kayıt

Kendinle konuşmak

  1. 1
    kötü bir psikolojinin değil tam tersine iyi bir psikolojinin varlığına işaret olan durum.

    insan iletişim kurmaya muhtaç bir varlık. en çok da kendi ile iletişim kurmaya.
    kendi kendine konuşmanın yetişkinlerde problemlerin üstesinden gelme yeteneğini geliştirdiği ve bilişsel etkinlikler üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülüyor. örneğin yeni bir bilgi öğrenirken kendi kendine tekrar etmek bilginin beyinde farklı süreçlerle kaydedilmesini sağlama gibi etkileri de var.
  2. 2
    Hiç yoktan iyidir ama yine de insanın sosyal bir varlık olduğunu göz önünde bulundurarak başkalarıyla konuşmayı da unutmayalım.
  3. 3
    Dünyanın en güzel olayı.
    Kendimi konuşacağım/konuştuğum kişinin yerine koyup vereceği cevapları, anlatacaklarını tahmin edebiliyorum. Onun yerine de konuşup kendimle konuşmuş oluyorum.

    Ben bunu yapınca kızıyorlar genelde. Küçük düşürdüğümü zannediyorlar. Halbuki tam tersi. Demek ki değer vermişim, iyi dinlemişim, her şeyi kaydetmişim.

    İnsanları anlamak güç tabii.
  4. 4
    iş eğer olumluya vurulursa ancak fayda sağlar. beyni negatif düşünceyle çalıştıramazsın. bir yerden sonra kontrol kaybedilir.

    en sağlam deliler, deli rolü yapanlardır.
  5. 5
    kendimle konuşmaya başlayınca saatlerce susmuyorum. işin kötü yanı susunca sanki hiç konuşmamış gibi dolu hissetmeye devam ediyorum. sözlük kullanmaya başlama nedenlerimden biri de kendimle konuşmayı beceremiyor oluşumdur. kafamdaki çöplüğün ufak bir kısmını buralara döküp gideceğim.
  6. 6
    uyumaya yakın elleşilmemesi gereken lafın lafı açtığı aktivite.

    sohbetini seviyorum ama sorgulamanın sırası hiç değil, koyunlar var bak...
  7. 7
    konuşmak demeyelim de, ebemize sövmek diyelim konuşmak çok kibar kalıyor çünkü.