kayıt

böbrek taşı

  1. 1
    * *

    böbreklerde biriken sert madensel maddelere verilen addır. yetersiz sıvı alırsan oluşması muhtemel. greyfurt suyu ve saf limon suyu iyi gelir.

    www.dogaldiyet.org/...
  2. 2
    sırt üstü yatar pozisyonda olan hastalarda idrar böbrek pelvisinde toplanır, durgunlaşır. durgunlaşan idrar içindeki küçük partiküller, kristaller ve epitel döküntüler,nin çökerek oluşturduğu maddelere denir.

  3. 3
    havuzcuk içinde biriken kalsiyum okzalat en büyük nedenidir.
  4. 4
    insanı müthiş acılara gark eden taştır.

    doktorun tavsiyesi üzerine içilen bolca sular, ha düştü ha düşecek psikolojisi, anneanin kiraz sapını kaynatıp zorla içirişi, karaciğer düşmanı ağır ilaçlar ve düşüş esnasında sanki saatte 270 km hızı bulan bir göktaşı edasıyla idrar kanalından atılan minik taş.. düşen taş neticesinde öfke de hüzün de bir arada.

    'amuna goyim ne çektirdin' bakışı atılır taşa.. sonra vedalaşma serominisi. çünkü acı verse de sizden biridir o. bir parçanızdır.. ayrılmak bile istemezsiniz... götüme mi soksam lan, fikriyatına mahal verilmeden taş kanalizasyon dibine yollanır.
  5. 5
    gece 2-3 gibi başlayıp sabah 7'ye kadar aralıksız bir ağrısı vardır,sürekli hareket etme isteği uyandırır ve gece boyu odanın bir ucundan öbür ucuna olan yürüyüşünüz sonucu ayaklarınızda derman bırakmayan ağrıdır.
  6. 6
    babamın baş belası. sayısız taş düşürdü. bir açık bir kapalı operasyon geçirdi. yine nüksetti. sabah taş kırdırdı. şimdi hareket etsin diye sabahtan beri evde kanguru gibi zıplıyor.

    güleyim mi ağlayayım mı bilemedim amk.
    • geçmiş olsun dileklerimizi ilet bro.
    • eyw kardo
  7. 7
    Bu sabah ağzıma sıçan ağrıdır. Şu sıra hala ağrıyor ama ağrı kesici vs. Aldığım için hafif... Sabah özel hastaneye gittim iki tane. Birinde doktor yok, diğerinde tomografi cihazı bozuk. İlaç verip yolladılar eve.*

    Şuan evde yatakta uzanıyorum ve ara sıra kalkıp su içip zıplıyorum.

    Allah düşmanımın başına bile vermesin bu ağrıyı. Lanet lan.
  8. 8
    Sonunda beni de bulandır. İlk 3 gün kasıkta bir ağrı ile cereyan etti sonraki 3 gün böbrekte inanılmaz bir ağrı ve yerde sürünme evresi başladı.

    Limon suyu takviyeli Sıvı tüketimi ve hareketin arttırılması yanında tuz tüketiminin azaltılması çok önemli.
    • Allah şifa deva versin. Bol su ile yıkayıp yiyin. Çiğ yemeyin.
  9. 9
    Safra kesesinde yoğun çamur oluşumuyla birlikte bünyemde ulti atmakta olan... mide bulantısı, sancısı, tedavi süreci yoğun ilaç kullanımı hırpalıyor.
  10. 10
    böbrek kanalları içerisinde genellikle bilinmeyen nedenlere bağlı olarak bazı minerallerin birleşerek oluşturduğu sert yapılara verilen isim.
  11. 11
    yerinden oynadığın da sanki dünyanız küçücük kalır.
  12. 12
    inanılmaz bir geğirme efekti yan etkisi vardır. gerçi sosyal ortamda skimde mi geğiririm amk düşüncesi getirir.