kayıt

torpille işe girmek

  1. 1
    *

    hak yemektir, ibneliktir, günümüzde makam mevki sahibi olmanın tek yoludur.
  2. 2
    sevap pointten çok günah point hanenize sokulacak olan eylem.
  3. 3
    "Hiç şüphesiz Allah size, emanetleri ehline teslim etmenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğüt veriyor. Şüphesiz Allah işitir ve görür"

    Nisa: 58

    Siyasilere yandaş olarak dünyalık rahat geçim peşinde koşan dindarların uyması gereken yol budur.

    Emaneti ehline vermek ve adil olmak... İşi hakkedene vermek, evet.

    Ayette emaneti dindara, laike, ateiste verin demiyor. Ehline, yani o işi yapmaya en uygun kişiye veriniz diyor.
  4. 4
    Günümüzde çalışanların tümü. Staj yaptığım yerin lavabo temizleyecesi bile torpilliydi ve torpilli olduklarını saklamıyorlardı. Torpilli olmayan tek stajyer de bendim.
  5. 5
    ülkemizde iş yapmak, iş yeri sahibi olmak ve herhangi bir girişimde bulunmak biz sermaye sahipleri için oldukça riskli bir durum. sermaye de ürkek olduğu için zarar görmemek adına riskleri azaltmak istiyor haliyle. fakirlerin bunu anlayamaması ve eleştirmesi doğal tabii ki. bekara karı boşamak kolay ne de olsa. ben fabrikamda kar etmek adına masumane kaçırdığım vergilere göz yumacak, beni maliyeye satmayacak vefalı-tanıdık insanları tercih ediyorum. gerektiğinde mesailerini, kıdem ve ihbar tazminatlarını da tırtıklıyorum, maaşları iki ayda bir yatırıyorum, yabancı birileri olsa çoktan başımı ağrıtmıştı. tanıdık çalışan candır. siz burada eleştirenlere bakmayın, iki tane davar verseniz onu bile güdemezler, gelmiş burada iş yapıp ekonomiyi 2023'te şahlandırmaya çalışan yerli sermayeye laf atıyorlar.
    • Haram hurda ile, işçi hakkı ile, devletten aldığınız yetim ve yoksul hakkı olan teşvik ve hibe ile; vergi kaçırarak, arıtma ve filtre kullanmayarak yapılan üretim ile ebem de o işi yapar.

      Biz burada adam gibi yapmaktan bahsediyoruz, şerefi ile ayakta kalmaktan ve millet için üretmekten yani.

      Hırsıza, beleşçiye, vurguncuya, vergi kaçakçısına eyvallahımız yok. Şu yazdıklarını itiraf etmektense ölmek benim için daha iyidir. Ama malum, dünya malı ve hırs gönül gözlerini kör ediyor.

      Ben baba parası ile iş tutmuyorum. O'dan doğuyorum ve batmamak için de kimseye eyvallah çekmiyorum, kul hakkı yemiyorum. Yoksa kendi değerlerimle çelişirim.
    • Ben baba parası ile iş tutmuyorum. O'dan doğuyorum ve batmamak için de kimseye eyvallah çekmiyorum, kul hakkı yemiyorum. Yoksa kendi değerlerimle çelişirim.
    • napalım kardeşim babamızın milyonları varsa çöpe atıp biz de mi sıfırdan başlayalım? insan kendi hayatını seçemiyor ne yazık ki. kırık camlar teorisi diye bir şey vardır bilir misin. çevrede herkes gemisini bu şekilde yürütüyor, ülkenin seçilmiş en yetkilisi bile ticari hayatında hep bu şekilde adımlar atmış, biz niye yapmayalım? yetim hakkıymış, sen benim ayda kaç tane yetim doyurduğumu biliyor musun. fazlasıyla veriyorum ben o yetimlerin ve işçilerimin hakkını merak etme
    • yunowimnogood iyi bilir benim işçilerimin hakkını daha alın terleri kurumadan nasıl verdiğimi, ayşe teyze de şahidimiz.
  6. 6
    torpili olmayan onca insanın hakkını yemektir. ama tabii bu insan böyle bir şekilde işe girmeyi kabul ettiğine göre hak hukuk çok da umrunda olmasa gerektir.
    • Başka nasıl alacaklar bizi işe