kayıt

hemşire

  1. 1
    * *

    --! alıntı !--

    türk dil kurumuna göre; mesleki eğitim almış, hekimle iş birliği yaparak hastaya bakan sağlık çalışanına verilen isimdir.

    --! alıntı !--

    iğne yapmayı çok seviyorlar nedense ilkokulda terminatöre benzeyen o hemşire kemiğime kadar sokmuştu o iğneyi. hala küfür ederim ona saygılar birtaneciğim.
  2. 2
    nedense seksi meslekler denilince akla gelen ilk meslek gruplarındandır.
  3. 3
    eski dilde kız kardeş.

    **
  4. 4
    şu şekilde evrim geçiren kişidir.
  5. 5
    Kimi çiftler için gece fantezisidir.*

    (bkz: mesleğin itibarını olumsuz etkileyen şeyler)
  6. 6
    Osmanlicada(u: valla siyasal meaaj vermiyorum :( ) kiz kardes anlamina gelen kelime.
  7. 7
    bizde kız kardeş olarak kullanılsa da farsça aslı süt kardeş demek olan kelime. yani parçalayınca bu anlam çıkıyor. "hem" ortaklık belirtiyor (hemşehri) gibi, "şire" de süt anlamına geliyor.
  8. 8
    nedense aklıma "akali" geliyor www.google.com.tr/...
  9. 9
    Stajyer hemşire değil intörn hemşiredir. Artık şunları bilin efenim. Bizim bölüm de yani acile de geliyor bu intörnler biz stajyeriz diyorlar cildiriyoruz doktorlar olarak. Şunu kafanıza sokun stajyer değil intörnsünüz siz. (bkz: intörn hemşire ) (bkz: intörn öğrenci )(bkz: intörn )
  10. 10
    iğne yapan tedavi görevlisi manasında.
  11. 11
    Tanım: Bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını, esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması, değerlendirilmesi ve bu hizmetleri yerine getirecek kişilerin eğitilmesinden sorumlu, bilim ve sanattan oluşan bir sağlık disiplinidir.

    Sanıldığı gibi doktorun yardımcısı falan değildir. Bu mesleği icra eden kişilere bu ucuz tanımı yaparak aldığı eğitimi , deneyimlerini, bakış açısını yok sayamazsınız efendim.

    Hastalarla kurduğu ilişkileri, duyulan seksist söylemleri , zombi gibi nöbet çıkışlarını , aç susuz geçirilen saatleri 'doktorun yardımcısı ' diyerek alaşağı edemezsiniz. Bi kere doktor değil o. Hekim.

    Hastane içerisinde başhekiminden temizlik personeline tüm ekip birbirine bağlıdır. Bunun farkında olarak herkesin yapması gerekeni yapıp meslek görev-yetki ve sorumluluklarını bilmesi dileğiyle.

  12. 12
    Çalışan kadın grubu içerisinde en seksi olanların başında gelir. Zaten sağlık sektöründe çalışan kadınları ayrı bir yere koyuyorum. İş yerlerinde yaşanan fantezilerin haddi hesabı yok. Bunda hemşirelerin payı çok büyük. Hepsini yerim be ahaahah
  13. 13
    her meslekte olduğu gibi uzun uzun yatanı da var, evinin yolunu zor bulup yorgunluktan ters düşeni de. ancak büyük bir bölümünün yoğun çalıştıklarını söyleyebilirim, rahat bir iş değildir. durum böyleyken meslekle ilgili genellemeler yapmayı haddi sanıp mesleğin tamamına giydirenlerin, yorgunluktan ayaklarının altı şişen mesleğin çoğu çalışanlarının gözünün içine bakarak genellemeler yapmasını çok isterim
  14. 14
    Doktor amelesi.

