğunu pek anlamıyorum. mesela üç aylığına bir yere gidiyorum, yerim belli yurdum belli. oraya taşınmış mı oluyorum? yoksa illa oradan ev almam, yerleşmem mi gerek?

    bana kalırsa bir aydan uzun süre bir yerde kaldıysan oraya taşınmışsındır.

    madem bir fiil oluşturuyorsunuz sınırlarını tam çizseydiniz...
  8. 8
    tam bir çile. hele dağ başına taşındıysanız, çevrede getir kuryesi bile yoksa...
  9. 9
    Allahım öleydim de bugünleri görmeyeydim dedirten yorucu ve bir o kadar da sıkıcı bir iş.

    Önce toparlan sonra git orada topladığın ve özenle kolilere sıkıştırdığın eşyaları tekrar yerleştir. Yeminle hayattan soğuma sebebi.

    O kadar ıvır zıvır şey var ki tutup hepsini çöpe atasım geliyor.

    -Ne kadar az eşya o kadar çok mutluluk-

    Bundan sonra hayat felsefem bu.
  10. 10
    Çok iğrenç bir şey ve başıma gelecek yakın zamanda. Şimdi evimdeki eşyaları toplasam maraş'a götürmem gerekecek oradan da mersin'e yeniden taşıyacağım orada yeni bir ev tutacağım ama şehir şehir nasıl gezdireyim? Hepsini satsam mersin'e gidince yeniden ev kurmaya harcayacağım parayı atölyenin ufak tefek ihtiyacına harcarım hem sattıklarımın parasıyla da ev kurulmaz. ben ev için parayı nasıl denkleştireceğim? Offffffff beynim yandı vallahi.
  11. 11
    en güzel 'lüzumsuzları ayıklama' bahanesi. kimse kusura bakmasın ama hayatımda bir kere taşındım onda da odamın yarısı çöpe gitti hafifledim.
  12. 12
    (bkz: evin odalarıyla duygusal bağ kurmak)
  13. 13
    www.youtube.com/...
  14. 14
    alışılan ve kurulan düzenin bozulmasını ve yeni baştan kurulmasını gerektiren eylem. temp dosyasının şişmesi misali, o şişkinlikleri atmaya da faydalı ama.
  15. 15
    Mecburi olarak şu an içerisinde yaptığım eylem. Bekar evimdeki eşyaları topluyorum, sürekli yeni bir şey elime geliyor. Neyi nereye tıkacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Şu taşınacağım eve temizlik için bir el atsanız nasıl bir hayra geçersiniz biliyor musunuz? Çocuğumun adını kutup koyarım o derece yani
    • Ayıpsın. Taşınanın halinden anlarız, hepimiz yardımseveriz ama çok zor oluyor cidden. O yüzden bizi bulaştırma. Bu yolda yalnızsın...
    • İyi başlamıştı halbuki... Heyecanlanmıştım. Hayallerimi yıktın. Zalımsın leylifer
    • Ben değilim zalım olan hayat...
      Tamam vicdanım elvermedi. Mutfağı ben alırım. Chuckbass da kankaları ile el atacaktır bence..
    • Of ayıp ettin cabuk konum gönder xd
    • Benim ev xd.
  16. 16
    Çok zor olan bir şey. Dev bir kütüphanem var 7 koli kitap kolilemiştik sadece, en son ağlayarak tabak koyuyordum kolilere.
  17. 17
    Son 1 ay içinde yeni bir eve taşınacağız. Mobilya seç onu seç bunu seç derken iliğimiz kurudu. Velhasıl kelam siz taşınmayın
    • Bir de koltuk takımı alıyorsun, abla 1 ay sonra teslim. Ama bak perdeci öyle mi? Haftaya halledeceklermiş. Bir de bulaşık makinem gelse...
    • Biz de öyle yaptık ama sağolsun aldığımız bayii iş değiştirmeye karar vermiş. finger arçelik fabrika işimizi çözdü.
  18. 18
    Çok bunaltıcı.
    O koli bu koli şu koli aağğ ağzımda koli bandı tadı var.
  19. 19
    bir aksilik çıkmazsa haftaya gerçekleştireceğim sınır ötesi harekat. sınır derken sanayi sınırı. bakalım bünyem bu değişimi kabul edecek mi.
  20. 20
    dün köle olarak çalıştığım aracı iş.

    tanıdık evi ise taşınan; daha çok üstünüze biniyorlar...
  21. 21
    en içerisinde atılacak o kadar şey fark ediyorsunuz ki. çıldırasınız geliyor.