kayıt

orman yangınlarını teröristler mi çıkardı

  1. 1
    Cevabını devletin vereceği soru. Biz ne bilelim kim çıkardı. Sıradan vatandaş olarak İstihbaratı sağlamıyoruz ninayetinde.
    Şu an için önemli bir soru da değil zaten. Yangınları söndürmekte devlet neden bu kadar aciz Asıl mesele bu.
  2. 2
    Çıkarmamış olsalar bile üstlenmekten çekinmeyeceklerini bugün sosyal medyada dolanan video ile kanıtladılar. Amaç göz korkutmak.
  3. 3
    Süleyman soylu'nun ilk gün açıklaması vardı. Böyle bir istihbarat yok, biz anormal sıcaklardan olduğunu düşünüyoruz diye. Ama ondan sonra böyle montaj çatışma videoları yalan yakalanma haberleri ne idüğü belirsiz bir sürü Twitter hesabı ortaya çıktı. Herkesin kafasında aynı saçma mantık, "bütün ormanlar aynı anda mı karar verdi yanmaya?" Aslında bu önermenin ne kadar mantıklı oldugunun farkında değiller. Yanan ormanlar genel olarak aynı bölgede aynı sıcaklık ve aynı ani düşük nem oranı ve aynı tür ormana sahip alanlar. Sadece biz de değil yangın bolgeeleimizle aynı enlemde olan bütün ülkeler şuan aynı şekilde yangınla boğuşuyor. Kısacası bunda abes bir taraf yok kesinlikle. Geçen sene Avusturalya 1 sene boyunca yanınca Türkiye'de kimi insanlar "develeri öldürdükleri için yandilar" demeye başlamıştı. Görünen o ki Avusturalya'nin yaşadıklarını bugün biz yaşıyoruz.

    Bu ülkede böyle bir anlayış var, kötü ne olursa nedensiz kesinlikle disardandir. Tek bir sorumluluk almazlar. Virüs çıkar yok bu virüs hazırlandı insan yapımı bizi öldürmek istiyorlar dünyada insan nüfusunu azaltacaklar, aşısı çıkar bize cip takacaklar hasta edecekler, ekonomi kötü olur dış güçler yapmıştır, yangın olur PKK yapmıştır. Kimse sorumluluk almayı kabul etmez. Bunu biz kendi ellerimizle yaptık, küresel ısınmaya neden olduk, sorumlusu biziz demezler. Muhalif olsun yandaş olsun farketmez. Yaklaşım genel olarak bu.

    Kimse de oturup sormuyor arkadaş bu ormanları PKK yaktiysa Türkiye'nin kuzey bölgelerindeki ardı dinmez ani selleri sorumlusu kim?
  4. 4
    şu an için hiçbir önemi olmayan soru. bütün bir halk öncelikle yangının söndürülmesini daha sonra da yangından etkilenen tüm canlılara elden geldiğince yardımcı olunmasını bekliyor.

    tüm bunlar bittikten sonra da ne kadar sorumlu ve ihmali olan insan varsa araştırılıp bulunsun ve en ağır cezalar verilsin..
  5. 5
    hiçbir şekilde olayın tamamını göremeyen, sadece anlık duygularla öfkelenen, üzülen ve düşünemeyen bir milletin faydasız sorusu.
    hoop uyanın biz yaktık arkadaşlar biz.
    virüs yalan abi ? aşılar çip için abi Amerika'nın oyunu.küresel ısınma neymiş ya ? . bu tepkiler tanıdık geldi mi ?
    başımıza ne felaket gelirse gelsin sorumlusu hep başkaları ya dış güçler ya vatan hainleri.
    önlem almayan devletimizin bir kabahati zaten olamaz arkadaşlar, adam size çay fırlattı be 'çay fırlatan adam kötü olur mu ?' yaz bunu reis güzel oldu önümüzdeki seçimlere.
    insanoğlu olarak doğayı ne kadar dikkate aldık ki ?
    insanoğlu bulunduğu ortamı kendi istek ve arzularına göre şekillendirir. bunun için binlerce ağaç mı feda edilmeli, yüzlerce canlı türü mü yok olmalı, su kaynakları göller, akarsular aklınıza gelecek doğanın tüm unsurları yok olsa ne yazar. 2 otel fazla dikeriz göl kurursa havuz yaparız.
    kaz dağları vardı doğa harikası hani milli servetimiz, cigerlerimizdi hani ne oldu oraya ya hatırlayan var mı ? maden şirketlerine 600 üstünde kazı ruhsatı verilmiş olmasın ? ÇED raporları falan vardı benim dönemimde üniversitede çevre hukuku dersinde görmüştük nasıl heyecanlanmıştım, bu alanda çalışmak istiyordum. doğaya en ufak bir zararı dokunacak işletmenin karşısında dağ gibi duracaktım, hayallere bak ya türkiye de yaşadığımı unutmuşum.
    toprağın üstündekilerin altındakilerden daha değerli olduğunu anlamayadık arkadaşlar, anlayanlar da anlatamadı.
    doğal afetler yıllar geçtikçe daha şiddetli olacak daha ne felaketler göreceğiz ve unutacağız. evet bu yangınları da unutacaksınız arkadaşlar. hatta o kadar unutacaksınız ki o yanan ormanlara giren iş makinalarından haberiniz olmayacak. öyle unutacaksınız ki 1-2 sene sonra bodrum da manavgatta şimdi yanıyor diye göz yaşı döktüğünüz yerlerde kül olmuş ormanların yerine kurulan otellerde çılgınlar gibi eğleneceksiniz. iyi eğlenceler Türkiye.
  6. 6
    Teröristler yaptıysa istihbarat nerede?
    istihbarat varsa neden engel olunmadı?
    istihbarat yoksa yakanlar mahkemeye sevk edildi mi?
    İstihbarat yoksa yangına neden müdahale edilemedi?
    Uçak eksikliği yüzünden istifa eden olmadı mı?
    Uçak durumuna özeleştiri dahi yapıldı mı?