kayıt

hediye

  1. 1
    almak ya da vermek fark etmeden insanı mutlu eden .
  2. 2
    kötü olarak bakılırsa hakaret olarak sayılabilecek olan sürpriz.
  3. 3
    (bkz: ödül)
  4. 4
    (bkz: gift)
  5. 5
    enfes bir sıla şarkısı. kadın yapıyor yahu.

    www.youtube.com/...
  6. 6
    geçen gece basima gelen olay.. zaten sinirler eski sevgilinin hem de ne icmis ha bire arayip (2sene olmus amk niye ararsin hala) niye ayrildin benden biiiiiiiiip diye sovmelerine maruz kalinmis ve gece 2 gibi yatilmistir. aradan 1 saat gecer ve yakin arkadasim arar :

    -keyifadamiyi napiyon?
    +hayirdir lan birine bisi mi oldu bu saatte aradin?
    -yok olum kac gundur sana hediye vericem araban icin unutuyorum.
    +ya emir bi siktir git sabah okula gidecem baslarim hediyene
    - olum sabaha bir sey olur falan gel bize hem laflayalim hem hediyeni vereyim
    +emir 3 amk saat 3 uykum var lan
    ...
    ...
    ...

    uzuun bi konusmadan sonra lanet olsun diyerekten gidilir ankaranin diger ucuna, ve eve girilir:
    -hosgeldin bro
    +hosbulduk abi bi kahve koy uykum var fena
    -dur hediyeni vereyim

    hediye gelir... "beyzbol sopasi"...
    o an nasil o sopa ile emire dalmadim bilmiyorum...
  7. 7
    içten geldiği için verilendir. öyle olması gerekir daha doğrusu. bu yüzden hediyeye karşılık olarak "ne gerek vardı" kalıbı kullanılmamalı. teşekkür edersin, samimiysen öpersin, konu kapanır. devamında da hediyene değer verirsin, özen gösterirsin.

    hediye almak zorundalık değildir. sırf arkadaşın diye, sırf doğum günü diye hediye alınmamalıdır. içinden gelmiyorsa alma lan, bunu kibarca anlattığın takdirde karşındaki kişi en fazla "vay göt" der, iki gün trip atar, konu kapanır. küserse konuşmazsa nispeten haklıdır. zira hediye almak içinden gelmemişse o sizin dostunuz sayılmaz.


    hediye nasıl alınır?
    hediyenin klişesi yoktur. iki tip hediye vardır. senin sevdiğin hediye, onun sevdiği hediye. senin sevdiğin şeyi alır, ona hediye edersin ve içten içe sevmesini talep edersin. severse ne ala, sevmezse sıkıntı var. hediyeni sevmemişse ve bunu belirtiyorsa dostluğunuzu gözden geçirmelisiniz.

    yok ben riske girmeyeyim, onu kaybetmek istemiyorum, hediyemi de beğenmesini istiyorum derseniz onun sevdiği hediyeyi almalısınız. bilakis, olması gereken de budur.


    peki bu nasıl mümkün olur?

    cevabı bu kadar basit olan soruyu insanlar niye cevaplandıramıyor inanın anlayamıyorum. zaten çoğu zaman insanları anlayamıyorum ya, neyse. efendim bu sorunun tek ve çok sağlıklı bir cevabı var, o da iyi dinlemek. evet, bu kadar basit aslında olay. karşındaki insanı iyi dinlediğin takdirde bi sürü alternatif hediye bulabilirsin.
    derin ve hayli meşakkatli bi muhabbet sırasında belki bahseder. atıyorum işte "x dizisinde y karakteriningiydiği z elbise"
    al onu, at hafızaya. beyin bedava. ya da mesela sevdiğinle yağmurlu havada şemsiye altında romantik romantik yürüyosun, bunu pek yaşamadım ama romantiktir heralde. kadın milleti azizim, yağmur çamur dinlemez, bi vitrinde gördü mü güzel bir şey, hemen görür hiç affetmez. o an "aa ne güzel x" diyecektir. der aga, susmuyor bu kızlar.

    işte sen o anda sığır gibi "yürü yürü ıslandık" derken bi yandan da göz ucuyla gösterdiği x'e bak, at hafızana. ertesi gün git al o şeyi. nolucak amk illa özel gününüzü beklemene gerek yok hediye için.


    sözlükten sevgili edinmek burada çok revaçta. siz zıpırlar için iş daha kolay aslında. çoğu yazar elbet bi entry'sinde bahsetmiştir hoşlandığı herhangi bir eşyadan, kıyafetten vs.


    hediye vermek çok güzel bir şey. hem siz mutlu oluyorsunuz hem de karşınızdaki. hediye almak da öyledir heralde. bilemiyorum.
  8. 8
    Aslında geri alınmamak üzere verilendir. Kimi zaman hediyeyi veren geri ister, kimi zaman alan iade eder.

