kayıt

suriyeli mülteciler

  1. 1
    sürekli homoseksüellerine denk geldiğim mülteci grubu. böyle el ele falan tutuşuyorlar çok tatlılar. onlar da gelenek de olabilir ama bir erkek diğer erkeğin elini niye tutar ki?
  2. 2
    içlerinde ermenilerinde bulunduğu grup. sözde ermeni soykırımını savunan, suriye türkmenlerine düşman olan bu grup şimdide türk'ün devletine gelmiş. eee, ne de olsa ermeni burada türk'ten kıymetli ermeni olsam bende gelirdim. ermenistan'dan rahat yaşarlar o kesin.
  3. 3
    trafiği mahveden insanlar. türkiye halkı da tam uymazdı ama bunlar tam ibretlik.
  4. 4
    zorla para koparmaya çalışan, medeniyet yoksunu, boka düşse boku kirletecek potansiyeldeki insanlar. bütün suriyeliler böyle mi bilmiyorum, yoksa bizim ülkeye seçmece mi yolladılar bir fikrim yok.
  5. 5
    söylediklerinden ve jestlerinden sizden telefon istediklerini anlayabileceğiniz, sayıları 1 milyonu aşmış, halkımıza kesilen trafik cezalarında artışa neden olan (ödediğimiz cezalarla onların karınlarını doyuruyoruz), bazı restoranlara girip; başbakan, yemek, para yok kelimelerini kullanarak karınlarını doyurmaya çalışan (5-6 kişilik gruplar halinde), içlerinden sadece güya savaştan kaçanların değil ajanlarında bulunduğu insanlar. ekonomik anlamda başta Avrupa ve dünya genelinde zirveye oynayan ülkemiz yöneticilerinin kucak açtığı bu insanlarla-insanlara ne yapılacağı meçhul. bu arada 1 milyon ciddi bir rakam.
  6. 6
    ülkenin basına bir adolf hitler gelmesini temenni ettiren, insanımsı canlılar.

    ayrıca bir milyon sayısı sadece göstermeliktir. güneydoğu illerinde sırf bir milyon suriyeli barinmaktadir.
  7. 7
    bulundukları coğrafyadan batıya doğru göç edenlerdir. bir gün turizm bölgelerine varıp midyecilik yapmaları an meselesidir.

    bizim vatandaşlarımıza bu kadar özen gösterilmiyor amk.
  8. 8
    pek çok kaynakta haklarında çıkan kriminal haberler sonrasında mültecilik sıfatını ne kadar hakkettikleri konusunda ciddi soru işaretleri oluşturan mültecilerdir. birde suriye sınırına yakın mülteci kamplarında ışid militanlarının yetiştirildiği iddiaları vardı bir dönem. eğer bu konuda da iddiaların doğruluk payı varsa durum cidden çok çirkin bir hal alıyor demektir.
  9. 9
    izmir'in her yerini saran mültecilerdir.
  10. 10
    İçlerinde futbolcu olabilecekleri ayıklama şansı olsa en azından bir kısmının karnı doyabilecek kişilerdir.
  11. 11
    adana'da olduğu gibi türk halkının ticaretine sekte vurmaya çalışan asalaklar. her gelen rızkıyla gelmiyor takdir edersiniz ki, türkiye bunları kaldırmak zorunda değil.
  12. 12
    yakın dönemde devletin en büyük başarısızlıklarından biri.

    bunları neden aldılar, ucuz iş gücü filan diye aldılar herhalde. başka nedenleri var mı bilmiyorum vardır mutlaka.

    ama bu iş böyle mi yönetilir? savaştan kaçan adamları al rastgele sağa sola dağıt bilmem ne. planlı programlı yaparsın problem çıkmasını engellemek için elinden gelen her önlemi alır adamları öyle sokarsın sınırından içeri.

    zaten sanki bizim ülkenin hali süper. daha kendi kendimizle uğraşamıyoruz. böyle rastgele iş yapılır mı?

    ayrıca ırkçılığın nasıl ortaya çıktığına dair de güzel bir örnek olmuştur. bütün nefret akp'ye filan yöneleceğine bu savaştan kaçıp gelen sokaklarda yatan fuhuşa filan itilen adamlara yöneliyor. yanlış yapılıyor. adamlar savaştan kaçıp gelmiş, senin ülken de almış, yok ben illa ailemi burada tutacağım mı diyeceklerdi? suç ne onlarda, ne bunlarda, bu işi kim böyle dandik yönettiyse ondadır. ama umurlarında da değil tabi birbirimizi yersek işlerine gelir hatta. kendileriyle alakasız bir olay, oyalansın dursun yesinler birbirlerini diye saman altından daha çok su yürütürler. keyif.
  13. 13
    ülkemizde 2 milyon kişisiyle oksijen alanımızı daraltmış ve yer israfından başka bi halta yaramamış şahıslar.
  14. 14
    kendisi türk ekonimisi başlı başına "net zarar" ifade eden kimselerce karalanan misafirlerimizdir.

    bu ülke gerekirse bütün suriye'ye bakar !
  15. 15
    özal zamanında körfez savaşı'nda sınırlarımızı insanlık namına açtığımız ( kesimin ismini verip faşist damgası yemeyeyim de ) bizi sırtımızdan vurarak toprak peşine düşenler gibi "din kardeşim, min kardeşim" ayağına yarın "hatay bizim toprağımızdır" diye naralar atacaklar, bunu da herkes eminim tahmin ediyordur... neden bu kadar iyi kalpliyiz sahiden ? aynı şey bizim başımıza gelse yunanistan acaba açar mı kapılarını bize ?

