kayıt

ayrılık

  1. 53
    Üzüyor abi üzüyor.
    3 koca yıl, o kadar hayal kur, gecen gündüzün beraber geçsin. Bir dünya fotoğraf, anı, onu bunu biriktir. Sonra ortaya saçma sapan şeyler sebepler giriyor. Ve son bir kez bile konuşmak istemiyor. İnsana en çok koyanda bu oluyor. Evet biliyorum geçecek ama zor hem de çok zor. Evliliğe doğru giderken böyle beklenmedik bir anda beklenmedik bir şekilde beyinde şok etkisi yaratıyor resmen.

    Bir an bile gururda yapmadım. Defalarca gece yarısı kapısına gittim. Ama artık daha onu da yapacak ruhum yok.

    Bir şeyleri anlatacak, derdini dinleyecek kimse de yoksa iyice boktan bir durum oluyor. Bakın çookkk uzun zamandır girmediğim bir yer geldi aklıma. Çünkü anlatmak, yazmak elbet bir nebze rahatlatır beni diye düşünüyorum.
  2. 54
    Severek tüm dertlerin üstesinden gelebileceğini, onun için her şeyden vazgeçebileceğini sanarsın. Öyle bir an gelir ki bunu artık tek başına yapamadığı anlarsın ve en sonunda her şeyden vazgeçerim dediğin insandan vazgeçersin. Özensizlik bitirir. Ağırdır. Acıtır ve iz bırakabilir.
  3. 55
    ilişkinin bitmesi durumudur. bu kadar basit özetlenemez tabi. tam olarak ne olduğunu anlamak için ilişkiden bahsetmek gerekir. kenan yarar'ın bir karikatüründe gördüğüm şekilde örnekleyim.

    bir kedi düşünün. bu kedi aynı anda 2 farklı kişinin yanında olabiliyor. Ayrıca kediye bu kişilerden biri zarar verirse diğer taraf da bunu fark ediyor. bu kediyi besleyip büyütmek ya da kediye zarar vermek için iki kişi şart. böyle bir kedi düşünün işte.

    iki kişi bu yavru kediyi alıyorsunuz. bu kediyi farklı şekillerde almış olabilirsiniz. biri seni seviyorum der, biri bir anda öper sevdiği insanı. ben elini tutmuştum bir anda. neyse. artık kediniz olmuştur bir tane. çok masum çok da sevimlidir. siz el ele tutuştukça, sevgi sözcükleri söylediğinizde, birbirinizi merak ettiğinizde ,birbirinizi öpünce büyür o yavaş yavaş.

    hastalanır sonra. ilk kavganızdır bu. kötü bir şey değildir doğal bir süreçtir. kedinin bağışıklık sistemini güçlendirir bu kavgalar. kısa süreli ayrı kalma durumları da öyle(görüşememeyi kastediyorum). büyümeye devam eder kediniz. daha da güçlenir zaman içinde.

    ilk kez yatarsınız sonra. korkunç bir heyecan içinde. ilk seksin asıl güzelliği seks kısmında değildir zaten, sevdiğiniz kişiyle böyle bir deneyim yaşamak, o heyecanı hissetmektir. biraz daha olgunlaşmıştır kediniz. eğer gelecek için karar vermeye başladıysanız kediniz büyümüş demektir. artık göreviniz kedinin sağlıklı kalmasını sağlamaktır.

    işte ayrılık bu kedinin ölmesi durumudur. iki tarafın da emeklerini sevgilerini hislerini alır götürür kendiyle birlikte. farklı şekillerde ölür bu kediler. kimi can çekişir kimi aniden ölür. benim kedim can çekişti maalesef. birimiz kediye hasar verince diğerimiz yarayı sarmaya çalışmak yerine hasarın kavgasını yaptı. ikimiz de yaptık bunu. kedi ölüyordu orada biz kavga derdindeydik hala. bir yerlere varabilseydik belki, oturur ikimiz de sarardık kediyi ama döngüye girmiş bir kavgadan çıkış olmuyor pek.

    o bana ikimizin kedisi aynı değil dedi zaten. ben de öldürdüm kediyi. daha fazla can çekişmesini izlemek istemedim. kediyi ilerde hatırlarken sağlıklı kısımlarını hatırlamak istedim. o da böyle isterdi diye düşünüyorum.

    bir de kedinin ölümüyle başa çıkma durumu var tabi. bu da herkes için farklı. kimi ölmedi kedi der. ben öldü demeden ölmez. biz bunlara halk arasında belalı diyoruz zaten. kimi üzülür, kaldıramaz kedinin öldüğünü. kimi de kedinin öldüğünü bir an önce kabullenmeye çalışır daha çok üzülmemek için. benim işte bu. kediyi hatırlatacak şeyleri sakladım hep. ilerde bir hatıra görünce derim belki "ne güzel bir kedimiz vardı ama".
  4. 56
    ne sebeple olursa olsun hem üzüyor hem ne kadar sevmesem de görmemek sıkıntı veriyor. artık beyin unutana kadar böyle gidiyor bu durum.
  5. 57
    sevgililik, evlilik, ikinci buluşmayı geçen her türlü ilişki mahkeme kararıyla yasaklanmalı. bu coğrafya gönül işlerine müsait değil, önce onu bir anlayalım. beceremiyoruz. insanlar ilişkiden daha uzun ayrılık acısı yaşıyor, bu kimsenin dikkatini çekmiyor mu yahu? beceremiyoruz. ayrılığı da sevmeyi de beceremiyoruz.
  6. 58
    yamandır.
    üzendir, hem de çok üzen...
  7. 59
    yanlış ve yanılmış insan beraberliklerinin kronikleşen yetmezlikler sonucunda ''buraya kadarmış'' diyerek birbirinden uzaklaşması durumudur.
  8. 60
    "İki insan birbirini en çok ayrılmak üzereyken tanır."

    (bkz: dostoyevski)
    • bunu ben de söylemiştim. şahitlerim var.
  9. 61
    düş sokağı sakinleri şarkısı
  10. 62
    youtu.be/...

    Neyleyim sen söyle?