kayıt

melih şendil

  1. 1
    lig tv'nin tecrübeli spikeri.
  2. 2
    bugün beşiktaş maçında bülent hoca çok iyi idare ediyor otoriterliğini gösteriyor hatalar olur diyen spiker.

    Dayı tokatlıyor tabii.

    twitter.com/...
  3. 3
    mobile.twitter.com/...

    yazık kafana dedirten bir söylemde bulunmuş. Buram buram kalitesizlik akıyor. Yaptığı cinsiyetçilikte neden-sonuç kuramıyorum. Bu tip bir fikri varsa yine katılmam fakat kendisini açıklamasını dinler, çıkarımlarının dayanağına bakarım fakat şu kesit tam bir fecaat. Yazık.
  4. 4
    İşinden olmuş zavallı...
    kadın futbolu ve basketbolundan zevk almıyorum diyebilir bu onun fikridir, ona hitap etmiyor olabilir, bunlar gayet normal şeyler. Ama tutup da ulusal bir spor kanalında "... kadınlar futbolda olmamalı, basketbol da bence erkek oyunu." demek ağır cinsiyetçiliktir. Bunun bir üst versiyonları kadından mühendis, bilim insanı, ya da doktor olmayacağını iddia eder çünkü bu meslekler de ataerkil tanımlanır, ddaha üst versiyonu kadını insan yerine koymaz eşya olarak tanımlar ve ona göre kendisi ne hak tanırsa kadının hakkı o kadardır. Sevgili Melih bey'in kafa yapısı da işte bu yüzlerce yıl geriden gelen mentalitenin seyreltilmiş versiyonunu... Niye türk toplumunda erkekler inatla kadınların ne giymesi gerektiğini, ne yapıp yapmaması gerektiğine bu kadar takık? Neden bu tarz görüşler hala daha toplumda savunuluyor alkışlanıyor?

    Bazı insanların bu durumu "kendi fikri!!! özgürlük!!!" falan diyerek savunduklarını görüyorum. Evet kendisinin böyle cinsiyetçi fikirleri sarfetme özgürlüğü vardır ama birisi başkalarının özgürlükleri hakkında bu şekilde rahat konuşabiliyorsa işvereni de onu bu sahip olduğu anti özgürlükçü fikirleri ve profesyonel olmayan iş tavrı yüzünden işten çıkarma özgürlüğüne sahiptir. Özgürlük "yaa ben her istediğimi söylerim her istediğimi belirtirim" gibi bir rahatlık ortamı değil, tam tersi toplumsal dinamiklere bağlı bir kavramdır. Melih bey'in fikirleri kendisini bağlar açıklamakta özgürdür ama onu kamera karşısına çıkaran firmanın da işten çıkarma özgürlüğü olduğunu unutmamalıdır.