kayıt

ilk sevgili

  1. 1
    Insanın ister istemez gelecekteki ilişkilerini etkileyen kişidir. En masumdur. En güzeldir. Bitince en çok acıtandır. Olgunlaştırır. Öğretir.
  2. 2
    hiçbir zaman unutulamayacak olan kişidir. yaptığı tüm kötülükler unutulur da ilk sevgiliyle olan anıların hiçbiri silinmez, silinmez..
  3. 3
    (bkz: unuttum gitti)

    benimki platonikti gerçi. geçenlerde bir aratıp bulayım dedim, yardım aldım hatta, kendim bulamadım. omuzlarına kadar lüle lüle saçları olan, hukuk öğrencisi yakışıklı adam gitmiş onun yerine kel kafalı, koca göbekli, koca burunlu çirkin bir adam gelmiş. evlenmiş, çocuğu olmuş, sarışın bir hatunla ve çocukla fotoğrafları vardı. normalde hiç aklıma gelmiyordu, annem hatırlattı. iyi ki platonik kalmış.
  4. 4
    insanın kalbinde her zaman ayrı yeri olan kişi. o ilk yaşananların vermiş olduğu heyecan saflık ve güven hep hatırlanır aranır.
  5. 5
    her şeyin ilki kendisi olduğu için yeri biraz büyüktür bende
  6. 6
    ölümüyle üzendir.

    twitter.com/...
  7. 7
    son olacakmış gibi gelen, ama olmayan, olmaması da gereken sevgilidir.

    olan varsa affola.

    (bkz: herkesin hayatına kimse karışamaz)
  8. 8
    (bkz: travma)

    hep bir uktedir.
    ne kadar insan geçse de üstünden; gecenin en kuytu vaktinde, uzaklardan o sahici gülüşünü arz-ı endam eder ama ne ona ulaşabilirsin ne de kendinle barışıp; sorunlarınla yüzleşirsin.
    neyse. hüseyin nihal atsız'ın şu eşsiz dizeleriyle veda ediyorum.

    "her şey silinip kayboluyorken nazarımdan,
    yalnız o yeşil gözlerinin nuru görünse..."
  9. 9
    7. sınıftaydım. Çok seviyorum. Ama öyle böyle değil. Şu soy ağacı uygulaması daha yeni çıktı ama ben bunu yıllar öncesinde kendi çabamla ortaya çıkarmıştım. Her haltını biliyordum. Sonra çıkma teklifi ettim. Kabul etmedi. Bu sefer birilerini gönderip tehdit ederek teklif ettim. Ağlaya ağlaya kabul etti. Tabi sonrasında annesine şikayet etmişti beni. Annesi de dersaneye gelip evladımın peşini bırak o okuyacak diye beni sıkıştırmıştı. Sanki ben bebesine naptıysam. 21 gün çıktık 1 kere selam bile diyemedim utancımdan.

    Merak ediyorum, o götelek karının evladı okuyup büyük insan oldu mu acaba
  10. 10
    Tanışmayı bekliyorum
  11. 11
    El kadar bebeyken olmuş olmasına rağmen adı asla unutulmayan sevgilidir. Yakın zamanda ulaşmaya çalıştım, fakat ne yazık ki geri dönüş alamadım. Halbuki, tek hedeflediğim şey, neler yaptığını, nasıl biri olduğunu vs öğrenmekti. Garip.
  12. 12
    (bkz: mallık dönemleri)
  13. 13
    iliktir.
    ilik derken, 'ilik gibi hatunmuş bu da'daki ilikten bahsetmiyorum. zira sizi ilk seven kişinin ilik gibi olması pek karşılaşılan durum değil.
    gömlekteki delik olan ilikten hiç bahsetmiyorum zira ilk sevgiliyi ilik niyetine kullanmak hiç hoş değil.
    zannedersem şu insanın kemik içlerini dolduran ilikten bahsediyor olabilirim çünkü kemiklerimin içine kadar mutlu olduğumu her geçen gün daha bi azımsayarak anımsıyorum.

    ne diyorum la ben.

    (bkz: ilk sevgilinin rehavetine kapılıp basit goller yemek)
  14. 14
    genelde bahsedilirken heyecanlandIran, oyle ya da boyle hic unutulmayan sevgililerdir. 80lik bir teyze tanIdIgImIz bize ilk sevgilisini anlatmIstI, gozleri doldu, o gece de duygu yogunlugundan uyuyamamIs mesela.
  15. 15
    Olmayandır. Olsaydı acıtırdı muhtemelen. Hiç olmaması da acıtmıyor değil. Bir gün olursa buraya editleyecem söz