kayıt

bülent ecevit

  1. 1
    kıbrıs barış hareketini ayşe tatile çıksın şifresiyle başlatan, yasaklı döneminde partisini karısına kurdurmuş, 2000lerin başında oturduğu başbakanlık koltuğunda bir maşaya dönmüş isim... imf'nin isteği ile kendine parti dışı bir ekonomi bakanı bulmuş ülkeye devalüasyonı yaşatmış, kimilerine göre hüsamettin özkan nedeniyle ülkeyi krize götüren siyasetçi...
  2. 2
    allah rahmet eylesin dediğimiz değerli siyaset adamı ve eski başbakanlarımızdandır.
    milliyetçi sol anlayışı ve kıbrıs barış harekatındaki başarısı ile her zaman rahmetle ve saygıyla anılacaktır.
  3. 3
    eski başbakan. keşke o son başbakanlığı yapmasaydı. kendisi bilmeyerek de olsa akp'nin iktidarına vesile oldu.

    bu halka solu sevdirmeyi başaran belki tek isimdir. en halkçı başbakanımızdı. abd'ye karşı çıkıp kıbrıs'a girdi. benim tarafımdan daima iyi hatırlanacaktır. keşke o son başbakanlığı yapmasaydı.
  4. 4
    abdullah öcalan'ın yakalanmasının gazı ile 1999 genel seçilmlerinden birinci parti olarak çıkmış, yine aynı gazla mecliste ikinci parti olan mhp ile koalisyon hükümeti kurmak için anlaşmış ve osuruktan teyyare küçük ortak anap ile üçlü koalisyon oluşturmuş müteveffa başbakan, karaoğlan, siyasi parti lideridir.

    2000'lerin ilk yıllarından itibaren aşılanan iktidar sahipleri çalar kanaatinin aksine, bir ülkenin, iktidar sahiplerinin kişisel hırs ve çıkarlarına yenik düşmeden de yönetilebileceğini göstermiştir.

    gazetecilik nosyonuna sahip ecevit'in aynı zamanda şiir çalışmaları da bulunmaktadır;

    ...

    promete şimdi kentte
    kayalara bağlı değil,
    beton duvarlarla çevrilidir.
    kartalların giremiyeceği bir semtte
    kendi kendini kemirir.

    (b. ecevit)

  5. 5
    şimdiki bir takım çirkefler tarafından bile yolsuzlukla itham edilmeyen değerli devlet adamımız. cebine para indirmemiş, ihale peşkeş çekmemiş dürüst bir insan.
    "sevgili kardeşlerim, biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil kıbrıs'ın topraklarına, ege'nin deniz yataklarına, batı anadolu'nun haşhaş tarlalarına yazdık!" sözleri dün gibi aklımdadır..
  6. 6
    Dönemin cumhurbaşkanının mgk toplantısında anayasa fırlattığı başbakan.

    (bkz: 2001 ekonomik krizi)
  7. 7
    çalmayan, çırpmayan başbakan.
  8. 8
    karaoğlan'ın vefatının 8. yıldönümü.

    allah rahmet eylesin.
  9. 9
    (bkz: remember remember the fifth of november)
  10. 10
    eski başbakanımızdır. gözüme çarpan bir yazıyı alıntılayacağım.

    Bir maden kazası olmuştu, evindeydi.

    Haberi duyar duymaz sefer tasına yemeğini koydu ve makam aracına binerek, kazanın olduğu madene doğru yola çıktı, yolu uzun, yol şartları zordu...
    Umursamadı ve kazadan saatler sonra kaza olan madene ulaştı.

    Derhal talimat verdi ve kendisi için madenci kıyafeti istedi...
    - Aman efendim... dediler.
    Umursamadı, kıyafeti yeniden istedi, gelen kıyafeti giydi ve kurtarma çalışmalarına destek vermek için madene doğru yürüyerek, gönüllü madencilerin arasında gözden kayboldu !

    Bu kişi kimdi biliyor musunuz? !!!

    Kendisi, Bülent Ecevit'ti...
    Türkiye Cumhuriyeti başbakanıydı...
    4 gün o madende sıradan bir işçi gibi gönüllü olarak çalıştı.
    Madende kaldığı dört günü mazeret izni olarak, kaleme aldığı bir dilekçeyle... O ayki maaşından düşürttü.