  9. 9
    içinde entry'den çok reklam olan başlık.

    gereksiz bir şey olduğunu bu durumdan anlayabilirsiniz.
  10. 10
    tüketimi meşrulaştırabilmek adına orta çıkmış ve zamanla bir sosyal baskıya evrilmiş iktisatçıların bayıldığı al ver olayı.
  11. 11
    (bkz: armağan)
    bu şekilde kadın ismi olarak da kullanılıyor.
  12. 12
    Günümüz tüketim düyasında tüketiciler herhangi bir ürünü alırken o ürünün yalnızca faydası üzerinde düşünmemektedirler. Aslına bakacak olursak satın alma eylemine dönüşecek olan eylemin sembolik anlamı günümüz dünyasının tüketim alışkanlıklarını değiştirmiştir. Bu alışkanlıklar ve sembolik anlamların değerlendirilmesi günlük tüketimlerimizde büyük bir pay sahibi olsa da pastanın en büyük dilimi hediye seçimiyle stabil kalmaktadır. Nasıl mı? Sevgiler günü hediyesi için çok şık bir saat beğendik ve bu saatin harika bir hediye olacağına kanaat getirdik diyelim. Fakat saatin sembolik anlamı ‘ayrılığı’ temsil eder. Bu bilgiden sonra sevgiliye hediye alma kararı ister istemez değişir ve alternatifler aranmaya başlar. İşte Bun Desing’in anneye hediye ya da sevgiliye hediye sınıflandırması tam da bu noktada önem kazanıyor. Çünkü tüm sembolik anlamlar ve alışkanlıklar değerlendirildiğinde kimin hangi hediye ile duygusal bağ kuracağını belirlemiş oluyoruz.
    Aynanın Sembolik Anlamı Ne Dersiniz?
    Ayna hediye etmek tam bir nezaket göstergesi olarak değerlendirilir. Hediye etmenin nezaket sıfatı ile ete kemiğe bürünmüş bu hali bir Osmanlı adeti olsa da anlamını bilenler için hala ne güzel seçenektir. Aynanın en derin anlamı ‘ sana senden değerli armağan mı olur ’ duygularının ardında gizlenmektedir. Hediye başlı başına bir nezaket göstergesi olsa da hediye seçimleri nezaketin çekirdeğini oluşturmaktadır.
    Sizi Anlıyor ve Kayıtsız Kalmıyoruz
    Hediye, kime ne şekilde sunulacak olursa olsun o nadide ürünü seçebilmek zorlu bir maraton gibidir. Özellikle de özel günler de bu maraton daha da zorlu bir hal alır. Bu süreçte yüzlerce farklı mağaza ve yüzlerce farklı sanal mağaza ile karşılaşılsa da seçenekler ne yazık ki hep aynı olur. Tek düzenlik aşılamaz, orjinallik yakalanamaz, sıkıntıları ile karşılaşıldığı noktada Bun Desing bir milad olur.
    Bun Desing milad olur çünkü, Bun Desing ruha dokunur, gülümsetir ve her şeyden önemlisi bir çift anlamlı bakışın mimarı olur.
    Hediyenin ve seçiminin en keyifli, en heyecanlı ve subjektif hali ile tanışmak için
    www.bundesign.com/...
  13. 13
    aynı zamanda bir vicdan aklama aracıdır, en çok boşanmış çiftler tarafından kullanılan.
  14. 14
    Bugün tarafımdan bir kitap olarak kargolanmıştır Ankara'ya da. Kıza sürpriz olsun diye bayağı bir habersiz gönderdim yani inşallah eline ulaşır. Detaylar için konu burası değil. Neyse öyle işte.
  15. 15
    İnsanı mutlu eden şeylerden biri, benim için ise başı.hediye almayı da vermeyi de çok seviyorum, genelde ben alıyorum ama olsun.İnsanların yüzündeki o mutluluğu görünce ben de mutlu oluyorum.Büyük,küçük farketmez ona değer verdiğini gösteren şeylerden biri.Genelde kitap oluyor benim hediyelerim ama karşımdaki kişinin ihtiyacı olanı da almak çok güzel.Hem bir işe yarıyor hem mutlu ediyor daha ne olsun.Bana hediye verin.
  16. 16
    Hem alınası hem verilesi insanları mutlu eden şey.

