kayıt

kemal kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı

  1. 1
    kendisinin cumhurbaşkanı adaylığını istemeyen kişilerin ekserisi "bu seçimde cumhur ittifakından ve kararsız seçmeden oy koparma potansiyeli en yüksek olan kişi cumhurbaşkanı adayı olmalı" diye düşünüyor. çünkü akıl, mantık ve matematik bunu gerektirir.
    "kemal kılıçdaroğlu'na oy vermeyiz" demiyor bu kişilerin ekserisi. vermeyebilir de o ayrı. ancak "benim seçmenim bana oy verir, vermek zorunda" yaklaşımıyla aday olmaz işte. ekmeleddin'de olmadı en somut örnek. ki o dönem 17/25 sonrasıydı ancak yine ekonomi bu rezalet durumdan katbe kat iyiydi.
    yani bu ekonomik çöküş döneminde, bu cinnet ortamında kemal kılıçdaroğlu'nun-adı geçen aday adaylarından- kazanma şansı en düşük olan kişi olduğu endişesi var insanlarda. bunu yok sayamazsınız. ama şu da var: bu seçim, önceki seçimlerden çok farklı. artık cumhuriyetin, bütünlüğün referandumu gibi bir şey olacak. bunu düşünerek hareket edilmeli. "kk aday olursa oy vermem" diyenler de karşı cenahı unutmasın, normal bir seçimmiş gibi yaklaşmasın. tek bir ülkemiz var. unutmayalım. çok yıprandık, ezildik, daraldık. son bir gayretle şu kabustan uyanalım...