kayıt

ateist olduğu halde iyilik yapan insan

  1. 14
    İyilik yapmak ahlaki bir eylem olduğu için, ahlak ise dinden daha evrensel bir olgu olduğu için bir insanın ateist olduğu halde iyilik yapması normaldir. Asıl sorgulanması gereken bunun sorgulanmasıdır. Yani normal hayatta böyle diyen birisini varsayarsak o zaman sen iyiliği dinin gerektirdiği için mi yapıyorsun? Yani 'bilinçli' olarak bir çıkar uğruna...
    • vaat etmeseydi allah cenneti
      Ona bile etmezlerdi secde
    • Başkasına yapılan iyilik, kişinin kendisine olan saygısını arttırır. Dinin getirisine ihtiyaç yoktur. Ancak çıkar zaten elde edilir. Yani, sanırım.
    • Bir yerde okumuştum bu iyilik mevzusunu. İyilik yaparak kendisine de iyilik yapılmasını garantiliyor bir nevi iyilik borcu, bu da hayatta kalma şansını arttırıyor. Tabi evrimsel anlamda, çok eski çağlardaki davranış biçiminin amacı. Evrimağacında okumuş olabilirim
    • aynı şeyden bahsediyordum paix. :d elbette çıkardır.
  2. 15
    "başkaları yararına iyi bir şey yapmak görev değil, zevktir. çünkü sizin sağlık ve mutluluğunuzu artırır." zerdüşt
  3. 16
    Müslümanım diye dolanıp aklı zihni pislik içinde dolaşan insandan kat kat değerlidir kendileri.

    Canım ateistler.
  4. 17
    dindar oldugu halde kotuluk yapan insanIn tersidir. daha da makbuldur aslInda, ateist olup iyi biri olmasI dindar gecinip fitne fesat olmasIna tercih edilir.
  5. 18
    cennete gitmek amacıyla iyilik yapan biri kadar anormal değildir.
  6. 19
    Artık garipsenmemesi gereken insandır; sadece ateist olması gerekmez, herhangi bir ödül-ceza sistemi olan bir dine inanmayabilir. Yine de kötülük yapmayabilir, insanlara iyilik yapabilir. Eğer sokağa çıkıp insanları katletmiyorsanız ve bunun sebebi yalnızca dini inancınız ise insanlığınızı sorgulayın. Bir din uğruna alınan canlar ise başka bir başlığın konusu.
  7. 20
    İyiliğin inançla olmayacağını gösteren insandır. Ama maalesef ateist diye insanlara vurulan damgalardan vazgeçilmiyor. Çoğu şey de olduğu gibi..