kayıt

josef stalin

  1. 26
    bugün ölümünün 64. yıl dönümüdür.
  2. 27
    daha çok yaptığı katliamlarla ve savaşın başlarında hitler ile bir olup polonya halkına çektirdiği eziyetler ile zihnimde yer bulan kişi.
  3. 28
    gerçek sosyalist bir insan bu adami sevmez saygi dahi duymaz kanimca neden mi bildigimiz uzere sscb'nin kurucusu lenin ölüm döşeğindeyken vasiyetinde yerine bu adamin kesinlikle geçmemesini istemiştir onun istedigi adam troçkidir nitekim adam öldükten sonra stalin stroçki'nin ustune kızıl orduyu salar bitti mi tabi ki hayir lenin'in bize kurtulus savasinda gönderdiği silahlar olsun,turklere gosterdigi hos görüler olsun lenin bu adama gore daha iyiydi stalin ise hitlere olan hirsindan kudurmus ve paranoid sizofren-adi yanlis olabilir-o hastaliktan olmuştur benim asil ilgincime giden olay ise şu: bu adam askerlerine diyor ki hiçbir şekilde odama girmeyin askerler diyor ki da sonra stalin odanin içinde aci aci çiğliklar atiyor bilerek askerleri adama bir şey mi olmuş diye bakmak için odaya giren askerlerin hepsini öldürtüyor. Stalin salak misin aq herifi ya
  4. 29
    Tahimini 60 milyona yakın insana sorumlu tutulmaktadır.
    Ukrayna ve Polonya ya yaptığı eziyetler bu ölümlerin sadece yüzde 35ini oluşturmaktadır. Gulaglar da yaklaşık 2 milyon kişiyi çalıştırarak öldürmüştür. İkinci dünya savaşına hitler'in yanında girmiştir. Polonya yi beraber işgal edip bölüşmüşler ve hitler'in ona saldırması ile karşı cepheye geçmiştir. Hala bu adamı sırf cccp tarihinde yer alıyor diye iyi diye öven tipler var
  5. 30
    zalim yakıştırmalarından nefret ederdi RAHMETLİ. Kremlin'in bahçesinde zalim oyun bozan şarkısını mırıldandığımı duyunca; "keserim o dilini" dedi.
  6. 31
    Yalta görüşmelerinde komün hayatını överken, ortaklık iyi bir şey olsaydı bir karıyı iki kardeş alırdı dedim. Birden boğuşmaya başladık.
  7. 32
    gürcü asıllı, sscb lideri. türk ve müslüman düşmanıdır. yattığı yer cehennem olsun...
    • Gürcü asıllı biri daha var türk düşmanı. İsmini hatirlayamadim
  8. 33
    Büyük lider,ömrü bağzı insanlık düşmanı orta çağ artıklarının götünden kan almakla geçmiştir.
    Işıklar içinde uyusun!
  9. 34
    i am no liberal
  10. 35
    komünizm ve faşizm birleşirse ne olur sorusuna bir cevap

    -- spoiler için tıkla --


    Stalin!


    -- spoiler --

  11. 36
    Katil diktatör. Kış savaşında acımasız ve gözü dönmüş bir şekilde Finlandiyalı sivilleri katletme emri vermiş ama fin ordusu tarafından katil ordusu atılmıştır.
    resmi rakamlara göre, rusların asker kaybı finlerin 5 katıdır ve Stalin yinede bu savaşı berabere olarak nitelendirmiştir.
  12. 37
    bazı hayalci yavşakların önder diye adlandırdığı komutan. Bu adamı savunmak isteyen arkadaşlara kütür kütür tarihsel verilerle laf çakabilirim
  13. 38
    #1314746
  14. 39
    milyonlarca kişinin katili. sosyalistseniz bu adamı savunmayın lütfen. sosyalizmi kirletiyorsunuz.
  15. 40
    stalin, lenin'in çok kötü bir öğrencisidir. özü itibariyle kötü bir insan değildir. türk veya herhangi bir halka düşmanlık besleyecek bir kişi ise hiç değildir.
    fakat sovyetlerin asıl çöküş yılları kanaatimce stalin'in yönetiminde olduğu yıllarda başlamıştır. ağır sanayi hamleleri işçiyi emeğe yabancılaştırmıştır. ülke bir işçi devleti olmaktan çıkıp, devlet kapitalizmi olan bir sisteme evrilmiştir.
    bunun yanı sıra, 2. dünya savaşı sonrasında kapitalist blokla yaptığı anlaşmalar, dünyada olabilecek bütün devrimlerin canına ot tıkamıştır. stalin'in bu anlaşmalardaki amacı, tek ülkede sosyalizmi korumak ve yaşatmaktır. oysa, troçki'nin de işaret ettiği üzere kapitalizm ve komünizm aynı dünyada yaşayamaz. biri birinin sonunu getirir.
    fakat unutulmasın ki, 91 yılında çözülen ve yıkılan komünizm değildi. sovyetler birliği denen devlet kapitalizmi tabiatı gereği çökmüştü.
  16. 41
    encrypted-tbn0.gstatic.com/...
  17. 42
    80 milyon sovyet vatandaşının katili komünist diktatör.
  18. 43
    ulu önder.
  19. 44
    Gaddarlık özelliğini kendime rol model aldığım lider.
  20. 45
    başbuğumuz.
    • Lenini ne çabuk unuttunuz...
    • asla unutmadık..
  21. 46
    halkı açlık çekmesin deyü yarısını katleden, egosuna yenik düşen hitleri kış günü tokat manyağı yapan komutan gibi komutan.
  22. 47
    yoldaş moldaş ayağına bu adamı yücelten bir vatadaş görürseniz itinayla siklemeyiniz.