kayıt

halkların demokratik partisi

  1. 75
    oylarının neredeyse tamamını kürt milliyetçiliği kavramına borçlu olan parti. kürt milliyetçiliği hariç diğer konularda kendisiyle birebir örtüşen yeşiller partisi seçimlere katılamazken kendilerinin yüzde ondan fazla oy almasını buna bağlıyorum.

    bu konu bir kenara, düşünce ne olursa olsun her görüşün temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. bu düşünceye sahip insanları yok saymak doğru değil, kapatılması da insanların düşüncelerini değiştirmeyecek.

    parti bünyesindeki geçen ifadelerden birisi olan ana dilinde eğitim hakkı önemli mesela. doğu illerinin geride kalma sebeplerinden bence en önemlisi eğitim. hatta öyle ki ekonomik faaliyetleri dahi engelliyor bu durum. genç nüfusun böylesine yüksek olduğu bir yerin ekonomisi yükselirse tüm ülke olumlu yönde etkilenir bu durumda. ekonomisi iyi olan bir ülkede de çıkıp bağımsızlık talebiyle rahatını bozmak istemeyecektir kimse.
  2. 74
    Bu sözlükte tesadüf eseri bulunuyorum. Ve niyetim keyifli zaman geçirmek olduğundan siyasete dair bir şey yazmayacağıma karar vererek girdim.
    Muhtemelen bu da ilk ve son olacak.
    Bu güzel ülkeye uzunca yıldır vergisini kuruşuna kadar veren , bütün vatandaşlık görevlerini eksiksiz yapan bir vatandaş olarak sanırım yorum hakkım olacaktır.
    Bu siyasi organizasyon temeli terör üzerine atılmış , ağzında barış ( kendi çıkarttıkları teröre rağmen ) , elinde gencecik çocukların , bebeklerin şehit kanı olan , asla ve kat'a bu memleket hayrına faydalı bir işte bulunmayan ve bulunmayacak olan , niyetlerini gizlemeyen yıkıcı bir oluşumdur.
    Her kim ki pkk teröristtir ama hdp öyle değil ben bunlara oy veririm derse , bunlardan bir farkı kalmayacaktır.
    O Şehit bebeklerin , gençlerin yaşayamadığı hayatın vicdanını taşıyacaktır.
    Tanıma gelirsek : kendisi ve türevlerine asla ve asla müsamaha gösterilmeyip bir an önce tavizsiz şekilde kapatılması gereken, güzelleme yapılmayacak kadar tehlikeli terör destekçisi siyasi oluşumdur.
    Ve kapatılması asla demokrasiye tezat değildir.
  3. 73
    sözlükte an itibariyle güzellenmeye başlanan pkk terör örgütünün siyasi kanadı.

    bir tanesi de "hdp barışmak için bir şanstır." yazmış #1746531 şu entryde. siz nasıl bu kadar kör olabiliyorsunuz arkadaşlar? pkk övmeye niyetlenemeyen de kalkıp hdp övüyor. pkk'nın ayrı hdp'nin ayrı anasını sikeyim.

    umarım bu memlekette hdp'nin kapatıldığı günleri de göreceğiz.
  4. 72
    koskoca türkiye cumhuriyeti devletinin bakanının kapısının önüne giderek boynu bükük oturma eylemi yaptığı parti.

    (bkz: acziyetin resmi)
  5. 71
    Diyarbakır İl binasında oturma eylemi yapan halkı destekleyen bir ülke ve cumhurbaşkanı. Türkiye hiç bu kadar küçülmemişti. Adres hdp ise sorumluları içişleri bakanı niye bulmuyor? Kayyum atamaya benzemiyor demekki.
  6. 70
    muhtemelen yakın bir tarihte kapatılacak siyasi parti. halklarımıza geçmiş olsun.
  7. 69
    on binlerce yöneticisi cezaevlerine atılarak faşizm tarafından çöktürülmek istenen partidir. oysa hdp dostun düşmanın malumudur ki hala dimdik ayaktadır.
    hatta faşizmin bütün yükselme çabalarını son dönemde bükmüş bükmüş eline vermiştir.
  8. 68
    hdp sadece bir türkiye partisi değil, türkiye'nin her yeridir. ülkemizin şimdilik karadeniz hariç her bölgesinden vekil çıkartmış demokratik bir partidir. hiç bir kriminalize tanıma sığmayacak sayıda halk desteği vardır.

