kayıt

bülent ecevit

  1. 1
    kıbrıs barış hareketini ayşe tatile çıksın şifresiyle başlatan, yasaklı döneminde partisini karısına kurdurmuş, 2000lerin başında oturduğu başbakanlık koltuğunda bir maşaya dönmüş isim... imf'nin isteği ile kendine parti dışı bir ekonomi bakanı bulmuş ülkeye devalüasyonı yaşatmış, kimilerine göre hüsamettin özkan nedeniyle ülkeyi krize götüren siyasetçi...
  2. 2
    Vefatının 12. yıldönümünde saygı ve rahmetle andığım çok değerli türk siyasetçi, eski başbakan.
    Huzur içinde uyusun.
  3. 3
    başbakanlığı zamanında makam aracı olarak kartal marka otomobil kullanan, açıklamasını da devletin hazinesini israf etmek istemiyorum diye yapan, terbiyeli kişiliği sözde insanlar tarafında istismar edilerek bir çok suçlamaya maruz kalmış, ülkenin yetiştirdiği en namuslu devlet adamlarından. devlet adamı olarak namuslu olmanın bedelini elbette ödemiştir.
  4. 4
    70'li yıllarda başbakanlık yaptığı dönem haşhaş ekimini yeniden başlatmış, erbakan'la kıbrıs harekatını gerçekleştirmiş ve incirlik üssünü kapattırmıştır. bunun bedeli olarak abd'den ambargolar yemiştir.

    2002'de amerikan ordusunun türkiye üzerinden ırak'a girmesine karşı çıktığı için hakkında medya aracılığıyla "çişini tutamıyor", "gitsin artık" diye karalama kampanyası başlatılmış ve yerine bop eşbaşkanının getirilmesine zemin hazırlanmıştır.

    ama ecevit halkı tüp ve benzin kuyruğuna sokmuş, 2001'de ülkeyi batırmıştır. bop eşbaşkanı ise dış mihrakların açtığı ekonomik savaşa karşı mücadele vermektedir.

    (bkz: allah belanızı versin )
  5. 5
    Yıllardır Clinton karşısındaki fotoğrafı gösterilip "ezik siyaset" damgası vurulan adam.

    ABD ambargolarına siktir çekmesi ve kırk okka taşşağı masaya koyup kıbrıs'a harekatı başlatmasından bahseden çok az ama.