    Edit: ateşli hemşirelerden ateşli eksiler geldi.
  15. 15
    allah ne yoklugunu göstersin ne muhtac etsin.
  16. 16
    Bir hemşireliğimiz kalmıştı zaten ben ne anlarım ameliyat yerinden falan neyse ki iyi uyudu mışıl mışıl.
    zor bir meslek.
  17. 17
    Hastanelerin kıymetli çalışanlarından bir diğeri. Bu işi hakkıyla yapan, hasta ayirdetmeksizin sabırlı ve titiz şekilde çalışanların hepsine saygı duyuyorum.
  18. 18
    Benim icin dorde ayriliyorlar;

    - bedenen hafif hemsireler
    - eli hafif hemsireler
    - bedenen kilolu hemsireler
    - eli agir olanlar (killer tayfa)
  19. 19
    İşini hakkıyla yapanlar ülkede sevilenlerdir.
    • Kolumun 1 ay mosmor gezmesine sebep olanı da var. :/
  20. 20
    saçma sapan bir meslek kim buldu bunu.
  21. 21
    Üstüne çeşitli fantaziler kurularak kısmi olarak kirlenmiş kutsal meslektir, mesleğimdir
    • Üstüne fantazi kurulmayan meslek mi kaldı?
    • Haklısın valla yok. Teşekkürler Türkiye
    • :))) yani kafana takmaya değmez anlamında didiydimdi
  22. 22
    Hala toplumda hak ettiği değeri göremeyen meslektir. Ne okuyorsun sorusuna hemşirelik diyince neden okuyorsun okuyunca doktor mu olacaksın diyenler bitmiyor, bitmeyecek...
  23. 23
    Gelişmiş ülkelerde doktordan daha forslu meslektir. Ülkemizde hem biz hemşireler tarafından hemde sağlık politikaları tarafından imajı hak ettiği değeri görmemektedir.
  24. 24
    kötü bir meslek değil, vallahi değil.

    ayda 10-11 tane 16 saatlik veya 24 saatlik nöbetleri olmasa iyi bile sayılır. uyku düzeninin, yeme alışkanlıklarının değişmesine bir şekilde alışılır.
    ama duygusal yıpranma fena, gece boyunca ateşi düşmeyen hastanın başında sabah kadar dönersin, nefes alamaz rahat nefes alsın diye her şeyi denersin.
    seninle yaşıt, belki küçük insanların acılarını dindiremezsin.2 saatte bir 100 kiloluk amca-teyzeyi evirir çevirirsin vücudu yara olmasın diye. bazen sadece bir bedene bakarsın. ölü beden toplarsın, ölüm soğunu bizzat kendin deneyimlersin. günün sonunda alacağın tepki siz napıyorsunuz ki olur.

    öyle acılara şahit olursun ki, üzüldüğün saçma şeylere üzüldüğün için bi daha üzülürsün.

    hayatın kısa olduğunun, hiçbir şeyin ertelemeye gelmeyeceğini bilirsin ama onları yapacak zamanın bile olmaz.

    değişik meslek.

    sağlık sektörü benlik değilmiş.

    neyse maaşım yatmış mı diye bakim ben.
  25. 25
    son günlerde aralarından bazılarının "iki yıl daha okumayla devlet bize hekimlik hakkı tanısın" diye ucube bir kampanya başlattığı meslek grubudur.

    bu kampanyaya destek veren hemşire arkadaşlarımızın hastaya karşı duyulan sorumluluk da, meslek hassasiyeti meselesi de umrunda değildir. tek önemsedikleri, daha fazla para kazanmak ve toplum içinde daha havalı sayılan bir meslek icraa etmektir.

    hemşirelik mesleği dünyanın en önemli mesleklerinden biridir. bu meslekte çalışan arkadaşlarımızın iş yükü hekimlerden daha ağırken, hekimlerle aralarındaki maaş uçurumu büyük haksızlıktır.
    ama hemşire arkadaşlarımız hiç düşünmezler mi kendilerinin aldığı dört yıllık fakülte eğitiminin alt yapısı 2 yıl daha okuyup hekim olmaları için yeterli mi?

    hemşire arkadaşlarımıza tavsiyem, hiç de etik olmayan bu taleplerini tekrar düşünsünler. hemşireliğin ülkemizde daha dört başı mağmur bir meslek tanımı yoktur. keşke enerjilerini, özlük haklarının ve çalışma şartlarının düzeltilmesi gibi hastalar için de iyi olabilecek alanlara sevk etseler.