    daha çok hayat için sen de uzat elini...

    ya me ye!!! yani bizimdir.
  9. 67
    tabela partisi değildir. izole edilmesi vız gelir.
  10. 66
    Şu insanı yoran, boğucu 2019 türkiyesinde izole edilmesi tek sevindirici olaydır.
  11. 65
    6.5 milyon seçmeninden biriyim. bugün batı illerinin çoğunda (adana ve mersin'de ilçe belediyeleri kazanacaktır) hdp seçmeni kimi isterse belediye başkanı o aday olacaktır. fakat maşallah parti liderleri hdp için ağzını açıyor terörö, kapatıyor terörö. hdp bugüne kadar hiç bir onursuz siyaset anlayışı içinde var olmamıştır. fakat batı illerinden aday çıkartmama kararı bu ortamda onursuz bir siyasetsizliktir.

    chp, mersin'de vahap seçer diye halk arasında tefeci olarak bilinen bir kapitalist iş adamını aday gösterdi. değil hdp yönetimi, mezardan lenin kalksa bu adama oy ver dese oy vermem.

    benim hdp'li olma nedenlerimden biri de ekoloji politikalarındaki tutarlılıktır. istanbul'da yaşasam neden bir mütahite oy verecekmişim ki? hele ki chp yönetimi hiç bir hdp'li yöneticiyle yan yana gelmeyecek kadar korkak bir siyaset güdüyorken, ben neden politik kişiliğimi ayaklar altına alayım?
  12. 64
    Abdulkadir Selvi son yazısında Uzun süre sonra AK Parti ile arasında ilk kez doğrudan bir temas yaşanıyor demiş parti için.

    tr.sputniknews.com/...

    bakalım neler çıkacak önümüzdeki günlerde.
  13. 63
    Cumhuriyet halk partisi ve geri kalani neden yok ya bu sabitlenmis basliklarda? Bunu bir tek ben mi düşündüm acaba..
    • İttifaklar sabitlendi sevgili tomris.
  14. 62
    türkiye'de onlarca azınlığı savunmak varken sadece kürt milliyetçiliği yapmakla sınırlı kalmış parti.
    temel yapısı yeşilci olması cazip gelse bile dünyadaki hiçbir yeşil parti milliyetçilik yapmamakta.

    edit: yanış anlaşılmasın, tüm azınlıkları tek çatıda toplayıp savunabilmek varken sadece kürt odaklı hareket eden anlamında dedim. bu arada biliyorum, mv adayı olarak birçok azınlık var ama yine de söylemlerinde göremiyoruz bunları.
  15. 61
    İsmine bakıldığında, "halkların" demokratik partisi.
    Peki, "halk" ne demektir? Millet-halk farkı nedir? Millet aralarında din, dil, kültür birliği olan bir topluluktur. Süreklidir geçmişi ve geleceği kapsar. Halk ise bir devletin bulunduğumuz zamanda içinde yaşayan topluluktur.

    Peki bu partinin adı neden halkın demokratik partisi ya da başka bir şey değilken, "halkların" demokratik partisi? Kaç halk kaç devlet var?
    • halk somut olarak bir toprak topluluğu üzerinde yaşayan insanlardır, millet ise soyut olarak o topraklarda yaşamış, yaşayan ve yaşayacakları kapsar.

