kayıt

ametist

  1. 1
    *

    bir tür taş.

    www.kenzay.com.tr/...
  2. 2
    bağışıklık sistemini güçlendiren, kanı temizleyen, enerji veren, korku ve anksiyeteyi azaltan taştır. meditasyon için idealdir.
  3. 3
    )volkanik kaya)larda bulunan kuvars çeşididir. (sio2)

    özellikle brezilya ve uruguay da bulunur. değerli taşlar arasında sınıflandırılmaktadır. saydamdır, rengi açık eflatundan koyu, kızıla çalan mora kadar değişir ve elektrik ışığında gridenedim oldu. görünür.
  4. 4
    silisyum dioksit kristalinin yani kuvarsın mor renkli olanına verilen ad. çok güzeldir.
  5. 5
    Dünyanın çeşitli ülkelerindeki, kraliyet aileleri ve soylular tarafından kullanılan bu taşın huzur verici ve iyileştirici özelliğinin var olduğuna inanılırdı.

    Ayrıca eski çağlarda din adamları ve rahipler tarafından da kıymetli olan taş, dindarlığın sembolü olarak görülürdü.
    Şimdilerde bile din adamları ve baş piskoposlar Ametist taşlı yüzükler takarlar. Ayrıca etkisi ilk olarak doğuda keşfedilen bu taş, özellikle Tibet dindarları tarafından kutsal bir taş olarak görülürdü.
    Tarihte özellikle batı ülkelerinde Ametist kaynakları keşfedilmeden önce bu taş elmas, safir, yakut, zümrüt gibi değerli taşlardan daha kıymetli ve popülerdi.
  6. 6
    menekşe renginde bir kuvars türü. enerji çakra tayfa bayılıyor, ben de estetik buluyorum.

    mokoartdesign.com/...
  7. 7
    Bi ara herkes bunların kolyesini yüzüğünü falan alıyordu. Enerji nazar mazar diyorlardı. Şimdi evlere koyuyor biblo niyetine, gereksiz.
  8. 8
    bilumum ucuz tatil köylerinde kötü enerjiyi menerjiyi kovuyor diye yan yana dizilmiş tezgahlarda sahtesi itelenmeye çalışılan şeffaf bir kayaç türüdür.
    kız almayın onları kim bilir ne...
    ama gel gör ki sahtesi de gerçeği de pek bir estetik duruyor.
  9. 9
    bir zamanlar her derdinize deva olur diye yok satmaktaydI. rengi guzeldir.