kayıt

zengin olmak

  1. 1
    Zeki olmanın yetmediği eylem.
  2. 2
    hemen herkesin gönlünde olan hayal.
  3. 3
    Zenginlik göreceli kavram, İstediğin anda istediğin yerde olabiliyor ve istediğin şeyi istediğin zaman yiyebiliyorsan zenginsin. Yanii, zenginliği hesap cüzdanları değil nefs belirler.
  4. 4
    bok gibi parası var dedirtmek.
  5. 5
    dünyada milyarlarca insanın fakirliği pahasına krallar gibi yaşamaktır.

    göreli demek- bir şeyin doğruluğu ve gerçekliğinin başka bir şey ile kıyaslanması sonucu ortaya çıkması demektir. o şeyin doğruluğu ya da gerçekliğinin var olmaması demek değildir. milyarlarca fakire göre kıyaslandığı zaman çok küçük bir kesimin zenginliği ortaya çıkar, üstelik onların zenginliğini var eden de zaten bu fakirliği var eden sömürü koşullarıdır.
  6. 6
    (bkz: zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış )
  7. 7
    günün birince çok zengin olucam. Maserati alinca arabayla erzincana gidicem. tulum peynir alıcam bagaja koyarım arabaya sinsin milli degerlerimizi hatirlatsin gotu kalkti demesinler.
  8. 8
    Insanların hayal güçlerinde bile gerçek değeri bulamamış bir kavram.
    Aziz ve muhterem din kardeşlerim, insan çok zengin olmak ister. Tamam, kabul. Ama ayağının altında bir lamborghini, bir aston martin ister. bir bentley 1954 model r-type continental, bir porsche 918 spyder ister amk.
    Siz ne istiyonuz. Efendime söyleyim audi q7, bmw 520 -doğru mu yazdım ya- falan filan.
    Siz unutun o işi, ruhunuz fakir olum sizin.
  9. 9
    ucuk açık, hayal gücüyle sınırlı.
    sokakta yatan biri için belki zenginlik ev sahibi olmak ve bir sürü yiyecek iken ona göre bu imkanlara sahip birisi için başka ülkelerde ev sahibi olmak. Belki bunlara sahip birisi içinse kendi gezegeni olması...
  10. 10
    ucuk açık, hayal gücüyle sınırlı.
    sokakta yatan biri için belki zenginlik ev sahibi olmak ve bir sürü yiyecek iken ona göre bu imkanlara sahip birisi için başka ülkelerde ev sahibi olmak. Belki bunlara sahip birisi içinse kendi gezegeni olması...
  11. 11
    İnşallah bir gün
  12. 12
    Yemin ediyorum bak bu hayatı zenginler yaşıyor. Helal olsun en güzelinden yaşayın.
  13. 13
    bir yerde okumuştum: her insanın hayatı boyunca aklına milyon dolarlar edecek bir kaç fikir geliyormuş fakat tahmin edebileceğiniz üzere olayın farkına varamıyorlarmış. bu bilgiyi verdikten sonra ben kendi olayıma giriş yapayım:

    dün gece uyku tutmadı ve bir ara aklıma iyi bir fikir geldi; ne tesadüftür ki o ara uykum geldi ve yattım. bütün gün fikri hatırlamaya çalıştım, başarılı olamadım. sanırım bu sefer doğru fikri bulmuştum. yanlış olsaydı unutmazdım diyorum. çünkü daha önceki milyon dolarlık edeceğini düşündüğüm fikrin ne kadar boş olduğunu bilsem de unutamıyorum. ne fikirdi ama ya, unutamıyorum arkadaş.

    bir de fikir doğru olsa bile sizin gerçekliğiniz ile uyuşmuyorsa, yani o fikri gerçekleştirebilecek potansiyeliniz yoksa, sanki beyin bir şeylerin ters gideceğini anlıyor ve o fikri toz duman ediyor. öyle ya da böyle, vasat da olsa hayatta kalmanı istiyor. beyin aslında hiç bir veriyi yok edemez fakat çok fena derine gömer. bu bir savunma mekanizması ve çok derine gömüyor namıssız.