      çoğul ekinde kürtler ve türkler kastediliyor. belki diğer halkları da kapsıyordur onu bilmiyorum.
    • çok güzel bir noktaya değindiniz. türkiye cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür diye yazıyor. ama adamlar kürt. biz ne kadar türk desek de adam kürt. kimisi türk olmak isteyebilir ama istemeyenler de var. zaten problem bu. bu olayı çözemiyoruz.
    • şimdi olaya başka bir açıdan yaklaşıyorum. tamamen uydurma bir senaryo. benim annem babam türk. ama almanyada yaşıyorlar farz edelim. ben orada doğdum, oranın vatandaşı oldum. almanya anayasasında almanyaya vatandaşlık bağı olan herkes almandır yazıyor. ama ben türküm. neden alman olayım? annem babam türk. kürtler için de durumun bu olduğunu düşünüyorum. benzetmemde hata var mı? kürtlerin devletinin olmaması kürt olmalarında sorun teşkil ediyor mu?
    • kendini ayrıştırmaktan kastınız özerklikse ona ben de katılmıyorum. atatürkün milliyetçiliği kapsayıcıdır, kendini türk hisseden herkes türk'tür demiş. burada sorun hissetmeyenler. hissetmek zorundalar gibi bir bakış açısı var.

      almanya örneğinde türk olup alman vatandaşı olmak da mümkün. buna çözüm olarak türk yerine türkiyeli kullanımı önerisi vardı. türkiyeli, türk de olabilir, kürt de olabilir.
  16. 60
    artık oy vermeyeceğim parti. bunun sebebi artan terör olayları ve hdp'li milletvekilinin pkk'lı teröristin taziyesine gitmesi. eskiden chp'liydim. iki seçimliğine hdp'ye oy verdim. bundan sonra oyumu yine chp'ye vereceğim.
  17. 59
    seçimlerde oyumu vereceğim parti.
  18. 58
    www.exkutupsozluk.com/...
  19. 57
    Resmi hesabından ingiliz köpeği vatan haini şeyh sait için ölümünü anıyoruz gibi bir bok paylaşan sözde parti.

    Referandum döneminde de bu adamın adı ortaya dökülmüştü onu döken de oy için 'anasından am isteyecek' kalibrede bir topluluk tarafından Kürtlerden oy koparmak için pankarta astırmıştı.

    İğrençsiniz ulan, tiksiniyorum sizden. Azalarak biticeksiniz vatan hainleri.
  20. 56
    terör örgütünün mikrofonluğunu yapan partidir.

    bunları meclise sokanlara yazıklar olsun.
  21. 55
    Terör örgütüne silah taşıyan milletvekili bunlarda var mı? Evet.
    Teröristbaşının ismini haykırarak başkan aponun heykelini dikeceğiz diyen tatlış mı tatlış bir eşbaşkanları var mı? Evet.
    Pkk sizi tükürüğüyle boğar diyen bir milletvekili bunlarda var mı? Evet.
    Terörist cenazelerine katılan milletvekilleri bunlarda var mı? Evet.
    Terör örgütüne yardım eden, yol yapımı vs adı altında yollara bomba döşeyip üstünü asfaltla örten belediyeler bunlardamıydı ? Evet.
    Bunlar böyle uzar gider. Ve bu adamlar yeri gelince barış kardeşlik der, bodrum katta siviller ölüyor der, ama terör örgütünün sivilleri hedef alan bombalı eylemlerine ses etmezler. Bu zamana kadar bu partiye oy atanların yüzlerine birşey demedim. Bana göre hainlikte olsa bir görüştü. Belkide büyüdüğü çevrenin etkisinde kalarak veriyordu vs. Sebepler uzar gider.
    Şu anki görüşüm net bu partiye oy verenler vatan hainidir. Dağdaki şeref yoksunlarından farkı yoktur.
  22. 54
    chpsinden tut mhpsine kadar tum siyasilerin akpnin arka bahcesi oldugu bir mecliste bir turk olarak isterse canimi bile verecegim, demokrasinim ve ozgurlugun yegane savastigi partimdir.

    ha hdp ha!
    • alın bunu kendini patlatmadan
  23. 53
    çözüm sürecinde ülkenin bi domalmadığı kalmışken bile patlayıcı yığınağı ve ara ara silahlı saldırı yapanların kuyruğu.
  24. 52
    pkk'nın karşısında duramadığı için son zamanlarda popülaritesini kaybetmiş siyasal partidir. Bu şekilde hem seçim dönemindeki hedefinden vazgeçmiştir hem de alternatif bir parti olma şansını yitirmiştir.
  25. 51
    Zorla yeniden terörize edilen parti, birilerini ötekileştirerek görmezden gelinerek milli beraberlik olmaz. Böyle yapılarak pkk bitmez.