    onu da geçtim aralarında işini gücünü kurup vergisiz, sorgusuz sualsiz işini kuranlar bile var, hiç ülkelerine gidecek gibi de durmuyorlar , sanki yıllardır bu anı bekliyorlarmış gibi gelip yerleştiler, hayır gir kampına savaşın bitmesini bekle madem zor durumdasın.

    iş güç kurdular
    çocuklarını sınavsız okullara yerleştirdiler
    kamplarda klima yok diye ortalıgı birbirine kattılar, ve hala sırtımızda taşıyoruz ''din'' kardeşlerimizi.

    oh ne güzel...

    neyse.
  16. 16
    i.imgur.com/...
  17. 17
    üzerinden bolca duyar kasılan savaş mağduru insanlar. gece sokağa çıkarken bir kez daha düşünüyorsak, yanlarından geçerken çantamızı kolluyorsak hepsi bunların suçudur. türkiye ile yetinmeyip yunanistan'a kaçıyorlar şimdi de. ege denizi'nde cesetleri falan bulunuyor. yunanistan'ı da beğenmeyip makedonya, sırbistan, hatta macaristan'a yardıranları da var. onca okul okuyup bu ülkelere yerleşmek için çırpınanlar varken şu boş beleş insanlar sığınmacı ayağına avrupa'ya kapağı attı ciddi ciddi.

    ülke olarak komşuluk ilişkilerini pek bir yanlış anlamışız. adamlar tepemize çıktı, yetmedi ülkeyi avrupa'ya geçiş için tampon bölge olarak kullandı. eğer dertleri sadece "savaştan" kaçmak olsaydı, türkiye de yetebilirdi onlara. ama muhtemelen şu an gidebildikleri yere kadar gidebilme derdindeler. yazık.
  18. 18
    mülteci değğillerdir, sığınmacı da değillerdir. baya halktan oldu bunlar ya.
  19. 19
    istanbulda sığınmacıdan ziyade burjuva seviyesinde takılan insanlardır. kendi restoranları, berberleri, marketleri, kafeleri var. hatta dükkan önüne nargile atıp keyif yapma trendini başlattıklarını düşünüyorum. şikayetçi olduğumdan değil, sokaklarda elmalı nargile kokusu fena olmuyormuş. sorun zaten dükkanlarında evlerinde değil. yaşayış biçimi. aynı bizim görgüsüz, şark kurnazı, laf anlamaz tipte insanlarımız gibi. her yerde bağırarak konuşma, sıra düzen bilmeme, kısacası medeniyetsizlik gösteren ufak detayların her birine sahipler. zaten kendi milletimizdeki rezillikler yetmezmiş gibi şimdi bir de böyle insanlar eklendi. onun dışında söylediklerine göre burada dilenen serserilik yapan insanlar zaten savaştan kaçmadan öncede kendi ülkesinde bu tip işlerin peşinde koşan insanlar.

    not: (olur da "kendi milletini küçümsüyor şu artize bak" tarzı laflar eden olursa diye) olm gördüğümüzü söylemeyelim mi nabalım? vallahi bu coğrafyanın insanıyla uğraşmak kadar bela bir şey yok. egodan ziyade milletime dair öz eleştiri bu.
  20. 20
    hiçbir konuda derinlemesine bir eğitim almadığı için yarı aydın yarı cahil hayatına devam eden, ve bu hayatı ancak türkiye'de sürdürebileceğini bildiği için avrupa'yı hiç gelmeyecek bir gelecek gibi gören türk vatandaşlarından eksiği olmayıp fazlası olan insanlardır.

    inşallah 1 kasım seçimlerinden sonra ak partimiz kapsamlı bir göçmen yasası çıkaracak.

  21. 21
    her yerde zarar amk evlatları. 13 yaşındaki senden benden cüsseli alagavat yol ortasındaki çalılıkların üstünden atlayıp yolunda seyir halindeki kuzenimin aracına düşüyor. cam pert ön kaporta hasarlı ayna hasarlı. maddi zarar, o kadar stres, var bu kekonun 2 gram aklı nedeniyle. bir de alkollüydü ayağına yatmış.

    elemanın bacak kırık ama skimde değil. hayati tehlikesi olsaydı olan hiçten kuzene olacaktı.

    git ülkende sırıkla atla kodumun gün görmemiş pezvengi.


  22. 22
    amerika'nın ve rusya'nın suriye için birbirlerine girmeyeceklerini ve göstermelik piyon esad'ın tek başına hüküm sürmesine karar vermelerinin ardından akıbetleri merak edilen grup.

    rusya ve abd ve ab bu işin kökünü kazımaya karar verdiklerine göre, işid'i 6 aya kalmaz siktir ederler bölgeden. o halde suriye'li mülteciler anavatanlarına dönecekler mi ?
    afedersiniz ama nah!!!
  23. 23
    (bkz: amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar)
  24. 24
    mecbur arkadaş bu ülke göç almaya yani bu ülke böyle daha çok göç alacak. adı üstünde işte anadolu.. çeşit çeşit anaların diyarı. alışın ey kozmopolit şehirlerin köylüleri.
  25. 25
    kalıcı vatandaşlığa geçirmemizin ardından bizlere hilafetin kapılarını açacak güruh.