kayıt

gözlük vs lens

  1. 1
    Neden böyle bi kıyaslama içine girdim bilmiyorum. (bkz: sidik yarışı)

    Lens kullanıcısı arkadaşlarım tozlu havada kullanım dışı oluyorlar. Her daim dikkatli olmak zorundalar aksi takdirde iltihap falan ne me lazım. Tabi bi de lens takıyim diye gözü komple çıkarma riski var. (bkz: beceriksiz) Gözlük öyle mi? Tarzı var bi kere. Kemik olanı, renkli olanları vs vs.. Camı 1 ay temizlemeden gezmek de mümkün.(bkz: ben değilim )

    Kısacası gözlük kullanıcısıyım ve yine olsa yine yaparım.
  2. 2
    numaralı gözlük ile kontakt lensin arasında geçen versustur.

    yağmurlu havada camlarının ıslanmasıyla, güneş gözlüğü gibi bir yapıyı kullanmayı engellemesiyle, sürekli yanınızda kocaman bir gözlük kutusuyla gezmenizi zorunlu kılmasıyla, gözünüzde uyumayı imkansız kılmasıyla numaralı gözlük artık işlevini yitirmiştir.

    ama lens öyle mi? canını yediğimin teknolojisi, solüsyonunu düzenli olarak değiştir yeter.
  3. 3
    lens'in şehri ve futbol takımı var. gözlük'ün ise şirin'i var. bilemedim şimdi.
  4. 4
    oyumu her türlü lense vereceğim karşılaştırma. sözlüğü karıştırırken gözlük hakkında yazdığım bir girdiye denk geldim az önce. (#135081) ve bir kez daha teşekkür ettim lensin mucitlerine. lens varken gözlük kullanmak çok büyük hamallık arkadaş. gelin siz de lense geçin. sağın solun söylediklerine kulak asmayın. kullanması çok kolay. hiçbir yorucu tarafı yok. çok dikkat etmememe rağmen herhangi bir sağlık sorunu da çıkarmadı karşıma 7-8 ayda. umarım da çıkarmaz. tabi ki çetrefilli yanları var fakat gözlük kadar olamaz. yanından bile geçemez. burnunun üzerinde bir yük hissetmemek, dünyaya bir camın arkasından bakmamak, yağmura yakalanmaktan korkmamak, yüzüme bir şey gelecek korkusuyla yaşamamak inanın çok güzel.
  5. 5
    lensin kalitede alacağı versustur. lensten şikayetçi olanların büyük bir kısmı kalitesiz lens kullanmakta veya 1 aylık lensi 2 ay takmaya çalışmaktadır. daha küçük bir kısmında ise alerji, göz kuruluğu gibi problemler ortaya çıksa da bunlar çözülebilir.

    fakat maliyet konusunda uzun vadede gözlük daha avantajlıdır.
  6. 6
    imaj sağlama ve estetik açıdan gözlük alır dediğim karşılaştırma.

    hele kemik denilen siyah çerçeveli gözlükse biraz olsun imajınızı imaj katar, ben buradayım dersiniz.

    (bkz: ray-ban)
  7. 7
    lens denemedim,gözlüğü her zaman kullanmıyorum o yüzden yetiyor bana memnunum
  8. 8
    lenstir. lens oğlu lenstir. allah icat edenden, düşünenden, uygulayandan, üretenden razı olsun. 7 sene gözlük kullanmış, 2 senedir lens kullanan biri olarak söylüyorum bunu. gözlük çekilmez arkadaşlar. lense geçin bir an önce. hayatınızdaki büyük rahatlamayı hissedersiniz. kimse gözlerinin önünde cam, burnunun üzerinde yükle gezmek istemez bana göre. ha sürekli kullanman gerekmiyordur, olur ama sürekli kullanıyorsanız gözlük işkencesini çekmenize lüzum yok bana göre.

    edit: hemen hemen aynı şeyleri bir yıl önce de yazmışım. #286323
  9. 9
    Gözlük iyi ama çirkindir. Lens güzel ama kötüdür.

    Lens gözünüzü siker. Gözlük bişey yapmaz.
  10. 10
    duruma göre değişir.

    lense herkes karşıdır fakat lens düzenli kullanıldığında,temiz kullanıldığında emin olun gözlükten daha zararsızdır.

    2014 ekiminde ilk lensimi aldım. ilk 3 gün takamadım. 3 gün arkadaşım vasıtasıyla lensi taktım ve gözümün ani reflekslerinden dolayı ve üşengeçlikten 3 hafta hiç çıkarmadım lensleri. sonuç mu? gözüm iltihap kaptı ve 5 ay boyunca lens takamadım. 5 ay sonra lens takmaya devam ettim ve hala da devam ediyorum. uzak gözlüğüyle yakına bakarken gözlerinizin odağının yaprağı yediğini biliyor muydunuz? sonra gözlerim nasıl büyüdü..

    gözlük her insana yakışmadığı için lense zorlar insanı. lens güzeldir. lens takın.
  11. 11
    takınca jurgen klopp gibi hissettiğim için gözlük.