  11. 11
    başbakanlığı zamanında makam aracı olarak kartal marka otomobil kullanan, açıklamasını da devletin hazinesini israf etmek istemiyorum diye yapan, terbiyeli kişiliği sözde insanlar tarafında istismar edilerek bir çok suçlamaya maruz kalmış, ülkenin yetiştirdiği en namuslu devlet adamlarından. devlet adamı olarak namuslu olmanın bedelini elbette ödemiştir.
  12. 12
    "vahdettin hain değildi" sözlerinin sahibi.

    kartal araba, rahşan, kısa samsun, tagore, kuru fasulye, zonguldak... vahdettin ?

    hayat ne garip di mi ? anlayana...
  13. 13
    Siyasi kişiliğinin yanı sıra edebiyatla da haşır neşir olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasetçi profilinin entelektüel anlamda en parlak insanı. Eliot'ın en önemli eserlerinden olan The Cocktail Party'i Türkçeye kazandıran kişidir. Bu yönü pek fazla tanınmasa, konuşulmasa da böylesine birikime ve dünya edebiyatı hakimiyetine sahip olması Bülent Ecevit'i iyi anmamız için yeterli olmalıdır. Böyle bir siyasetçi, başbakan bir daha zor gelir.
  14. 14
    ideolojik bakımdan hiç uyuşmasakta, ideoloji sahibi ve bunun uğrunda fedakarlık yapan insanlara çok saygı duyuyorum, din tüccarı veya teneke gibi boş insanlardan ziyade değerlidirler. Ecevit ise sol görüşün en delikanlı adamlarından biridir milliyetçiliği Kıbrıs dağlarına yazmıştır kendileri. ve edebiyat ile gerçekten haşır neşir olması dolayısıyla ayrı bir severim.
  15. 15
    (bkz: karaoğlan)
  16. 16
    yaşasaydı sözlüğe kar yağdığı şu günlerde kar tatili verecek olan eski başbakan.

    bu adamın kıymetini bilmedik be..
  17. 17
    (bkz: büllende)
  18. 18
    1977 genel seçimlerinde geçerli oyların %41'ini alıp birinci çıkmış olmasına rağmen hükümette olamamış bir partinin genel başkanı.

    şimdi hani haftada bir kez duş alan cenah 7 haziran'da bağrına saplanana inanamıyor ya, daha inanılmazı da var cnm krdşm: o %41'lik oy işte ecevit'in sonu oldu. çoğunluk olmanın hiçbir anlam taşımadığını anlayan halk 1979 ara seçimlerinde ecevit'e sıfır çektirdi ! 1980 darbesi olmasaydı, bir sonraki serbest seçimde de bozguna uğrayacaktı.

    evdeki hesap çarşıya uymayınca ortaya çıkan sonuca sistem kilitlenmesi diyemezsin akhi. sistem orada, öylece duruyor. kilitlenen sensin hdlfksdlfsşdlf...
  19. 19
    "her zaman insanın içindeki iyilik yetmiyor" diyen türk siyasetçi. abi seni nasıl hafif mayonez ve salatalık eşliğinde ekmeğin arasına koyup yemedi cuntacılar, hayret ediyorum. ne iyiliği ya sen siyaset yapıyon siyaseğaaaddtt !!!!!!

    youtu.be/...
  20. 20
    www.youtube.com/...
  21. 21
    www.facebook.com/...

    ya senin ingiliççene kurban olsunlar bee...
  22. 22
    atatürk'ten sonra gelmiş en iyi siyasetçi değildir. ama memleketin başına gelmiş en güzel şeylerden biridir elbette.
    şimdi kıstas için ibreyi nereye koyacağınızı gösteriyim size. bu adam ayşe tatile çıksın dediğinde bi sürü ülkeyi karşısına aldı. 2003 yılında da abd askerleri türk askerlerin başına çuval geçirdiğinde, muhalif partiler "abd'ye nota verilmeli" dedi. cevaben de yüce başbakanımız rte, "ne notası veriyorsun, müzik notası mı?" dedi. iyice tartın biçin bakalım şimdi.
  23. 23
    siyaset gibi leş bir meselede fikirleriyle yaşantısıyla güzel kalabilmiş nadir insanlardan biri. ülkenin günümüzde de ihtiyacı olan insan. akılcı, birleştirici, delikanlı. rahmetle anıyoruz karaoğlan'ı.

    türkiye'de sosyal demokrasinin temellerini kendisi atmıştır.

    ayrıca; (bkz: ortanın solu)
  24. 24
    biz milliyetçiliği Toros Dağlarına yazdık derken eliyle göstereceği tarafta durmuşum corde kaç ordan amını dinini sikecem şimdi dedi.
  25. 25
    www.trtarsiv.com/...

    resmen hazine.