    mutluluk kutusu sitesinde Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarının ellerinden çıkan kişiye özel ürünler arasında; Kupa, Bardak Altlığı, Kavanoz, T-Shirt, Bez Çanta, Yastık, Zıbın, Sertifika, Kitap Ayracı ve Saat’ler bulunuyor. Bu tasarımları dilediğiniz gibi kişiselleştirebilir ve gönül rahatlığıyla hediye edebilirsiniz. Özellikle organizasyon kutularıyla takipçilerine kolaylıklar sunan www.mutlulukkutusu.com...), Baby Shower, Doğum Günü, Kına Gecesi, Parti ve çok özel Konsept Kutuları’yla birlikte özel günlerinizi daha rahat, pratik ve ekonomik geçirmenize olanak sağlıyor.
  17. 17
    sözlük yazarlarına edilmeyen şey. hediyeolur.com/...
  18. 18
    her özel günde karşı tarafa alınması artık zorunluluk arz eden eşyalar.
    www.bundesign.com/...
  19. 19
    Özel günler her insan için ayrı bir öneme sahiptir. Her insan özel günlerinde hatırlanmayı ve hediye almayı mutlulukla karşılamakta ve istemektedir. Bu nedenle genellikle özel günlerde daha fazla alınan hediyelik eşyalar farklı tasarım ve fiyatlara sahiptir. Konsept hediye kutusu tasarımları günümüzde en fazla tercih edilen hediye modelleri arasında yer almaktadır. Bu hediyelik eşyalar kadınlara ve erkeklere özel hediye kutusu olarak hazırlanmakta ve kişiye daha özel bir hediye olarak sunulabilmektedir. En özgün tasarımlara sahip bu ürünler kadın ve erkekler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Özel günlerde sevdiklerinizi özel hissettirmek için sizde About The Gift ürünlerini tercih edebilir, sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Ürünleri incelemek için hemen www.aboutthegift.com.tr/... adresine gelebilirsiniz.
  20. 20
    Ucuz olmasına anlam veremediğim hede. Bir insana senin için kıymetli olduğunu anlatmaya çalışıyorsun, niçin ekonomik külfet altında bırakmayacak bir şey veresin? Gücün yetiyorsa altın kolye alırsın, pahalı elbiseler alırsın ama bir deste çiçekle karşısına çıkmazsın. Basit ama anlaşılmak istenmeyen bir olay.
  21. 21
    Yeni doğacak bebeğin dünyaya gelmesi tüm aile fertlerini ve özellikle en çok anne baba için mutluluk neşe kaynağı olma önemini taşımasıdır. Gündelik hayatta insanların en çok önemsediği konulardan biride yeni doğan bebek hediyeleri almaktır. Bu konuda ne alacağı hakkında kararsız olan aileler en çok organik bebek hediyeleri ve bebek hediye kutusu seçmektedir. Bknz; (link: : www.hosgelsin.com/...)
  22. 22
    Alip vermek iyidir. Ama en iyi hediye bir kizdan ne olur. Herkes bilir.
  23. 23
    sanayi tipi su arıtma cihazı yüksek miktarda ki şebeke ve kuyu suyunu arıtarak içilebilir hale getirmektedir. daha kısa sürede daha fazla su arıtmak için tercih edilen bu sistemlerin pek çok amacı bulunmaktadır. sanayi tipi su arıtma cihazı hakkın da detaylı bilgi almak ve hemen sipariş oluşturmak için www.caglayansuaritma.com.tr/... sitemizi ziyaret etmelisiniz. site üzerinden avantajlı fiyatlar ile sanayi tipi su arıtma cihazına sahip olabilirsiniz. kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler için bizi tercih etmeyi unutmayın!