    kalın çerçeveli eskilerin kemik dediği gözlük.
  12. 12
    Sürekli gözlüklü bir insan olarak hangisi daha kullanışlı bilemiyorum. Gece bir yere giderken veya düğüne giderken lens takmak daha mantıklı ama gündelik hayatta gözlük daha iyi.
    En kötüsü her kıyafete uymayan gözlük rengi. (bayanlar için geçerli)
    Her kıyafete uyan bir gözlük almak gerek ama o da zor. Bazı bayanlar bir kaç tane renkli gözlük alıp takıyorlar.
    Şeffaf gözlük rengi ideal diyorum. Lens takmak zor iş, bir de şeffaf olunca insan göremiyor. Lensi bir kurtarıcı olarak görebiliriz.
  13. 13
    Bugün gözlükten lense geçtim ve çok acayip geliyor. Daha önce renkli numarasız lens kullanmıştım, ondan dolayı tecrübem var. Alışamadım, yazılar sönük ve acayip duruyor. Bir de arada batıyor ama çok değil, alışamadım mı yoksa marka mı uymadı bilemiyorum. 1 aylık deneme lensi verdiler, eğer memnun kalmazsam başka bir markaya geçeceğim.
  14. 14
    lensi düşündüğüm anda gözüm yaşarıyor yine de geçmek istiyorum. gözlükten memnunum ama olmasa daha güzel olur. lens
  15. 15
    rahatlık açısından gözlük alır.
    sağlık açısından gözlük alır.
    estetik açıdan lens alır.
    hava şartlarına uygunluk açısından lens alır.

    ama benim gibi gözlerinizde virüs varsa lens takamazsınız. neden? çünkü komik bir yaradılışınız vardır. kuzum ne işi var o virüsün orda anuna koyim?
  16. 16
    ikisinden de nefret ediyorum ama malum göz görmüyor
    geçen sene lens kullanmaya başladım ilk başlarda deli gibi hevesliyim bu senenin başlarında iyice zorlanmaya başladım ve lens gerçekten benim gibi üst düzey üşengeç insanlar için çok zor bir uğraş en son tırnaklarım uzunken çıkarmaya çalıştım ve gözüm çıkıyordu az kalsın gözümde iki gün tırnak yarası oldu kanlandı bir çizgi şeklinde ve sonuç olarak aman be diyip attım
    başka biz zamanda lens taktım sonra gözüme taktığım lensi bulamadım meğer yarısı geriye doğru gitmiş bende anlamadığım için bir lens daha taktım diğeri düştü sanıyorum falan sonra bir garip oldu bir çıkardım iki lens
    sonuç olarak gözlerinizi bozmayın ya da çizdirin en iyisi
  17. 17
    Ilk zamanlar kullanmakta zorluk çeksem bile oyum lensten yana çünkü gidip kemik Çerçeve gözlük aldım taşıyamıyorum burnuma ağrı giriyor ama lens öyle mi mis gibi bi takıyorum ne ağrı ne bi şey
  18. 18
    ömrüm yarısını gözlük kullanan bir olarak, oyumu nereye vereceğimi bilemiyorum.
  19. 19
    eğer lens kullanmak istiyorsanız gün içerisinde 8 saatten fazla takmamaya dikkat edilmeli. gözleri yoruyor çünkü. arada bir aylık döngülerle ara verilmeli. gözlük lense oranla daha kolaydır ama estetik açıdan yüzünüze yakışmıyor ise lensi tercih edebilirsiniz. kullanılacak ortama göre ben ikisini de tercih ediyorum.
  20. 20
    hunharca gözlük kullanıyorum şuan. baya baya bir organ gibi bir şey oldu bende, sabah elimi yüzümü yıkadıktan sonra gözlük yüzümde yerini alıyor.

    ünide lens kullanmayı düşünüyorum, bakalım.

    oyum gözlüğe. (bkz: team gözlük)
  21. 21
    öncelikle kişiden kişiye değişir diyerek başlıyayım.

    gözlük aq gözlük.
  22. 22
    Gözlük daha iyidir. Vallahi onun suyuyla vs. Uğraşmak zor geliyor. Gözlüğün de bana yakıştığını söylüyorlar onların yalancısıyım.
  23. 23
    lens. çünkü efenim, uzanarak televizyon izleyebilirsiniz, insanlara rahatça sarılabilirsiniz, hava şartlarından kolay kolay etkilenmezsiniz, burnunuz yamulacağını düşünüp psikolojinizi bozmazsınız, rahatça kafa atabilirsiniz -bunu denemedim ama öyle tahmin ediyorum- öyle temizliği, uğraştırıcılığı falan da ilk bi ay. sonra alışıyorsunuz iki dakikanızı almıyor.
  24. 24
    kesinlikle gözlük. hiçbir uğraştırıcılığı yok, direkt takıyorsun 5 saniyede kullanıma hazır. lenste 5 dakika uğraşsan anca bir tanesi takarsın, haydi babam daha 2. var... ayrıca yorulunca çıkarıp gözlerini dinlendirmek veya ovuşturmak gibi bir şansın da yok, büyük zorluk bence.
    • bir çift lensi takmam en fazla 10 saniyemi alıyor. tşk.
    • lense alışmak için aylarımı vereceğime gözlük takmaya devam ederim daha iyi. kaç yıldır kullana kullana alıştın, de hele. :d
    • en fazla 1 haftada alışırsın. o 5 dakika uğraşma olayı da ilk 2-3 gün olur anca. sende gereksiz bir ön yargı seziyorum. hayata bir çift camın arkasından bakmak, burnunun üzerinde bir yükle yaşamak, yağmurda yürümekten nefret etmek falan çok zor. 7 sene gözlük kullandım ben. 4 senedir de lens kullanıyorum.
    • ya valla bilemiyorum fakat 4.50 numara olunca lense alışmak biraz zor olacak gibime geliyor, gözlüğü kullanmaya başlarken çok zorlanmıştım, zemin yerinde durmuyordu sanki. belki daha sonra lens kullanmaya başlayabilirim, bilemiyorum. ayrıca bir itirafta bulunayım, gözlük karadenizli burnumun üstünde ağırlık yapmıyor çünkü kenarları burun kemiklerime bile deymiyor ağağağğağa üzdün...
  25. 25
    gözlerim zaten hassas bi zamanını kaçırsam üşenirim gitmeye. o yüzden gözlük canımdır.