kayıt

agorafobi

  1. 1
    sanıldığının aksine yalnızca açık alan korkusu değil, yalnız kalma korkusudur. kişi evde veya kapalı bir yerde yalnız kalamaz, açık alanlara gidemez, kalabalığa karışamaz.
  2. 2
    hastanın panik atağının ortaya çıkabileceğini hissettiği yerlerde bulunmaktan korkması durumu.
  3. 3
    agorafobi, sadece evde oturup televizyon izlemek isteyen insanların uydurduğu bir hastalık.
    (bkz: shameless )
  4. 4
    Kişi yanında tanıdığı biri olmadan dışarı çıkamaz bu hastalıkta. Kalabalık alanlar otobüsler, meydanlar panik atağını tetikleyebilir. Genelde panik bozukluğuyla beraber yaşanıyormuş sanırsam.
    Ben de psikiyatriste gittiğimde kadın bana panik bozukluğu var demişti. Nasıl olur bende agorafobi var diye baya bi kafam karışmıştı. Sonradan çaktım olayı.
  5. 5
    Agora yunanca'da meydan anlamına gelir. Kişi bu fobi türünde birçok korkuyu bir arada bulundurur. Kişide hem uçak hem asansör hem dışarıya çıkma korkusu olabilir. Bu fobiye sahip kişiler dışarı çıkarken güvendikleri biri ile olurlar.

    Fobinin temel kaygısı 'panik atak geçirip de fenalaşırsam ve ya buradan kurtulamazsam' dır.

    Agorafobikler mekanda pencere ve kapı yakınında otururlar.

    Ayrıca 20 yaşından sonra ortaya çıkar agorafobi.
  6. 6
    Kişinin kendi kadar yakınlarını da yoran ve etkileyen bir hastalık. sizin bazen dışarı çıkmamak için söylediğiniz ya da işiniz varsa güvendiğiniz kişiyle birlikte dışarı çıkmak için uydurduğunuz bahaneler iki tarafı da yorabiliyor.
  7. 7
    karantinadan çıktıktan sonra birçoğumuzun sahip olacağına inandığım panik bozukluğudur.DSM-5 kriterlerine 2 ay karantinada kalmak da eklenmelidir talepte bulunacağım.
    • Agorafobi her ne kadar açık alan/kalabalık alan korkusu olsa da bu daha çok insanın özgüven olarak kendini yetersiz görmesinden ötürü oluşan bir hastalık. Mesela bu hastalıktan muzdarip biri kalabalık ortamlara yanında güvenebileceği biri olduğu sürece çıkabilir. Karantina etkisiyle ilintili olduğunu sanmıyorum sayın yazar.
    • travma yaşadığı herhangi bir alan (ki bu açık da olabilir kapalı da) dan kaçınmadır aslen.Hastalık olarak tanımlanmak gibi değil de panik bozukluklarının bir parçası olarak görülür.Karantinayla ilişkilendirmemin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur :))
    • Hadi be çok saftirik yaklaşmışım >
  8. 8
    kimssi pyoryugi gibi filmlere konu olmuştur.